reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Doris - ja też ten licytowałam, ale ktoś mnie przebił 1 zł :-( W sumie nie zamówiliśmy przez allegro, ale znaleźliśmy ofertę na allegro i to w Wawie. Wczoraj mąż wysłał maila odnośnie odbioru osobistego i dzisiaj rano do mnie dzwonił, bo otrzymał info. Można podjechać i bezpośrednio u nich kupić, tak więc kupujemy bezpośrednio, nie przez allegro. A dokładnie taki:
DETEKTOR TĘTNA PŁODU LCD DOSTAWA 24h ŻEL GRATIS (1363442518) - Aukcje internetowe Allegro

Zebrra - ja do Ciebie mam bliżej niż do Doris, więc może się wproszę na skosztowanie tego magicznego dania :-) Ja Kochana weszłam dzisiaj do Empiku, chciałam zapytać o te pozycje książkowe. Stanęłam przy regale z literaturą obcojęzyczną a bratowa poszła po kogoś z obsługi. Wróciła po paru minutach sama i powiedziała, że obsługa się nie kwapi w ogóle do pomocy, więc wyszłyśmy. Poszłam do American Bookstore, gdzie zostawiłam 150zł i mam empik w nosie :-) W AB od razu podszedł do mnie chłopak z zapytaniem, w czym pomóc. Dałam mu więc "list do Mikołaja" napisany przez męża i w pare chwil wiedziałam co jest, a czego nie ma. I po sprawie :-)

Ironia - ja wczoraj wieczorem poczułam 3 kopniaczki. Też mi się ręka uniosła. Co prawda nie powinnam dotykać brzucha po tych skurczach, ale się nie mogłam powstrzymać :-) Kolejna nocka rzecz jasna była z głowy, bo jak już się wybudziłam, to zasnąć nie mogłam.

kati - jeśli się źle czujesz, to poszłabym na Twoim miejscu do internisty. Teraz trzeba szczególnie na siebie uważać bo wszyscy w koło kichają i prychają. Najczęściej ludzie narzekają na ból gardła, katar.
Zawiozłam Igora do szkoły i czekam aż się przebierze w szatni i widzę jak idzie pielęgniarka. Słyszałam jej rozmowę z panią, która pilnuje w szkole "bramki". Dziecko zostało przyprowadzone chore do szkoły, mama musiała go odebrać (była godzina 10:00) a do tej pory dzieciak pare osób pozarażał. Jak ja się cieszę, że jutro ostatni dzień do szkoły.

Tusen - ta kopara jest nieziemska :-) Ma Twój syn gust hihihi. Igor na gwiazdkę od nas dostanie grę lego
LEGO GAMES 3842 GRA LUNAR COMMAND NOWOSC POZNAN (1362973949) - Aukcje internetowe Allegro
dużą płytkę konstrukcyjną chyba 40x40, oraz ulice
LEGO CITY 7280 ULICA SKRZYŻOWANIE SKLEP WARSZAWA (1360419702) - Aukcje internetowe Allegro
Swoją drogą to super,że syn zrozumiał jaka jest Wasza obecna sytuacja finansowa. Igor jeszcze wierzy w Mikołaja... Ale wiesz, kiedy byłam sama z Igorem to raz w miesiącu mógł sobie wybrać zabawkę, bo mnie nie na wszystko było stać. Dzięki temu dziecko rozumie, że w życiu prócz zabawek są jeszcze inne, bardzo ważne rzeczy i wydatki. Kiedyś go zapytałam, co kupimy jak będziemy mieć dużo pieniążków? A on mi odpowiedział, że nowe mieszkanie.... :-) Dzisiaj ma 6 lat i kilkaset złotych w swojej skarbonce. Kiedyś moja mama szła z nim do kina a on ją zapytał, czy kupi mu popkorn. Na co moja mama powiedziała, że jak będzie miała tyle pieniędzy, to mu kupi... Od razu zaproponował babci, żeby wzięła pieniądze z jego skarbonki :-)

zebrra- jesli masz takie założenie to ok ;) i jesli was to uspokaja :)

ja tam jestem zdania ze jesli bylo by cos nie tak z dzieckiem to i tak przeciez wtedy juz mu nie pomozemy wiec wole co mc z niecierpliwoscia czekac na spotkanie z małym - oczywiscie rowniez przy zalozeniu ze nic zlego si nie moze stać :)

