reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej
u nas dziś pobudka o 5.30 (tzn. M spał dalej, faceci...;-)), Emi męczył kaszel a raczej spływająca wydzielina z noska, mam nadzieję, że przez te parę dni jakąś ją podkuruję, chora nie jest tfu tfu ale ostatnio podobnie się zaczynało a potem 3-tyg kaszel :no: we wtorek mamy iść do sąsiadów na ur synka a w piątek pasowanie na przedszkolaka więc fajnie jakby w tym uczestniczyła.
Doggi toż Ci Stachu no! trzymam kciuki, co by Jaśnie Pan się obrócił!!! masz wyniki? ja też pierwszy raz o tej cholestazie słyszę...
ironia trzymam za Was kciuki!
moon jak tam Wam idzie ocieplanie mieszkanka? co kupiliście? pochwal się?:tak:mi się włączyło myślenie o tym jak tu drugiego Maluszka ulokować, jak łóżeczko postawić itd najprawdopodobniej będziemy kupować nowe łóżeczko, bo po Emi kolorystycznie nie pasuje, a kurcze boję się malować, więc chyba kupimy nowe (białe) z opcją - kółka, żebym mogła z jednego pokoju do drugiego pojeździć;-):tak: na inne rzeczy też już mam pomysły/zarys, jak będę na L4 to się tym konkretnie zajmę:-)

reklama
Felkaa a inhalacje robisz Emi?
Mój gin sugeruje że lepiej jakby się nie obrócił bo przenoszę napewno z tak długą szyjka bo Teraz nie ma mowy o skracaniu bo on nawet tyłkiem nie uciska tam no tyłek ma maxymalnie po lewej stronie brzucha praktycznie na biodrze mi siedzi :/ i do tego nóg nie ma podkulonych tylko wyprostowane ze kopie mnie maxymalnie po prawej stronie a głowę wtula w mój żołądek, i jak Stachu za parę tyg naprawdę się obróci to 6cm szyjki będzie się skracala i skracala ze będzie problem z porodem bo tak jak dzieci w tym 30tc są juz głową w dół to tam po mału ugniataja uciekają a u mnie nie ma co ugniatac no ten se wymyślił dziwaczne pozycję jakaś

U nas pokój stacha praktycznie gotowy i wyprawkę tez, tylko wózek, przewijak i wanienka do kupienia tak wszystko juz mam.

Wyniki juz mam na szczęście yo nie cholestaza (tesciowa mówi ze cholestaza to taka jakby chwilowa niewydolność wątroby która w trzecim trymestrze jest obciążona za bardzo przez estrogen i progresteron i żółć zatrzymuje i jakieś z tego są straszne konsekwencje i yo bardzo niebezpieczne) na szczęście alaty mam w normie i to nie to tylko niewiadomo skąd to swędzenie i obrzęk (białka w moczu nie mam i z diety wyeliminowane rzeczy od których Sue pachnie no cóż jeszcze 67 dni a jak cc to 60 juz blisko :)

hej
Doggi no to faktycznie pozycja Stacha po zbóju...; trzymam kciuki za te 60 dni! tak, inhalujemy Emi, do tego Acerola, olejek eukaliptusowy, jest o wiele lepiej tfu tfu; macie osobny pokój dla Stacha? my wózek mamy, M musi tylko kółka sprawdzić

my dziś same z Emi, M w pracy; wymyśliłam sobie, że zrobimy bułeczki maślane z rodzynkami, nigdy jeszcze nic nie robiłam na drożdżach...:zawstydzona/y:

hej ironia
już myślałam, że znowu napiszę sama do siebie...
ja się czuję świetnie:-) troszkę już ciężkawo wieczorami ale ogólnie suuuper:-) dziś u nas Pasowanie na Przedszkolaka:-)
ironia to chyba dobrze, że pracy dużo?;-) jak Benio?

gdzie reszta?

Madzioolka
jak u Ciebie kochana?:*

felcia no niby dobrze ale stresu wiecej i juz mnie to wykancza powoli :(
a bencio fajnie chodzi do przedszkola, łązimy do psychologa zeby ocenic jego mowe takze ciagle coś...

tak mieszkanko juz dawno urządzone, spielismy sie i zaraz po malowaniu urzadzilismy wszystko w tydzien :) kurierzy tylko kursowali w jedną i druga strone hehe :D brakuje nam w sumie tylko szafki rtv bo zadnej ladnej nie znalazlam :(

reklama
Hejka!
Puchy tu ostatnio... ja jakoś się ogarnąć nie mogę, podczytuję, ale brak weny. Zresztą u Nas dzień wygląda jak każdy inny, więc co tu pisać :p

Felka jak się czujesz dzisiaj? Czekam na zdjęcie brzuchola :-)

Ironia a gdzie zdjęcia nowej chaty? Pochwal się.

Będziemy miały gościa pod długiej nieobecności - Katamisz ma nas odwiedzić!!

Do góry