reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Jutro robie znów betę ale u mnie to napewno wcześniej niż 5ty tydzień bo u mnie długie cykle a i owulacji później niż w połowie cyklu bo niby około 17 dnia powinnam mieć a ja mam zawsze w okolicach 23 dnia a to było tak naprawdę dopiero 2tyg temu niecałe a jajo zagnieżdżane się od 6-14 dni od owu wiec by się zgadzało wszystko (tak mi tesciowa powiedziała) wiec nawet jeśli u mnie jajo szło 6dni to i tak stężenie wtedy jest jeszcze małe (się dołączyła,medycznie po rozmowie z teściową) i poza tym nie ważny poziom tylko ważne jest czy wzrasta o około 100% przez 48h :) bo rozstrzygnięcie beta dla różnych tyg jest baaaardzo duży i ważny przyrost :)

reklama
zaczelam wywalanie jakiejs elektroniki i starych plyt godzina roboty a miejsca wcale nie wiecej ;p nie wiem jak ja sobie poradze z tym wszystkim :p staram sie 90 % rzeczy wyrzucac zeby isc od zera :)

W ogóle się okazało ze pani w lab gdzieś mózg zgubiła bo ona mi zrobiła mętlik w głowie bo powiedziała ze ciąża od 50 ml hcg a teraz mi dorotka mówi ze powyżej 5!!!!! I w 3cia tyg od 5-50 w czwartym od 5-420 w piątym od 18-7836 (czy jakoś tak) i tak dalej wiec wszystko się zgadza ja byłam pod koniec 3tyg i miałam beta 47,5 a dziś zaczął się czwarty tydzień zero dni wiec puki co wszystko w jak najlepszym porządku jest :) i dzisiejszy test tez juz ma kreskę w kolorze tylko odrobinę jaśniejsza od kontrolnej. Wiec jestem bardzo dobrej myśli ;)

Ironia jak się przeprowadziliśmy z poznania do Zgorzelca wydawało mi się ze wyrzuciłam niemal wszystko ze zostało tylko kilka duperelki a ostatecznie mieli załadowanie całe auto takie wielkie transportowe plus to co się nie zmiescilo u nas w aucie tak ze po brzegi był zapakowany! To było okropne! Życzę Ci żebyś nie musiała się więcej przeprowadzać (no chcieć na pewno nie będziesz chciała ;))

Nic mi o przeprowadzce nie piszcie lepiej:sorry:ja już ją czuję na karku.

doggi - toś policzyła! będzie więc wsio ok:)

Wpadła dziś do mnie psiapsióła na prawie cały dzień, razem z Leo odebraliśmy Ninkę z p-la, potem spacer, fajowo było.
I pierwszy raz zrobiłam cokolwiek z awokado - proste i do tego pycha, że wszystko zmiecione raz-dwa:tak:

wariatki, przestańcie z tym słodzeniem mi o tych 30kg, bo prawda jest taka, że to mega żenujące że tak się spasłam przed ciążą i w samej ciąży:zawstydzona/y: wy po porstu nie miałyscie powodu zby tyle zrzucać, ot co!

Doggi no, jak świetnie że sama doszłaś do takich wniosków! Zatem chwilowy zamęt opanowany i można nadal cieszyć się urokami ciąży:) Tzn dla mnie to chyba nie byłby taki "urok" teraz, poprzestanę na cieszeniu się Twoim i Doris szczęściem:)

Doris a ty jak się czujesz kochana?? Jakieś mdłości? Masz dużo energii? Jesteś niesamowita, wiesz? :)

felka ty wredoto;-) nie, dzieci były przez cały długi weekend z nami i mimo to odpoczęliśmy! Byli bardzo grzeczni i fajni. Ale przede wszystkim my byliśmy razem, ja i Marcin. Zawsze jesteśmy z dziećmi pojedynczo, a dwójkę wszystko wydaje się takie proste...

marta my tez byśmy nigdzie nie pojechali gdyby nie dofinansowanie z firmy Marcina. teraz jest ok, ale ja w wakacje nie zarabiam. I jak tu gdzieś wtedy jechać z jednej pensji...

mrsmoon haha tak! Żyrafę ułożyłyśmy od razu po waszym wyjsciu. Okazało się, że te cyferki nie łączą się zawsze ze sobą kolejną tylko lecą od nowego "wiersza" i trzeba kombinować. Teraz Marysia stronę z cyferkami ukłąda już sama i dzięki żyrafie potrafi już rozpoznać liczby z przedziału 11-29 :))

Ironia z fotek super wygląda to mieszkanie! Fajny metraż i jaki taras piekny! Będzie wam się super mieszkalo:)
"trasia zawsze dobrze wyglądała" buahahaa, u nas się mówi, że ktoś DOBRZE wygląda jeśli jest naprawdę pokaźnych rozmiarów:-D

andariel fajny dzien! Mi właśnie strasznie brakuje osoby, z którą mogłabym się czasem spotykać do południa z dziećmi. ALe ja teraz bez auta, na wycieczkę autobusową dalszą się nie wybieram, bo to dla mnie większy problem niż miło spędzony czas (ich obiad, drzemki Szymka - łobuz nie zaśnie w wózku, kupa od kolan po pachy itp). I tak codziennie sama z nimi rano na plac zabaw, chciałoby się trochę urozmaicenia i spotkania z kimś, kto ma więcej niż 3 lata.

reklama
Trasia...ja czuję się w sumie normalnie, trochę bolą mnie (.)(.), więcej chodzę do toalety a mdłości brak, Czemu piszesz, że niesamowita jestem?
Doggi...czekamy tutaj na wynik betki!!!

Do góry