reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Hejka!
U mnie leje i ciemności, bleeh ;/

Dziś mamy pierwsze spotkanie adaptacyjne w p-lu, bardzo jestem ciekawa jak będzie i jak Maja się odnajdzie :)

Trasia co to za fajna żyrafa i której piszesz???

Doggi to super że już jetseś uspokojona, oby taki stan pozostał Ci przez następne miesiące :)

reklama
brrr, witam się z kawą, totalnie niewyspana. I nieśmiało pragnę zauważyć, ze oto nadszedł czas, kiedy mogę przy moich dzieciach wypić kawę! Co za luksus, Szymcio już taki duży jest i nie spada co chwilę z tapczanu...:baffled:

Doris bo mało kto decyduje się na czwarte dziecko, to dla mnie niesamowite, w bardzo pozytywnym sensie! Ja chyba nie dałabym rady, za wygodna może jestem? Czekam na chwile wiekszego spokoju, kiedy dzieci będą miały kilka lat więcej i jak myślę, ze wtedy miałabym znowu zdecydować się na maleństwo to jakoś nie jestem przekonana... :zawstydzona/y:

Madzioolka Marysia dostała od Mai drewnianą żyrafę do ukłądania jak puzzle, tylko powstaje kształt żyrafy i kolejne elementy łączy się na zasadzie doczepiania kolejnych liczb (na każdym elemencie kolejna liczba) lub literek (puzzle są dwustronne). Fajne, tylko na początku MI nie szło za dobrze hehe:)

czesc z rańca:)

trasia jakbys się nie "spasła" to i takie wow dla takiej utraty wagi:) ja juz w zasadzie ważę tyle co przed ciążą ale jeszcze bym chciała z 1-2 kg zrzucic ale jakoś mi nie idzie:/

doriś czemu podziwiamy? hmmm no wiesz czwrate dziecko to nie lada wyczyn, ja jestem zawsze w szoku jak jakas dziewczyna pisze na wielodzietnych,że chce kolejne i kolejne dziecko....ale to wszytsko zalezy od czlowieka, jedni chca to inni tamto i tacy juz po prostu inni jesteśmy:)

andariel będzie dobrze z przeprowadzką:) dacie radę i wszytsko się ułoży:) &&&&&&&&&&

ps.kurde walnęłam posta i dopiero zobaczyłam,że go nie ma, chociaz tyle dało sie odzyskać

trasia ja tez właśnie czekam na ten luksus.....że zajmą sie soba i będe miała świety spokój( nieźle brzmi przy trójce dzieci, chyba naiwna jestem:) ale jak jeżdze na lkejcje, gdzie jest trójka rodzenstwa i mama mówi,że juz maja taki spokoj,bo dzieci zajma sie sobą to zazdroszcze szczerze....może to tez dlatego ,że nie zdążyłam sie nacieszyc spokojem po norbercie tylko od razu wpadłam znowu w pieluchy....

hej dziewczynki
u nas bezchmmurne niebo, słonko świeci, aż chce się żyć! miałam wczoraj fantastyczne popołudnie, Emi o dziwo zasnęła u dziadków, co jej się nie zdaża od września, więc wróciłam po pracy do domu, zrobiłam tartę z papryką i fetą więc mam obiadek na dziś do pracy, ogarnęłam chatę, naładowałam bateryjki, więc jak Emi wróciła, mogła poświęcić czas tylko jej, tańczyłyśmy (oczywiście sukienka do tańczenia - musowo:-p), potem zabawa w gotowanie, kąpanie, oj fajnie było, poczytałyśmy więcej niż zwykle przed spanie (u nas teraz na topie seria książeczek o Marysi, mamy aż 5 z biblioteki i czytamy CODZIENNIE od kilku tygodni;-)). Emi poszła spać to jeszcze usmażyłam placuszki ze szpinakiem i fetą na dzisiaj na śniadanko, mniam:tak:

Witam dziewczęta.
Jestem po beta qle wyniki do odebrania dopiero kolo 16, ale wydaje mi się ze będzie ok bo jak byłam w sklepie to mi się cały czas w głowie kręciło, poza tym lekko mi niedobrze głównie jak się pochylam albo kaszle, ble. I pachwiny mnie bolą, co jest dość dokuczliwe :( Tyle o ciąży/nieciąży

Poza tym maaaatko NIENAWIDZĘ TEGO SIERŚCIUCHA (nie mylić z moim mężem) dziś o godzinie 3.45 szanowny pan dupa wołowa Sheldon postanowił zr koniecznie musi przyjść do nas na piętro a mię wolno mu bo wszystko niszczy ta podła gadzina, siedział ba dole piszczal jak jakaś panienka i próbował ominąć barierki robiąc ogromny hałas wiec wyobraźcie sobie jak się bosko spało. I oczywiście na wszystko obudziła się ola i woła ze swego królestwa "Edoś cicho bądź ty grubasie, Ola spiiiiiii!!!" wiec dopiero się zaczęło, w sumie skończyło się koło 5tej ;(
Rodzinny dom wariatów!

Ale przynajmniej dziś cieplutko i słoneczko u mnie :) jak u was?

marta placuszki jak każde inne czyli: mleko, mąka, jajo, proszek do pieczenia i/lub soda; szpinak miałam mrożony więc zrobiłam z odrobiną soli, czosnek, ciut masła i gałka muszkatołowa (jak masz świeży szpinak to wtedy posiekać go drobno a czosnek dodać bezpośrednio do ciasta), fetę pokruszyłam/pokroiłam, potem widelcem potraktowałam i wszystko wymieszałam (można zmiksować) i sru na patelkę; pyszne z jogurtem naturalny/greckim

reklama
u mnie też pogoda nieciekawa
Marta...co do czwartego dziecka to naprawdę wydaje mi się, że trzecie czy czwarte to naprawdę żadna różnica. A właściwie to mi się wydaje jakbym teraz miała jedno, bo moje małolaty całkowicie już "bezobsługowe" wszystko sami robią, gotują, jedzą, pilnują się. Tyle z więcej jedzenia musi być w domu, bo to głodomory i ubrać ich trzeba, choć to i też nie do końca, bo zawsze sobie sami coś zarobią i kupują :-)

Do góry