reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Traschka, wyszła! Ale nie mieszałam w trakcie (bo musiałabym tą kapustę rozwijać i by się wszystko pomieszało) Pyszne było, do tego kefirek:) CHyba będę robić częściej.

reklama
Jestem Kochane, dziękuję za kciuki! Wróciłam już jakiś czas temu, ale musiałam poszperać w necie, poszukać informacji, bo niestety jest problem z miedniczką nerkową... Wszystko zaraz opiszę w "naszych wizytach".

Co do płci, to po raz kolejny moja intuicja zawiodła ;) Widziałam siusiaka i na opisie USG również jest napisane "płeć męska". Powiedziała, ze jest pewna na 100% i dlatego zapisała na opisie. Zresztą mi też pokazała ;) To tyle, z tych fajnych wiadomości...

Aestima, będziesz miała dostęp do netu jak wyjedziesz?

Iza, ja w piątek wylicytowałam detektor http://allegro.pl/detektor-tetna-plodu-firmy-baby-com-i1362903354.html. Urzekł mnie fragment w opisie "z własnej autopsji" ;)

Coś chciałam, ale zapomniałam...

Zebrra teoretycznie tak, ale w praktyce pewnie będę trochę u babci, trochę się ze znajomymi pospotykam, trochę pieczenia ciast mnie czeka więc na pewno nie będę siedzieć tyle co teraz. Ale czasem zajrzę;)

Zebrra, chłopiec, tak jak u mnie;) A też czułam u siebie dziewuchę- kiepska ta nasza intuicja. Jakie imiona rozważacie, bo już zapomniałam.

Narobiłyście mi ochoty na to cudo, jaką mam kupić kapustę? Białą? Taką jak na surówkę?

Traschka, dobrze, że u Ciebie wszystko ok :)

Aestima, nie wiem Bartuś? Nie mam pojęcia, bo na te męskie Olaf kręcił nosem :) Ja byłam nastawiona na Lenkę :)))

Ostatnia edycja:
Zebrra kapustę biała:)
edit: ale tak napisała Aestima włoska też może być:)
Aestima w moim wypadku intuicja cie chyba nie zawiodła... ale w sumie jeszcze nie wiem na 100%. Z drugiej strony wydaje mi się, że gdyby lekarka nie miała konkretnych podejrzeń to nic by nie mówiła.

Kochane wróciłam z zakupów ijestem przeszczęśliwa. Mama kupiłam mi spodnie z h&m za bagatela 179zł. Kurcze powariowali, ale moja mama powiedziała, że nie ma co żałować. Chyba wie, że to moja ostatnia planowana ciąża i chce mnie porozpieszczać. Kupiłam sobie jeszcze super sztruksy za 60zł, bluzeczkę z normalnego działu damskiego za 10 zł, stanik za 20 (roz. 75D:szok:) i stringi za 10

moja mama jak była z bratem w ciąży to przytyła 10 kg, a ze mną tylko 7 !!!
A szwagierka moja 27 kg!!!!!
Od czego to zależy?
Odpowiedź jest prosta: Od tego czy się obżerasz czy nie albo czy sobie pozwalasz na wszystko. Ja w pierwszej ciąży jadłam dużo więcej owoców i warzyw, ograniczyłam za to słodycze, chipsy i orzeszki. Przytyłam 12 kg i uważam to za sukces. Tym razem chciałabym się zmieścić w 10kg. Narazie mam ok 0,5- 1kg na plusie także jestem na dobrej drodze.
ironia, traschka uważajcie proszę na to nadciśnienie. Mi w pierwszej ciąży wykryto za późno. Efekt był taki, że łożysko 2 dni przed porodem miało III st. dojrzałości tak jak u palaczki :-( Kontrola ciśnienia w ciąży jest bardzo ważna. Teraz to mierzę jak moherowy beret :-)
zebrra chłopczyk jest super, Jasio będzie miał kompana do zabawy. Radzę Ci nie czytać w necie, bo możesz się niepotrzebnie nadenerwować. Słuchaj lekarza, a jeśli masz wątpliwości to pójdz do innego i skonsultuj z nim.

reklama
Do góry