reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

No to najlepszego.
Młoda odpadła po 23, a ja razem z Nią. Przeniosłam w ubraniu do Jej łóżeczka - do mojego nie chciała - i walnęłam się też w dresie obok na sofę ( nierozłożoną ) aby się nie czuła źle jak strzelali. No i tak do rana więc mnie wszystko bolało. Ale Krysia z suchymi majtkami.... Ale grubsze sprawy niestety wciąż tamże.... :baffled:
Więc nie było żadnej celebry. Dziś w domu przed tv no i upiekłam uda indyka z ziemniakami i jabłkami. Chyba czuję się lepiej.
Doris : - ) - ja się nie wtrącam w tabletowe tematy - Młoda pyta o to gdzie Jej smartfon ;-) - Tata wgrał tam zdjęcia i filmiki ze wspólnego wyjazdu, zgrał trzy gry - w związku z tym Krysia ma konto na gmailu :-D - no i najważniejsze wpiął w domowe wifi i w zw. z tym filmy odpowiednie no i ulubione piosenki Młodej - Gangnam Style, Bałkanica i Ona tańczy dla mnie - już tam chodzą, nie na moim laptopie. Ale obsługa ekranu w porównaniu z moim beznadziejnym "telefonem z jabłuszkiem" tragiczna....:baffled:
A jest podforum dla tych co mają jedno dziecko i chcą na tym poprzestać ? Dla takich odmieńców...
Jestem zmęczona obsługą Małolaty. :-(Ostatnio sporo tego było.

reklama
Forever...jest jakieś takie :jedynaki" kiedyś się natknęłam, no ja tam się nie kwalifikuję, bo ja wielodzietna :-). A Ty widze dalej zaparta na tylko jedno dziecko.
Kati...dziękuje :-)

hej, witam się noworocznie:-)
humorek mam przedni, choć dzień mega pracowity, szafa złożona ale jak trafiła na 'swoje' miejsce to coś mi nie grało, kurcze tak ładna, że szkoda 'chować' za drzwi, więc... przemeblowanie, mój M nie był zadowolony:-D powiem Wam szczerze, że jakbym miała więcej kasy, to mój M by mnie zabił, bo bym cały czas coś zmieniała...:sorry2: pokój Emi odmieniony, to pewne, choć teraz zastanawiam się czy zakup tego łóżka piętrowego był dobrym pomysłem..., na razie jest jak jest... do następnego przemeblowania:-p;-) muszę jeszcze parę szczegółów dopracować, M zmobilizować do odwiercenia i przewiercenia półeczek na książki;-)
forever szalejesz kulinarnie:tak: ja zrobiłam wczoraj mało wytrawne danie, bo zapiekankę makaronową z mięsem mielonym z pomidorami i pieczarkami, M smakowało, a ja miałam obiad na 2dni:-)
marta no Twój koniec roku był baaardzo dobry:tak::-)
Doris
hmmm no chyba nie do końca się z Tobą zgodzę co do braku zgrania tematów, naszym głównym 'tematem' są nasze pociechy, na pewno forum działało prężnie jak byłyście w ciąży, było więcej czasu na pisanie, same to wielokrotnie podkreślałyście; nie oszukujmy się ale obowiązki domowe, praca i inne zajęcia nie zawsze pozwalają na codzienne odwiedzenie forum, do tego dochodzi gorsze samopoczucie, brak weny do pisania itd są dziewczyny, które piszą codziennie, inne co parę dni, a jeszcze inne wpadają tylko na chwilę; i nie uważam, żeby to było od razu jakimś mega sygnałem, że forum pada, zwł teraz jak okres świąteczno-noworoczny; więcej wyrozumiałości:-)
andariel jak imprezka dla dzieci się udała?;-) ja jeszcze dzisiaj raczę się Porto:-p

Doris : - ) - no to może poszukam kiedyś jak tu już nikt nie będzie pisał.... Jakoś nie mam weny do nawiązywania nowych kontaktów. :-( I czasu też niestety. Nigdy nie planowałam więcej dzieci - chyba, że by inaczej wyszło za jednym strzałem :-p - a teraz to już w ogóle i w żadnym razie. Naprawdę dobrze jest jak jest.
Felkaa - "szalejesz".... :-D :crazy: :rofl2: Raz na jakiś czas coś upichcę od tzw. wielkiego dzwonu i tyle... No trzeba było o czymś pomyśleć gł. pod kątem Młodej - ja mogę nie jeść w ogóle. A propos Porto - dostałam najlepszy kubański rum :happy2: Chyba sobie na jakąś okazję zatrzymam.
Co do aktywności forumowej to prawda zwykle leży po środku no i jeszcze bym dwie rzeczy dodała do tego - może niezbyt polityczne, ale ja przecież czarny charakter jestem :evil: - pierwsza, że nie Wszystkie - albo nawet coraz więcej nie czuje się tu u siebie jak kiedyś ( swego czasu nawet pisałam o tym ) i drugie - wspólne pisanie nie jest już tak atrakcyjne jak kiedyś - nie ma tej nowości oraz odeszły problemy ciążowo - niemowlęce, dla części z nas debiutujących w roli mam.

Ostatnia edycja:
hej... ja zdycham po Porto. M wziął Emi na przejażdżkę do kolegi i na małe zakupy, co bym mogła poleżeć, a roboty mam dużo, ciuchy do uporządkowania po przemeblowaniu, ogólnie zrobił się rozgardiasz...

co do podforum, to ja też nie szukam niczego 'nowego' bo wtedy mniej czasu na zaglądanie tutaj...; no właśnie forever, Doris - może to kolejna przyczyna na rzadsze zagladanie na nasze forum...?
forever co do pichcenia - to żadna złośliwość z mojej strony:-p ja mam kawał schaba i muszę coś z nim dzisiaj zrobić

Witajcie

Felka....z tym naszym forum to jest tak, że tematy może są, mamy przecież dzieci w tym samym wieku, na tym samym etapie ale chęci do pisania nie ma praktycznie u nikogo. Spójrz na wpisy, na jednej stronie są pierwsze z 20 grudnia a dziś mamy 2 stycznia. Niestety takie są fakty.
Nawet osoby, które były na forum od zawsze,które tutaj przewodziły w postach najczęściej i bez nich forum nie istniało to przestały zaglądać, nawet życzeń Świątecznych ani noworocznych nie składały...
Ja rozumiem, że większość pracuje, ma dzieci, do tego obowiązki, itd. itd. ale potrzeba jeszcze trochę chęci, a jak tutaj pisać jak tutaj wpisów nie ma a jak są to 1-2 dziennie
Są fora (Inne tematy na BB), które tętnią życiem i nie są to tematy ciążowe
Forever...czyta racja co do tego, że nie ma tutaj już tego "domowego" klimatu co kiedyś. Ty czarny charakterze!

Ostatnia edycja:
reklama
Felkaa - schaby nie moje klimaty :-p
Doris : - ) - z tymi życzeniami to racje masz....Miałam to samo przemyślenie i smutne to niestety :-( Ja zgodnie z moim charakterem napiszę, że lansują się gdzie indziej :evil::growl: Ludzie się zmieniają czasami za szybko jak dla mnie..... :baffled:
Ironia - Felkaa ma rację, ja też powinnam się pojawić na takim forum :-D

Do góry