reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
ja myśle ze to juz powoli schyłek naszego BB :(

nie!!! nie ma takiej opcji!!!
ja się przyznaję i to bez bicia, o czym wcześniej już kiedyś pisałam, że na bb zaglądam zawsze w pracy, a teraz mam urlop więc i rzadziej na bb; jutro kupujemy szafę do pokoju Emi:-) także trochę roboty będziemy jutro mieli ale ja to uwielbiam i pokoik będzie już w całości urządzony:-) wizję szafy na przedpokój też mamy, zamawiamy po Nowym Roku!:-) Sylwka spędzamy w domu; a jak u Was???
kati jak gardło???
forever tablet... hmmm... i co 'wypał' czy niewypał...? daj przepis na kaczkę:-)
Doris a gdzie Wy się bawicie???
ironia nie kracz:-p jak zdrówko?

Hej!
myśmy w końcu zrezygnowali z kupna tableta/laptopa dla Niny bo te "zabawkowo-edukacyjne" były...nie do końca fajne. Tzn.jak już nawet funkcje niezłe to się okazywało, że ten ekranik/wyświetlacz jest jakiś mikrusowy i szkoda było dzieciakom oczy psuć. Ściągnęliśmy im parę ciekawych gier (puzzle, kształty, zwierzęta) na naszego i-pada i jest ok. Zamiast tego Ninka ma aparat cyfrowy (żaden wypas - nie ma podglądu zdjęć i rozdzielczość słaba, ale jako nauka układania kompozycji zdjęcia jest uważam fajny - no i ma kabel usb, więc Ninka ma swój folder i może potem oglądać swe dzieła). Hitem okazały się postacie z Toy Story - Ninka dostała kowbojkę Jessie, a Leo szeryfa Chudego. Śpią z nimi, jedzą z nimi, wychodzą z nimi.
Jutro runda po żywych szopkach, bo jakoś dotąd do kościoła nie dotarliśmy i nas ominęły te widoki.

Ej, co Wy o schyłku bb gadacie!?

edit. Widzę, że Felkaa też zniesmaczona;-)

Faktycznie rozłazi się wszystko z takich czy innych wzgledów - dużo podczytujących i mało piszących.
Felkaa - fajnie, że pozytywnie nastawiona jesteś :-pTablet nie wiem, o taki Kiano Kid Pad 7 (niebieski) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD, jakiś pokrowiec trzeba kupić na niego. Kaczka - patroszona z podrobami, robię pastę z czosnku, majeranku, soli i pieprzu oraz odrobiny oliwy. Nacieram w środku, ale mocniej na zewnątrz, Odstawiam na dłuższy czas, Obieram jabłka i kroję na ćwiartki - wpycham do środka razem z szyja i czym tam jest poza łapami, obierkami zaślepiam otwór - będą spalone. No i piekę w ok. 200 st na termoobieg 1h na 1 kg, jesli chcę jeszcze jabłka piec po bokach to dokładam pod koniec. Od Kuronia chyba z modyfikacją oliwy do pasty. I tyle.
Andariel - oby Ninkowy aparat pożył w pełnej sprawności dłużej niż Młodej.:happy2:
Mnie wieczorem coś załapało - katar, uszy przytkane, bolą. Strata mała, bo i tak siedzimy dziś w domu - żadanych zaproszeń nie było a ja ani nastroju na dzwonienie w poszukiwaniu imprezy ani uważania, że to jest odpowiednie. Trochę nam smutno będzie, ale takie życie jest.

czesc laski, to juz moj ostatni posta w tym roku:) mieliśmy siedziec w domu w sylewestra, ale idziemy do naszych bliskich sąsiadów z dzieciakami( sasiad ma być chrzesnym Kacperka, ale jeszcze o tym nie wie hihi). podsumowująć przyznam się ,że ten rok choć pełen niespodzianek byl zajebisty:) oby więcej takich roków, czego dziewczyny życze i wam z całego serca

u nas wesoło, pracowicie, wieczorami padam na pysk.Kaceperek ma troche jakieś kolki, jest odrobinę lepiej, ale jest przez to ciągle noszenie bardzo "roznoszony" i jak leży to ciągle jęczy . naszym przyjacielem została suszarka:)

coż by wam tu jeszcze napisać......do siego roku i nie dajmy sie i niech nasze forum odżyje:)

1461259_714995411858300_1595022442_n.jpg

Jeszcze ja:-)
do siego i niech będzie jeszcze fajniejszy, niż obecny!

forever. - my też w domu. A siorka sama z anginą ropną i na antybiotyku (Emi u dziadków ze strony taty małej). Byłam u niej trochę za dnia - smutne to strasznie:/

spadam szykować przekąski jakieś, obiecałam dzieciom imprezkę sylwestrową i chrupki;-)

reklama
Witajcie Noworocznie

Felka...nie odpisałam wczoraj, bo byłam w pracy potem musiałam przygotować co nieco na Sylwestra. Siedzieliśmy w domu, ja z M, moi rodzice i przyjaciółka z mężem. Ja poszłam spać po 12, bo już nie dałam rady siedzieć, wstałam do pracy wczoraj o 4.50 więc nie dla mnie były imprezy do rana. Małolaty siedziały u znajomych.
Co do forum naszego to niestety prawda, zaglądałam na inne mniej więcej zakładane tak jak nasze i też nie ma wpisów, niestety najlepiej działają fora tematyczne, tam jest stale ruch, i nie tylko fora tematy ciążowe ale także inne....nie wiem czemu tak się dzieje....
Andariel...niestety, tak jak napisałam u nas ruch zerowy ...
Forever...rozumiem, że Krysia dostała tableta? A czym taki dziecięcy rózni się od normalnego oprócz tego, że kolorowy? ma więcej powygrywanych aplikacji, gierek dla dzieci?
Forever...co do forum to Tobię też napiszę, u nas nie ma zgrania tematu, każda wpada coś tam napisze, i zasadniczo to koniec. Na tematach ciążowych, piszą o ciąży i problemach ciążowych, sama wiesz, na staraczkach o swoich problemach, itd itd.
Ja jestem też na forum wielodzietnych i tam ruch jest zawsze.
Asinka...dziękujeę i dla Ciebie Wszystkiego najlepszego
Marta...jak impreza?
Ironia...jak u Was Sylwester?

Do góry