reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Forever - co za napięty grafik!!! Krysia już u dentysty? Wow!
Silva - no faktycznie hardcore jakiś z wyczynami Szymka:szok:
Martadelko - to miły dzionek będziecie mieć z Emi, fajnie!

na Ziemi Lubuskiej nic na szczęście nie pada, ale zalega sporo śniegu na ulicach. Na parapecie zakwitła mi forsycja:
https://www.google.pl/search?q=fors...hl=pl&client=safari#biv=i|0;d|bcI-BB_Q6fqk7M:

więc mam wiosnę w domu:yes:podczas świąt były to same gałązki (skądinąd z ogródka teściowej:-p), na których wisiały jajka ozdobne, a 2 dni temu pąki zaczęły się otwierać i jest pięknie. Do tego ptaszory za oknem cudnie trelują:tak:

przesadziłam wczoraj kwiatka od razu dzieląc go na 2 doniczki, mam nadzieję, że nic mu nie będzie, bo to jedyny kwiat, który wytrwał pod moją ręką ponad rok:zawstydzona/y:

reklama
Silva- jak on to zrobił :szok: dobrze, że nie spanikowałaś ja nie wiem czy by mi się udało
andariel - u nas też gałązki zielenieją (ale tylko w domu) dobrze, że chociaż śnieg nie pada :)

Czy któraś z was zajmuje się fotografią bądź zna się na sprzęcie fotograficznym? Będę tworzyć studio fotograficzne na własne potrzeby i potrzebuję doradztwa co do lamp :)

Cześć Babeczki! :-)

Silva,
no to nieźle Ci dziecko dało czadu :-p Ja bym chyba się poryczała, jak by już było po wszystkim... Szok normalnie :-p
I wiesz, nie sądziłam, że to kiedykolwiek napiszę, ale... trochę Ci zazdroszczę kopniaków! ;-) Ale tylko trochę ;-)

Cześć Zołzik:) kopę lat...;)

A co u Ciebie, napisz koniecznie! Na fb śledzę poczynania Twojego małego artysty, ale skrobnij cosik!

Japaneczka - Aestima coś tam dzierga w tym temacie więc jej pytaj, może pomoże:)

Coś tam dziergam, ale na sprzęcie się nie znam wcale, nie mam żadnej lampy i nie zamierzam w najbliższym czasie mieć;) Ale ja nie zajmuję się fotografią profesjonalną, ale raczej taką amatorską, codzienną: dziecko, wydobycie jego naturalnych cech i minek, estetyczne tło, fajna, ciekawa aranżacja a przede wszystkim dobra zabawa- tym na razie się zajmuję;-)

hej my wszyscy na L4 w domu i mąż okupuje kompa a lapka nie wyciągam (Mati) a wieczorami wciągnęła mnie książka a właściwie trylogia (taki sobie obyczajowy romans bym powiedziała ale super na odstresowanie) i nie zaglądam.
Ale poprawie sie moze jutro :tak:
Mati już zdrowy ale wczoraj zauważyłam na siusiaku taki płyn pod błoną i nie wiem co to, siusiak nie jest czerwony Mati sie nie drapie, nie uskarża umówiłam sie na wizyte jutro do lek. a rano dam mu zbadać mocz co by po południu już do lek z wynikami iść...
jak nie urok to...

