reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

ironia, traschka uważajcie proszę na to nadciśnienie. Mi w pierwszej ciąży wykryto za późno. Efekt był taki, że łożysko 2 dni przed porodem miało III st. dojrzałości tak jak u palaczki :-( Kontrola ciśnienia w ciąży jest bardzo ważna. Teraz to mierzę jak moherowy beret :-)

Ramari dlatego teraz mierzę ciśnienie co najmniej dwa razy dziennie. Na razie leki nie są potrzebne ale ponoć im późniejsza ciąża tym ciśnienie wyższe więc leki mam kupione i jakby co wezmę.

A z tym obżeraniem si to też nie do końca, kobiety tyją bardzo indywidualnie. Znam takie które się obżerają i tyją 13 kg i takie, które jedzą same warzywka a tyją prawie 20. Ale jasne, że ogólna zasada wygląda tak jak napisałaś:)

Justynka opisywałam moje duszonki chyba w sobotę... :)

reklama
Aestima ok, postaram się ale wiecie, to jest przepis z głowy, tam nie ma dokłądnie określonych proporcji i nie lubię takich przepisów zamieszczać bo mam wyrzuty sumienia ze względu na czytające to osoby:)

A z tym obżeraniem si to też nie do końca, kobiety tyją bardzo indywidualnie. Znam takie które się obżerają i tyją 13 kg i takie, które jedzą same warzywka a tyją prawie 20. Ale jasne, że ogólna zasada wygląda tak jak napisałaś:)
Wiadomo, że to indywidualna sprawa i kwestia kto ma jaką przemianę materii. ja wiem, że gdybym sobie pozwalała na wiele to przytyłabym min 20 kg. Moja mama przytyła ze mną w ciąży 30 :szok:

Ja też dawałam wszystko na oko i chyba przesadziłam z ilością ziemniaków, ale i tak wyszło super. Czytałam też w necie, ze można dodać buraczki, następnym razem spróbuję.

Zebrra - fajny ten detektor. Takiego jeszcze nie widziałam. Gratuluję synka :-) Ja wciąż nie wiem, co w środku rośnie, ale to nie ważne, ważne aby zdrowo rosło :-)
Wyczytałam właśnie, że w kolejnych ciążach ruchy dziecka powinno się wyczuć ok `7-18 tygodnia, więc trochę się uspokoiłam. Igora już czułam na tym etapie ciąży, no ale w tej ciąży owulację miałam później a dzieci różnie się rozwijają. Tak więc staram się być dobrej myśli. Ważne aby te skurcze się nie pojawiały, chociaż już musiałam wziąć nospę.....
Muszę poczytać o Tym słynnym daniu Traschki :-)

reklama
Do góry