Iza , zapraszam jak najbardziej, ja w ogóle jestem bardzo chętna na wszelkie forumowe spotkania :) Także, jeśli tylko masz czas i ochotę to jak najbardziej :)

Wika zajada się duszonkami, a ja czekam na Olafa :)

Justynka, nianię elektroniczną też mam, kupiłam jak Wika była mała, ale szczerze mówiąc w mieszkaniu w ogóle nie była nam potrzebna... Uzyliśmy kilka razy na wyjazdach...

Tusen, Iza mój Jasiek też zakochany w Lego, pod choinkę dostanie 2 zestawy, jeden jakiś mały policyjny, a drugi Lego City Cysterna..

Iza, aż kazałam Wice dzwonić do koleżanki i sprawdzać, czy na pewno dzisiaj szła ostatni dzień do szkoły... Widać i w jednym województwie może być inaczej ;)

Zebrra - :-) Szkoła Igora to totalny niewypał, szczerze.... R. po ostatnim spotkaniu z rodzicami przyszedł i powiedział, że właśnie usłyszał, że to podobno najgorsza szkoła w naszej dzielnicy... Mnie już cierpnie skóra na myśl pracy domowej - zada pani na święta, czy też nie...?! Poza tym, remont klasy się nadal nie zakończył, rodzice w ogóle nie są zgrani. Składalismy się na prezenty gwiazdkowe dla dzieci - żeby dostały na Jasełka. Dzisiaj czytam maila od mamy, która jest w trójce klasowej, że mało rodziców wpłaciło pieniądze i prezentów nie będzie... Tak więc, ani Mikołaja, ani prezentu ani nawet Jasełek w tym roku nie będzie... Naprawdę o ile będzie to możliwe, to przepiszę Igora od września do szkoły, do której chcieliśmy żeby chodził pierwotnie. Może w przyszłym roku będzie mógł już tam być przyjęty.
Lego to naprawdę słuszny wydatek. Bratanica dostała od nas zestaw Lego Duplo. Bratowa dzisiaj mi powiedziała, że Mała rano wstaje i pędzi do klocków, tak jej się spodobały :-) A z tą grą to trafiłam, bo ostatnio reklamują te gry lego w TV a jak Igor spojrzał, to od razu zapytał, czy może taką dostać :-)

Do kupienia został mi jeszcze prezent dla wujka... może jutro coś nam wpadnie w oko, bo pomysłu brak.
Mąż zadzwonił o 16ej, że wychodzi z pracy - pozamykał wszystkie swoje sprawy i jedzie do domku :-)

Izabela może masz rację z tym internistą, jeśli jutro nie poczuję się lepiej, to w czwartek pójdę do niego, żeby przez święta czuć się spokojnie.

Dziewczyny jutro też robię te duszonki od Trashki bo już nie mogę od wczoraj ;-)

A jeśli chodzi o te detektory to też bym chętnie dla "spokojności" go kupiła, ale szkoda mi kasy teraz tyle wydatków...ale rozumiem was

Spojrzałam własnie za okno. Mąż pojechał po dziecię do szkoły a tu taka śnieżyca... Tam pod szkołą jest zaspa na zaspie, więc o tej porze jest problem z zaparkowaniem. A bratowa mi dzisiaj powiedziała, że podobno w Wigilję ma padać deszcz - miałam nadzieję, na mroźne, białe święta.... muszę męża poprosić o sprawdzenie prognozy...

Byłam dzisiaj w H&M. Na dziale dziecięcym są świetne przeceny dla Maluchów, ale jeszcze nie mam odwagi nic kupować... Moje dziecie własnie się rozkręciło... kopie i kopie :-)

reklama
ale fajnie, też bym już chciała poczuć kopniaka, kilka razy czułam takie bąbelki pod pępkiem i było miło :-) a ty się musisz czuć wspaniale :-)

Do góry