reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

hej
melduje że żyje, ale co to za życie - jestem od dziś na L4 bo sie rozłożyłam na całego. Mateusz już z kaszlem lepiej ale od wczoraj takie gluty, że nawet katarek nie daje rady:szok:. Muszę go wyłączyć, wymyć i znów podłączyć bo takie ma gluciska - alr to dobrze, przynajmniej mu to wszystko zejdzie z tych zatok.
Jeszcze w weekend M. robił zaległe urodziny - i to mnie chyba dobiło
Do tego auto mi w poniedziałek nie zapaliło i musiałam wziąść urlop na żądanie - pojechałabym autem M. ale mój brat go pożyczył, bo jemu z kolei w sobote pękła szyba tylna !!!
Normalnie cały czas pod góre...

Także zdrówka wszystkim i może zajrzę za niedługo

reklama
dobry wieczór!

martadelko
dzięki za informacje! muszę się bliżej komfortowi przyjrzeć... ale drzwi to pewnie za pare lat dopiero :-D

mamoM to wyspacerowaliście się czy odpuściłaś? u nas nie padało... też dziś nie mam ochoty na spacery...ale ja teraz dziadka wzięłam pod włos i raz zabrał Kubiego na sanki a ten mu wył dopóki nie wyszłam do nich i perfidnie powiedziałam 'im rzadziej tym gorzej' no i chyba na ambicje mu wjechałam bo dziś nie było ich godzinę, co za luksus! szkoda, że nie masz takiej możliwości :-(

Madzioolka jak tam Maja? no i strasznie mi przykro z powodu tragedii znajomych, więcej nie napiszę, wszystko wiadomo :-:)-:)-(

andariel i jak tam się rozwiązała sprawa? u nas w przychodni pewnie udało by się kogoś namówić, dlatego zaproponowałam, ale to zapewne jeden z niewielu plusów małego miasteczka..

marta fajnie, że zajrzałaś! mam nadzieję, że w święta wypoczniesz i że jednak praca Ci rekompensuje brak czasu :)

dubeltówka zdrówka Wam tam wszystkim, oby Cię nie rozłożyło! ale wybawiłaś się porządnie mam nadzieję?

trasia no to piękna próba, nienawidzę takich sytuacji! ludzie po prostu nie myślą o innych, ale co zrobisz, powściekasz się i i tak nic to nie zmieni... ale koncert i tak na pewno się uda pierwszorzędnie :)

kati kurcze i dla Was zdrówka! może chociaż trochę odetchniesz na zwolnieniu, a choróbska szybko Wam miną... rzeczywiście dużo ostatnio u Was podgórkowych tematów... ehh, oby to był koniec!

a ja jakoś dopiero się dziś ogarnęłam! mój P załapał jakieś 'zlecenie' i już drugi dzień późno wraca, jak na złość to dni kiedy miałam lekcje i warsztaty. Ale przynajmniej jakaś kasa wpadnie, więc nie marudzę :-) a wiecie dziś nie było w naszej mieścince prądu przez jakieś pół godziny, ciemność straszna, ale mały się wybawił nieziemsko, dostał małą latereczkę w rękę i biegał z pokoju do pokoju strasząc wszystkich! polecam zabawę ;-) no i czuję jakby dopiero się wieczór zaczął a tu już trzeba kłaść się spać? :szok:

witam z rana

wczoraj mój laptopiak został zaatakowany przez wirus podszywajacy sie pod strone policji i wyłudzajacy od ludzi pieniadze :wściekła/y:
takze ostrzegam was zeby uwazac bo teraz ten wirus jest bardzo popularny a na dodatek nawet dobry antywirus nie daje mu rady...
takze wczoraj prawie wyłudzili ode mnie 300zł grzywny :wściekła/y:
tak sie wystraszyłam ze prawie bym to zapłaciła, dobrze ze do G. zadzwoniłam i powiedział mi ze słyszał o tym w radiu
no i szybka akcja informatyka i poszło 80zł ale wyczyscił laptopa i na szczescie jest ok, ale kasy szkoda tym bardziej teraz przed swietami :-(

kasiawilde bylismy na dworku ale dopiero po 11 wyciagnełam stare sanki bez oparcia, kazałam Matiemu sie mocno trzymac i jezdzilismy a potem w drodze powrotnej Mati ciągnął ze mna saneczki, ale wyjscie było super
dzis idziemy z nowymi :-)

