reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie!
martadelko - Emilka to moja chrześnica, córeczka mojej siostry:tak:półroczna glizdusia; a ja zapytam Ciebie kim jest Antosia? co jakiś czas ktoś Cię o nią pyta, a ja mam wrażenie, że coś ominęłam, bo za Boga nie kojarzę któż to:zawstydzona/y:
Doris to dobra wiadomość! Zdrówka!!!

Leo ma niestety ślad po plasterku - czerwone kółko w miejscu, gdzie był klej - czyżby to reakcja alergiczna? wygląda jakby dostał z kułaka w twarz; w tej sytuacji kiepsko widzę dalsze, dłuższe zaklejanie...

Ostatnia edycja:
reklama
A jutro dzień otwarty w interesujących mnie przedszkolach w G., szkoda mi bardzo, że nie możemy tam z Nuśką potuptać. Podczas pobytu w G.rozmawialiśmy z panią dyrektor wybranego przedszkola i niestety pozbawiła nas złudzeń - rocznik 2009 jest w najgorszej sytuacji jeśli chodzi o przedszkola - na niektórych stronach www. wręcz jest napisane, że nabór dotyczy wyłącznie rocznika 2010. Tak więc jeśli uruchomiony kanał pt."znajomości" zawiedzie, będzie problem. A Leo do żłobka, jeśli się uda.

hej wróciłam :)

ostatnio nawet nie miałam czasu doczytac bo siedziałam z tym chochlikiem w domu :) mieliśmy jakąś infekcję wirusową gardła :baffled:

dziś juz go odstawiłam do żłobka bo już mieliśmy się dość :-D:-D

a ja byłam na badaniach przed wizyta u lekarko-zielarko-irydologa:-p kobieta zleciła mi 30 badan łącznie z markerami nowotworowymi :szok: oddałam 6 dużych próbek krwi i zostawilam 600 zł.. oby było warto :dry:

muszę coś z sobą zrobić bo okropnie się czuję...wszystko mnie strzyka, nie mogę się dobudzic, tarczyca, anemia, waga i jeszcze pco - nic tylko sie połozyc i czekać na śmierć...:sorry2:

to tym miłym akcentem kończę i uciekam ogarniać nasz perfekcyjny burdel - :-D wczoraj się naoglądałam Rozenkowej i o 23 szorowałam parapety ale orgazmu brak :-):-D

Ironia - Andariel ma rację, weź sobie na okoliczność orgazmów Ślubnego zaciągnij do łóżka ;-)
Doris :- ) - super... :happy:
Martadelka - no właśnie, jak Antosia ....?
Jezu, jak ja nie lubię gadać przez telefon a mam dziś parę ich do zrobienia, parę za mną.
Wczoraj byłyśmy na zajęciach Baby Craft - plastycznie po angielsku, zacnie i u lekarza - osłuchowo dobrze, uszy czyste tylko gluciarstwo a przez to kaszel z podejrzeniem alergii. :baffled:

dzień dobry!

Doris super, że już jest lepiej, no i wreszcie w domku :)

martadelko mam nadzieję, że głowa odpuściła, ja też dziś cierpię, ale jeszcze się migrena nie rozkręciła porządnie, mam nadzieje, że leki zadziałają zaraz... a Ty biedna jeszcze musisz to wytrzymywać przy natłoku studentów :/ cieszę się, że Antosia tak świetnie sobie radzi! aaa ja wyleniłam się wczoraj owszem - bawiąc się z chrześniakiem roczniakiem, weź tu odpocznij ;-)

andariel może i alergia... a w sumie pewnie bez reakcji alergicznej po prostu delikatna skórka malucha może tak reagować pewnie, myślę, że może jednak coś na gumeczce będzie lepsze, tylko niestety też łatwiejsze do zdjęcia.. szkoda, że nie załapiecie się na dzien otwarty, ale mam nadzieje, że nadrobicie jak już bedziecie na miejscu...no i oby w ogole się udało z tym przedszkolem! ja to chyba muszę sama zacząć się orientować jak to jest z tą rekrutacją u nas... niby jeszcze ponad rok, ale to moje wymarzone dla Kubiego jest strasznie oblegane! a jak pakowanie idzie?

