reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
ja również :) benek juz ta dlugo w domu ze nie do wytrzymania :) jutro idziemy na kontrole i mam nadzieje ze od poniedziałku bedzie mogl wrocic do żłobka bo ja w psychiatryku wyląduje

Hello!
ironia mam to samo już - zastanawiam się kto pierwszy zbzikuje - czy Nina czy ja:baffled:Chociaż jak już można na dwór wyjść to i tak lepiej, najgorsze było siedzienie 2 tyg. w domu.
Felkaa - miło, że o mnie pamiętasz, ale mi nic takiego nie jest - w weekend zdychałam, ale mi minęło. Mam skierowanie do endo oraz wcześniej na krew i tsh. Lek.stwierdziła, że mi serce jak młot wali i pytała czy tak zawsze bo to raczej sugeruje nad-, a nie niedoczynnosść:sorry2:
A z dzieciakami w tym czasie posiedziała... prababcia. Przeżyła:-p

Rany, są już info o rekrutacji na nowy rok przedszkolny! Od marca rusza rekrutacja... i minie rok odkąd jesteśmy w GW.
To które czerwcowe dzieciątko zasili szeregi przedszkolaków??
Leosia zgłaszamy z nadzieją, że go przyjmą.

Mrsmoon, napisz coś więcej o tym jogurcie.

Andariel, ja też tak mam. i wolę żeby M. gadał z lek., bo mnie ogarniają emocje. 28, albo 27, kurde, nie pamiętam (wyparłam?). WIem, że jest to w piątek. Czyli dużo z pracy nam nie ucieknie... mam nadzieję.

hej

moja siostra tez robila taki jogurt i go pila, podobno bardzooo zdrowy. ale robila to z mleka prost od krowy, dla mnie zapach niedoprzebrnięcia:baffled:

aestima&&&&&&&&&&&&

reklama
Aestima kupuje albo Zimne mleko Robico albo Swieze mleko Piatnicy (one sie nadaja, maja krotki termin, nie moze byc mleko uht ani homogenizowane), grzeje do pierwszego kozucha(ok 80 st). Mleko stygnie do 45-50 st(mierze Mai termometrem do glow z opcja dom). Maly jogurt nat. bez dodatkow w postaci mleka w proszku itp rozbeltuje taka sama iloscia mleka, wlewam do garnka z mlekiem i dokladnie mieszam mieszadelkiem. Szybko przelewam do sloika, zakrecam i na cieply kaloryfer. Okladam dwoma recznikami szczelnie i stoi 6-10 godz.(im dluzej tym kwasniejszy, ale i tak bardzo delikatny wychodzi). Pozniej sciagam z kaloryfera i wkladam do lodowki. Po kilku godz jest gotowy, stac w lodowce moze ok tygodnia. Pozniej mozesz robic jogurt juz ze swojego.
jak dojde do perfekcji to moze kupie bakterie lewoskretne i z nimi sprobuje, ale to juz nietania sprawa niestety...

Do góry