reklama
Doris:-)
Moderatorka Mama super Czwórki :-)
ja myśle ze to juz powoli schyłek naszego BB![]()
ja też tak myślę, niestety...:-(
ja myśle ze to juz powoli schyłek naszego BB![]()
nie!!! nie ma takiej opcji!!!
ja się przyznaję i to bez bicia, o czym wcześniej już kiedyś pisałam, że na bb zaglądam zawsze w pracy, a teraz mam urlop więc i rzadziej na bb; jutro kupujemy szafę do pokoju Emi:-) także trochę roboty będziemy jutro mieli ale ja to uwielbiam i pokoik będzie już w całości urządzony:-) wizję szafy na przedpokój też mamy, zamawiamy po Nowym Roku!:-) Sylwka spędzamy w domu; a jak u Was???
kati jak gardło???
forever tablet... hmmm... i co 'wypał' czy niewypał...? daj przepis na kaczkę:-)
Doris a gdzie Wy się bawicie???
ironia nie kracz

andariel
mama super dwójki :]
Hej!
myśmy w końcu zrezygnowali z kupna tableta/laptopa dla Niny bo te "zabawkowo-edukacyjne" były...nie do końca fajne. Tzn.jak już nawet funkcje niezłe to się okazywało, że ten ekranik/wyświetlacz jest jakiś mikrusowy i szkoda było dzieciakom oczy psuć. Ściągnęliśmy im parę ciekawych gier (puzzle, kształty, zwierzęta) na naszego i-pada i jest ok. Zamiast tego Ninka ma aparat cyfrowy (żaden wypas - nie ma podglądu zdjęć i rozdzielczość słaba, ale jako nauka układania kompozycji zdjęcia jest uważam fajny - no i ma kabel usb, więc Ninka ma swój folder i może potem oglądać swe dzieła). Hitem okazały się postacie z Toy Story - Ninka dostała kowbojkę Jessie, a Leo szeryfa Chudego. Śpią z nimi, jedzą z nimi, wychodzą z nimi.
Jutro runda po żywych szopkach, bo jakoś dotąd do kościoła nie dotarliśmy i nas ominęły te widoki.
Ej, co Wy o schyłku bb gadacie!?
edit. Widzę, że Felkaa też zniesmaczona;-)
myśmy w końcu zrezygnowali z kupna tableta/laptopa dla Niny bo te "zabawkowo-edukacyjne" były...nie do końca fajne. Tzn.jak już nawet funkcje niezłe to się okazywało, że ten ekranik/wyświetlacz jest jakiś mikrusowy i szkoda było dzieciakom oczy psuć. Ściągnęliśmy im parę ciekawych gier (puzzle, kształty, zwierzęta) na naszego i-pada i jest ok. Zamiast tego Ninka ma aparat cyfrowy (żaden wypas - nie ma podglądu zdjęć i rozdzielczość słaba, ale jako nauka układania kompozycji zdjęcia jest uważam fajny - no i ma kabel usb, więc Ninka ma swój folder i może potem oglądać swe dzieła). Hitem okazały się postacie z Toy Story - Ninka dostała kowbojkę Jessie, a Leo szeryfa Chudego. Śpią z nimi, jedzą z nimi, wychodzą z nimi.
Jutro runda po żywych szopkach, bo jakoś dotąd do kościoła nie dotarliśmy i nas ominęły te widoki.
Ej, co Wy o schyłku bb gadacie!?
edit. Widzę, że Felkaa też zniesmaczona;-)
forever_young
Niemłoda mama Młodej
Faktycznie rozłazi się wszystko z takich czy innych wzgledów - dużo podczytujących i mało piszących.
Felkaa - fajnie, że pozytywnie nastawiona jesteś
Tablet nie wiem, o taki Kiano Kid Pad 7 (niebieski) - Dobra cena, Opinie w Sklepie RTV EURO AGD, jakiś pokrowiec trzeba kupić na niego. Kaczka - patroszona z podrobami, robię pastę z czosnku, majeranku, soli i pieprzu oraz odrobiny oliwy. Nacieram w środku, ale mocniej na zewnątrz, Odstawiam na dłuższy czas, Obieram jabłka i kroję na ćwiartki - wpycham do środka razem z szyja i czym tam jest poza łapami, obierkami zaślepiam otwór - będą spalone. No i piekę w ok. 200 st na termoobieg 1h na 1 kg, jesli chcę jeszcze jabłka piec po bokach to dokładam pod koniec. Od Kuronia chyba z modyfikacją oliwy do pasty. I tyle.
Andariel - oby Ninkowy aparat pożył w pełnej sprawności dłużej niż Młodej.
Mnie wieczorem coś załapało - katar, uszy przytkane, bolą. Strata mała, bo i tak siedzimy dziś w domu - żadanych zaproszeń nie było a ja ani nastroju na dzwonienie w poszukiwaniu imprezy ani uważania, że to jest odpowiednie. Trochę nam smutno będzie, ale takie życie jest.
Felkaa - fajnie, że pozytywnie nastawiona jesteś

Andariel - oby Ninkowy aparat pożył w pełnej sprawności dłużej niż Młodej.

