reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
oczywiście masz rację, nawet się nie zastanawiałam, tylko decyzja podjęta wręcz automatycznie; choć musiałam to przetrawić, bo nie taki był plan, mój plan;

Felkaa ooooj tam, korzystaj i wypoczywaj :) o tak długo wytrzymałaś :) a zaraz zacznie się senność, brak sił i ogólna niemoc, ja od 30tc chodzę jak zombi nawet drzemki mam w ciągu dnia bo inaczej nie ogarniam. Wykorzystaj ten wolny czas :)
A tak ciążowo jak się czujesz? Jak tam berbeć?

haha dzięki, choć jak tu wypoczywać 'na zapas'?;-) ja się czuję nadal fantastycznie, poza, że tak powiem, drobnymi dolegliwościami ciążowymi, to odpukać super, jak z Emi:tak: Ty pewnie drzemiesz w ciągu dnia bo Stachu w nocy 'dokucza' i nie możesz spać, tak? Maluch kopie, w zeszły wtorek ważył/a równo 1kg i lekko ponad 25cm:-) nadal nogi Ci puchną? a jak z tym swędzeniem? coś lepiej?

Felkaa Stachu w nocy śpi jak zabity, wiec nie przeszkadza mi ale mam straszne skurcze, jak nie skurcze to zgaga, a jak nie to to bezsenność, spać mi się chcę a zasnąć nie mogę :/ masacra jakaś. Puchne mniej, miałam kolke nerkowa i wszystko się unormowalo, swedxiec nadal swędzi wszystko, płyn nie pomógł, no ale 51dni fo terminu zostało wiec wytrzymam

Ja takich zwykłych bh praktycznie nie czuje, ja mam zaraz od Krzyża i takie jak z Olą pod koniec, a tu już od 2 miesięcy takie mam, najpierw gin Sue zestresowal jak mu powiedziałam o skurczach ale jak mnie zbadał, zobaczył moja kosmiczną szyjkę i ze młody siedzi a nie głową w dół stwierdził że muszę przecierpiec i czekać po prostu, bo poród przedwczesny mi nie grozi z taką szyjka macicy i z tym ułożeniem dziecka

dzięki dziewczyny :-) betka wzrosła ładnie ze 136 do 2525,8 :-D
Ironia termin gdzieś pod koniec lipca - dokladnie nie liczyłam
Wiecie tylko Wy, M. moja mama i moja przyjaciółka - reszcie powiem jak będzie po 8 tyg.
Felka ale wystraszyłaś mnie - dobrze, ze juz ok
Doggi współczuję dolegliwosci...
Mama M a jak Ty sie czujesz? syn czy córeczka?

moze będę częściej zaglądać jak Mati teraz chory i jestem w domku - na razie kiepsko nam idzie smarowanie...

hej
ja dziś i jutro na pewno z Emi w domku, jutro pediatra i ja mam ginka; mam nadzieję, że do piątku podkurujemy jej oczka, bo wychodzą z przedszkolem do fajnego miejsca, mają piec ciastka/pierniczki i robić bodajże ozdoby choinkowe/świąteczne
Emi nadal uwielbia buszować w kuchni, w sobotę piekłyśmy babeczki bananowe i ślad po nich zaginął...:-p
Doggi aha, współczuje, to aż wstyd pisać, że jak tak dobrze się czuję:zawstydzona/y:; no jak pisałaś o tej Twojej 'kosmicznej' szyjce to pamiętam...; no już bliżej niż dalej!
kati to pięknie!!!:-):-):-) zdrówka dla Matiego!

reklama
hej poniedziałkowo :-)

Felkaa, Doggi, kati u nas ogolnie po staremu, G. w pracy w tygodniu, na kazdy weekend jest w domu, my z Matim w domu i jakos leci

ja juz z samopoczuciem lepiej, choc rano jeszcze nie moge szalec z jedzeniem i piciem na pusty brzuch bo potem mnie kręci, ale za to potem w ciagu dnia juz jest ok, apetyt dopisuje chociaz nie jakis mega wielki, narazie wróciłam do wagi sprzed ciązy i mam 1-2kg na plusie tylko

kati jak narazie wszystko wskazuje ze bedzie dziewczynka, ale zobaczymy czy sie to jeszcze nie zmieni, bo wiadomo ze róznie moze byc
takze moje przeczucia chłopaczkowe sie nie sprawdziły a tak bardzo sie nastawiałam, ale oczywiscie bardzo sie cieszymy ze bedzie równowaga w rodzinie, ma by Natalia, choc Mati cały czas myli jej imie i mówi ze bedzie Amelka :sorry2:

Felka to teraz odpoczywaj i nie mysl o pracy, najwazniejsze zdrowie twoje i maleństwa, macie typy imienia?

Doggi oj ten twój synek to naprawde akrobata i troche daje w kosc

kati betka rośnie ładnie :-) zdrówka dla Mateuszka, niech ospa szybko odpuszcza

ironia jak zdrówko?

miłego dnia wszystkim, podczytującym tez :-)

Do góry