reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

dziewczyny ale jaja....moja siostra w sobote trafiła w centrum handlowym na jakas agencje reklamową i zrobili dominice zdjęcia i wiecie,że przeszła, i sa zainteresowani jakaś współpraca z nia:) mamy jutro jechać dowiedzieć się co i jak:)

reklama
Hej!
marta24 - nie wiem jak u Was wyjdzie, ale niedawno jedna mama czterolatki też pisała, że jej córcia się dostała do dalszego etapu zdjęć (wyłapana właśnie w CH), a jak pojechały na ten "casting" to się okazało, że to ściema jakaś i chcą kaskę od rodziców wyciągnąć. Więc: bądź czujna;-)

Leo był chrzczony na niecale 9 m-cy bo akurat wtedy wypadała nasza wizyta u rodziny (święta Bożego Narodzenia).

kasiawilde - oj tak, ze słomianym zapałem dobrze się znamy:sorry2:A Twoje zdanie o tym, że musisz jakiś film z Leo obejrzeć czytałam kilka razy - bo w głowę zachodziłam o jakim Ty filmiku mówisz i czy ja o jakimś pisałam z udziałem mojego dziecka:-DAle w końcu moje ostatnie szare komorki się spotkały i już wiem o co chodziło:-D jak to Felkaa przeczyta będzie szydzić:-pNa zdrowie!:-p

Pisalam Wam, że ostatnimi dniami się b. źle czułam, jakoś tak dziwnie. Wczoraj był armagedon - bolała mnie absolutnie każda kostka w ciele, miałam niewielką gorączkę i zero sił! Polegiwałam tylko na sofie niczym chrabina (choć udalo mi się wyslrzątać chatkę i ugotować 2obiady), aż się mnie M.pytał co mi jest bo wyglądam jak zmora. Nie wiem co to było, ale dreszcze i ból kości ledwo do ogarnięcia. Apap mi ciut pomogł. Dziś trochę jakby lepiej. Jutro mam umówioną wizytę u lek.( umówiłam się by poprosić skierowanie do endokrynologa) i nawet dobrze się składa, to mnie od razu przebada. Boję się jakiejś grypy:baffled:Oby nie!

Hej,
mnie dalej gna...wspomagam sie stoperanem- juz w pracy.
marta potwierdzam slowa andariel- beda chcieli zrobic Dominice sesje, za ktora Wy zaplacicie. I na tym koniec, w jakies bazie umieszczaja, moze za to tez kase ciagna, nie wiem, ale slyszalam kilka razy, szkoda sie fatygowac kochana
andariel oby nie grypa &&&& a do endo po co?

andariel a moze to ciaza? ja na poczatku miałam tak ze mialam półpaśca..potem objawy jak przy zapaleniu nerek a juz w ciazy byłam :-D

a w sumie chyba nie pojedziemy,wyszla inna wazna sprawa:-D prosze was o magiczne kciuki plisssssssssssss powiem jak sie wyjasni
tez sobie poczytalam o tym wiec pewnie z tym sciema

o matko andariel dziwne:no:

ironia nawet tak nie pisz! Aż mnie zmroziło... to by był koniec wszystkiego - bo ja absolutnie nie zniosłabym nerwów czy to dziecko urodzi się wcześniej itd. To na pewno nie to!
moon - endo bo od 10 lat mam pewne przykre objawy sugerujące niedoczynność tarczycy, a ponieważ nie miałam problemu z zajściem w ciążę nikt mi nie robił dodatkowych badań. Sama sobie co jakis czas tsh oznaczałam, ale mieściło się w normie, choć przy górnej granicy mocno. W ciąży z Leo było wysokie tsh i jedna lekarka - już po porodzie - stwierdziła, że jeśli to utajona niedoczynność to mogla być powodem przedwczesnego porodu. Ale mniejsza o wyniki - ja się po prostu źle czuję, cholera. I chciałabym dojść przyczyny, bo np. w diecie nic nie zmienię, jestem "czysta"w sensie leków itd.
moon - dobrze, że działa ten stoperan. W pracy się męczyć jeszcze, brrr.

Marta, moja koleżanka miała taką samą sytuację. Na spotkaniu zaoferowali dziecku portfolio za kupę kasy i jakieś coroczne opłaty za to, że dziecko jest w ich bazie modeli, masakra.

Andariel, tak, jedziemy wszyscy. Jakaś może nieogarnięta jestem, ale nie wyobrażam sobie być w szpitalu sama... Mieszko już taki kumaty, nie chcę go zostawiać w sali ani na chwilę samego ( swoje już przeszedł, większej traumy nie chcę wyprodukować) a z nim iść na rozmowę z tym lekarzem czy tamtym ( bo i hematolog, alergolog, immunolog- w naszym przypadku)- bez sensu. NIe dopuści mnie do słowa;)

Obyś poczuła się lepiej!!!

Marta24 - Aestima pisała niedawno, że 28 lutego jadą.

Aestima
- jak możecie wszysycy pojechać to pewnie, że tak lepiej. Też bym tak zrobiła. Na samą myśl o szpitalu w pojedynkę+ dziecko robi mi się słabo. Nie nadaję się bo wyję i ciężko ze mną się dogadać wtedy.

reklama
dzieńdoberek:-)
andariel daj znać po wizycie u lekarza

gdzie trasiula?

a Silva??????

i już dawno mamoM nie było, haaalo!

Do góry