Madzioolka i do mnie wczoraj wiosna dotarła :) cudnie było! a dziś też ładnie, ale strasznie mroźny wiatr i wcale już mi wiosny nie czuć!

forever dobrze, że osłuchowo czysto! A właśnie, czy Ty nie byłaś już u jakiegoś alergologa? pamiętam, że coś wspominałaś?

ironia - dołączam do pytania andariel - co Ty piszesz? rozwiń temat koniecznie! dobrze, że przynajmniej infekcja już za Wami :)

Kubi mnie wymroził równo! mieliśmy pobyć na podwórku pół h, bo straaaasznie mroźne wietrzycho u nas, pobyliśmy godzinę, a i tak skończyło się wielkim rykiem... a mnie jeszcze telepie z zimna, ale przynajmniej łobuz szybko padł i mogę pić kawkę w spokoju!

no i jeszcze Aestima właśnie - jak możesz narzucać Miesiowi swój styl? heh, bardzo trafne spostrzeżenie :-D a tak poważnie to dla mnie to nawet nie jest jakoś mocno kontrowersyjny temat, czy wart większego przedyskutowania, u mnie to raczej ta kategoria 'dziwactw' niektórych ludzi...

heh ogólnie chodzi o to że coraz gorzej się czuję i za bardzo nie wiadomo od czego...małą anemię mam ale nijak nie da się jej wyleczyć :dry: po prostu chyba tak moja uroda... ale na poważnie myślę o przyszłości i o drugim dziecku i muszę cos zrobić najpierw z wagą, a potem z PCO więc tata mnie wysyła do takiej starej lekarki ze Starego Sącza..

może ktoś kiedyś o niej słyszał? strasznie gderliwa i nieprzyjemna babsko, ale ponoc zna się na rzeczy - zajmuje się również ziołolecznictwem i wizyta wygląda tak że najpierw wywiad, później zleca całą masę badań u mnie: podstawowe, hormony płciowe, hormony tarczycy, :dry:wątroba, markery nowotworowe i jakies inne o których pierwszy raz w zyciu słyszalam .. dość drogo... później jedzie się do niej i ona na podstawie tych wyników badań komponuje mieszanki ziołowe a do tego zajmuje się irydologią - patrzy w oczy i na podstawie zmian w oczach coś tam widzi...

dziwna babka - bardzo wierząca i ponoc znajaca sie na tym co robi...dawno temu całą rodziną jezdzilismy do niej , niedawno tata znów zaczął pić jej zioła i mówi ze po 2 mc znacznie lepiej się czuje chociaz trochę przytył ;-)

można wierzyć albo nie ale jak nie spóbuję to się nie przekonam :blink:

i mozna mowic ze to szarlataństwo ale ja sądzę że dobrze dobrane zioła na pewno nie są szkodliwe, a jesli tylko dadzą mi trochę powera i wpłyną na mniejszy apetet to jestem jak najbardziej za :)

tym bardziej że ona pracuje na normach europejskich i to co się tata dowiedział ostatnio: w PL cholesterol ma w normie, ale juz wg UE jest za wysoki :-D:-D

Hej!

Kasiawilde u mnei dzis już nie ma wiosny, za bardzo się wczoraj cieszyłam ;/

Andariel jak Maja sobie do buzi przyklejała naklejki z jakiejś kolorowanki to potem też czerwone w tym miejscu było... reakcja na klej

Ironia :szok:

reklama
dzień doobry
hej kasiawilde, martadelka, andariel, forever, ironia, Doris, Madzioolka

ja na chwilke tylko wpadam
we wtorek ogarnełam przemeldowanie, wczorajszy dzień minął momentalnie, dzis ogarnełam us i rozliczenie pit i czekamy teraz az brat G. przywiezie do nas swoja rozwydrzona i przemądrzała córke na 2 godziny (maja pogrzeb i jej nie zabieraja), nie wiem jak to zniose :zawstydzona/y:

a jutro lub w sobote czeka nas ogarniecie kupna roweru na komunie chrzesniaczce G. a najlepsze jest to ze ona nie umie jezdzic na rowerze i nie chce sie nauczyc :wściekła/y: wiec porazka :wściekła/y:

a wogóle co teraz dzieciom sie kupuje na komunie?
wie któras????

moze wieczorkiem poodpisuje
i sorry ze tylko o sobie/nas :sorry2:

Do góry