Witajcie Kobietki
Melduje, że jestem, czytam ale nie udzielam się ostatnio, często czytam na telefonie jak mam chwilę. Myślę o Was i forum często ale jakoś ciężko się wbić w tematy jak tak rzadko się pisze...
Marta...gratuluję i życzę spokojnej, bezproblemowej ciąży!
Silva...czekam na wieści po usg...dziewczynka czy chłopiec???
Aestima...piękne te Twoje fotki dzieci
Asinka...jak Ninka? Wstaw jakąś nową fotkę
Trasia...Ty też ostatnio rzadko bywasz...jak nastrój?
Forever...czemu byłaś z Krysią u dentysty? Widzę, że Ty bardzo często odwiedzasz lekarzy różnych specjalności...
Martadelka...widzę, że Ty jesteś wzorową forumką! Jesteś właściwie zawsze i codziennie!
Japaneczka...super! masz już jakies większe doświadczenia z fotografią? Jakie robisz zdjęcia?
Andariel...czekam na wiosnę prawdziwa i ocieplenie i wtedy jadę do Gorzowa :-)...to tylko 100 km ;-)
Kati...duuuużo zdrówka dla Was!!!

Pozdrawiam oczywiście resztę forumek!!!

Silva, dzięki, ale nie będę się rozpisywać, bo dużo by tego było ;-) Wszystko u nas w porządku, mały bez problemu wrócił do żłobka po 2-mies. przerwie, tylko w nocy i dziś raz wymiotował - w żłobku rota :-( A ja nie palę, K. też nie. Tylko nam brzuchy i tyłki rosną ;-) Więc idziemy od pn na South Beach i zaczynamy ćwiczyć "6Vadera" - zobaczymy, jak nam pójdzie :-)

Pozdrawiam cieplutko!

Forever,
też myślę o stomatologu - masz fajnego? Na NFZ? Niedaleko? ;-)

Po kolei :happy:
Martadelka - Baby Crafts jest od 1,5 roku :-p Jak wizyta ?
Silva - niestety się nie nudzę - dziś mi jeszcze doszedł pediatra znowu albowiem się Młodej coś na powiece zrobiło - zdiagnozował perspektywe jęczmienia więc okłady i kropelki no to wizyta w aptece a obok poczta - największy przekaz pieniężny tamże jak dotychczas, głupków nie brakuje.... :wściekła/y::no:, więc w domu znów po 19.... A czasem bym chciała.... :tak:
Andariel - Krysi u dentysty po raz drugi, po raz pierwszy jak miała ok. roku ale wstrętne babsko nam się trafiło. :wściekła/y:
Doris :- ) - dentysta kontrolnie - oboje z Tatą mamy .... zęby :eek:. Chadzam z uwagi na parametry Młodej głównie no i skoro bulę co miesiąc abonament nam obu to żal byłoby nie korzystać.
Ja - Zołza - po wredocie po raz pierwszy ta dentystka z wczoraj była fajna - młoda dziewczyna - niestety w ramach Luxmedowskiego abonamentu i od Was kawał większy niż ode mnie :sorry: I się witam.... tu ;-)
Kati83 - zdrowiejcie :tak::happy:
PS Kasiawilde do mnie napisała. Żyje, ogarnia się pomału...:-p

reklama
Hejka!!
Ja się pomału ogarniam... Dość mam tych szpitali i mam nadzieję, że prędko tam nie wrócimy. Ninka w porządku, wesoła i bardzo spokojna, coraz częściej się do mnie uśmiecha :-) Tymcio łobuzuje, ale to nic nowego. Ważne, że dla siostry bardzo miły :tak: Ja kupiłam sobie pas poporodowy i się ściskam, bo skóra na brzuchu wisi okropnie. Do wagi z przed ciąży zostało mi już tylko 2 kg, więc nie jest źle ;-) Ninka pięknie śpi w nocy. Jak zaśnie o 20, to pierwszy raz budzi się o 1.30, a potem koło 5, więc ja praktycznie wyspana. Przez dzień też śpi i budzi się co 2-3 h. Sz.jeszcze do końca tyg.ma opieke na Tymka, a potem do pracy po miesięcznej przerwie. Wtedy się życie zacznie :-D
Aaa i dla nie fb mam, Tymek po mojej długiej nieobecności w domu, mówi do mnie "ciociu" bądź "Asia"... Hmm...
Doris jutro zrobię jakieś zdjęcia Nince i wrzucę :-)

Do góry