Mnie wieczorem coś załapało - katar, uszy przytkane, bolą. Strata mała, bo i tak siedzimy dziś w domu - żadanych zaproszeń nie było a ja ani nastroju na dzwonienie w poszukiwaniu imprezy ani uważania, że to jest odpowiednie. Trochę nam smutno będzie, ale takie życie jest.
asinka85
Mama Tymona i Niny :-*
Hej Mamuśki :-)
Życzę Wam i Waszym rodziną wszystkiego dobrego na ten Nowy Rok! Spełnienia wszelakich marzeń oraz trzymania się noworocznych postanowień
Życzę Wam i Waszym rodziną wszystkiego dobrego na ten Nowy Rok! Spełnienia wszelakich marzeń oraz trzymania się noworocznych postanowień

czesc laski, to juz moj ostatni posta w tym roku
mieliśmy siedziec w domu w sylewestra, ale idziemy do naszych bliskich sąsiadów z dzieciakami( sasiad ma być chrzesnym Kacperka, ale jeszcze o tym nie wie hihi). podsumowująć przyznam się ,że ten rok choć pełen niespodzianek byl zajebisty
oby więcej takich roków, czego dziewczyny życze i wam z całego serca
u nas wesoło, pracowicie, wieczorami padam na pysk.Kaceperek ma troche jakieś kolki, jest odrobinę lepiej, ale jest przez to ciągle noszenie bardzo "roznoszony" i jak leży to ciągle jęczy . naszym przyjacielem została suszarka
coż by wam tu jeszcze napisać......do siego roku i nie dajmy sie i niech nasze forum odżyje
u nas wesoło, pracowicie, wieczorami padam na pysk.Kaceperek ma troche jakieś kolki, jest odrobinę lepiej, ale jest przez to ciągle noszenie bardzo "roznoszony" i jak leży to ciągle jęczy . naszym przyjacielem została suszarka
coż by wam tu jeszcze napisać......do siego roku i nie dajmy sie i niech nasze forum odżyje
andariel
mama super dwójki :]
Jeszcze ja:-)
do siego i niech będzie jeszcze fajniejszy, niż obecny!
forever. - my też w domu. A siorka sama z anginą ropną i na antybiotyku (Emi u dziadków ze strony taty małej). Byłam u niej trochę za dnia - smutne to strasznie:/
spadam szykować przekąski jakieś, obiecałam dzieciom imprezkę sylwestrową i chrupki;-)
do siego i niech będzie jeszcze fajniejszy, niż obecny!
forever. - my też w domu. A siorka sama z anginą ropną i na antybiotyku (Emi u dziadków ze strony taty małej). Byłam u niej trochę za dnia - smutne to strasznie:/
spadam szykować przekąski jakieś, obiecałam dzieciom imprezkę sylwestrową i chrupki;-)
reklama
Witajcie Noworocznie
Felka...nie odpisałam wczoraj, bo byłam w pracy potem musiałam przygotować co nieco na Sylwestra. Siedzieliśmy w domu, ja z M, moi rodzice i przyjaciółka z mężem. Ja poszłam spać po 12, bo już nie dałam rady siedzieć, wstałam do pracy wczoraj o 4.50 więc nie dla mnie były imprezy do rana. Małolaty siedziały u znajomych.
Co do forum naszego to niestety prawda, zaglądałam na inne mniej więcej zakładane tak jak nasze i też nie ma wpisów, niestety najlepiej działają fora tematyczne, tam jest stale ruch, i nie tylko fora tematy ciążowe ale także inne....nie wiem czemu tak się dzieje....
Andariel...niestety, tak jak napisałam u nas ruch zerowy ...
Forever...rozumiem, że Krysia dostała tableta? A czym taki dziecięcy rózni się od normalnego oprócz tego, że kolorowy? ma więcej powygrywanych aplikacji, gierek dla dzieci?
Forever...co do forum to Tobię też napiszę, u nas nie ma zgrania tematu, każda wpada coś tam napisze, i zasadniczo to koniec. Na tematach ciążowych, piszą o ciąży i problemach ciążowych, sama wiesz, na staraczkach o swoich problemach, itd itd.
Ja jestem też na forum wielodzietnych i tam ruch jest zawsze.
Asinka...dziękujeę i dla Ciebie Wszystkiego najlepszego
Marta...jak impreza?
Ironia...jak u Was Sylwester?
Felka...nie odpisałam wczoraj, bo byłam w pracy potem musiałam przygotować co nieco na Sylwestra. Siedzieliśmy w domu, ja z M, moi rodzice i przyjaciółka z mężem. Ja poszłam spać po 12, bo już nie dałam rady siedzieć, wstałam do pracy wczoraj o 4.50 więc nie dla mnie były imprezy do rana. Małolaty siedziały u znajomych.
Co do forum naszego to niestety prawda, zaglądałam na inne mniej więcej zakładane tak jak nasze i też nie ma wpisów, niestety najlepiej działają fora tematyczne, tam jest stale ruch, i nie tylko fora tematy ciążowe ale także inne....nie wiem czemu tak się dzieje....
Andariel...niestety, tak jak napisałam u nas ruch zerowy ...
Forever...rozumiem, że Krysia dostała tableta? A czym taki dziecięcy rózni się od normalnego oprócz tego, że kolorowy? ma więcej powygrywanych aplikacji, gierek dla dzieci?
Forever...co do forum to Tobię też napiszę, u nas nie ma zgrania tematu, każda wpada coś tam napisze, i zasadniczo to koniec. Na tematach ciążowych, piszą o ciąży i problemach ciążowych, sama wiesz, na staraczkach o swoich problemach, itd itd.
Ja jestem też na forum wielodzietnych i tam ruch jest zawsze.
Asinka...dziękujeę i dla Ciebie Wszystkiego najlepszego
Marta...jak impreza?
Ironia...jak u Was Sylwester?