Madzioolka strasznie przykre to co piszesz o znajomych, życie jest bardzo niesprawiedliwe :-(

wczoraj saneczki przyszły i jak narazie jestem zachwycona, Mati zreszta tez wczoraj razem ze mna montował i nie chciał z nich zejsc, musiałam go przekupic nowa ksiażeckza zeby wyszedł z przedpokoju do salonu bo pewnie by tam siedział az do kąpieli :-D

kati kuruj sie i szybko wracja do zdrowia i Mateuszek tez

forever hej :-)

dubeltówka to ładnie pobalowałas, ale fajnie ze sie udało :-)
współczuje 3 chorych w domu, oby szybko im przeszło i ciebie nie wzieło

marta witaj zapracowana kobieto, wpadaj do na w wonej chwili w miare mozliwosci :-)

andariel współczuje walki telefonicznej o przyjecie Leo na zdjecie szwów
udało ci sie cos wkoncu załatwic?

traschka
bezmyslność ludzka nie zna granic, nikt nie pomysli o innych
mam nadzieje ze koncert nawet bez próby sie uda i bedzie super

miłego dzionka :-)

Hej, próbowałam wczoraj coś skrobnąć ale nic sensownego nie umiem, jestem totalnie rozbita a to przecież nie mnie dotyczy ta tragedia...
Maja ma gluty do pasa, dosłownie, ale i mnie rozkłada, dziś czuję się tak do d. jak już dawno się nie czułam...

Kasiawilde, Martadelka - kupiłam jakieś spodnie, legginsy, tunikę a najfajniejsza rzecz to kurtka z dzianiny a la ramoneska :happy2: - Tata Młodej taką ma skórzaną :-p. A wczoraj jeszcze super bluzkę koszulową, biała w kwiaty - 80 % ale aż na 110 cm - tak ładna była, że się powstrzymać nie mogłam :zawstydzona/y::sorry2:
Madzioolka - trudno coś sensownego napisać.... :eek: oprócz tego, że jak to możliwe....:szok: za to moja kolezanka urodziła przedwczoraj Córeczkę. A dla Was zdrowia. :happy2:
Andariel - bo w tej przychodni wszystko załatwiam z lekarzem nie z recepcją, dzwonienie na Kopernika też mnie zaraz czeka - ciekawe co wymyślą tym razem.... :wściekła/y:
Dubeltówka86 - to przedłużony weekend chyba miałaś ;-) No i zdrowotnoścy też :-p
Traschka - ręce opadają.... :szok: Nadzór najwyższą formą zaufania jest....
Kati83 - i Wam zdrówka, z autami to prawo serii zazwyczaj działa.:baffled:
mama MATIEGO - ja nie do końca łapię o co chodzi z Tą stroną policji... :eek:

dzień dobry!
U nas dalej sypie, z okna taka zima wyglada cudnie! Gorzej z odsnieżaniem auta... :)) Moja mama zabrała własnie Marysię pierwszy raz na sanki, ciekawa jestem wrażeń, zwłaszcza że sanki są bez pasów.
Zamówiłam wczoraj karmnik dla ptaszków, czekam z niecierpliwością aż przyjdzie. Marysia bardzo dużo czasu spędza ze mną przy oknie, uwielbia oglądać to co za oknem więc jedzące ptaszki będą na pewno wielką atrakcją.

kasiawilde koncert pewnie się uda, ale ja odwołałam zajęcia za które wszyscy zapłacili. Są wliczone w miesięczną opłatę. I co, mam zwrócić 1/4 wypłaty i to przed swiętami, bo ktoś mnie olał i nie powiadomił o remoncie? To oczywiste, że ekipa remontowa ani właścicielka sali mi tej kasy nie zwrócą, bo umowy takiej nie ma. A ja nie mam juz kiedy odrobić tych zajęć, chyba że w kwietniu. może tak zrobię... ech lipa straszna.

mamoM co ty piszesz o tym wirusie:szok: dobrze wiedzieć! Ale to mi już nie wyglada na zwykłego wirusa tylko na wyłudzenie, a to chyba podrchodzi pod inny paragraf, policja powinna się konretnie zainteresować ta sprawą! Szkoda 80zł bardzo... ile książeczek można za to kupić;-) Ale lepiej 80 niż 300. Tym bardziej, że jakbys zapłaciła 300 to potem te 80 i tak trzeba byłoby zapłacić informatykowi.

forever, madzioolka witajcie!

forever dokładniej jest tu napisane : Fałszywa policja blokuje komputery
Blokują komputery i żądają okupu - nowy rodzaj wirusa - Tech - WP.PL
Hakerzy podszywają się pod polską Policję | CyberBezpieczenstwo.pl

po wejsciu na jakas strone która jest zawirusowana wyswietla sie komunikat ze komputer został zablokowany, jest obserwowany przez policje - strona wyglada na prawdziwa policyjna, symbol policji sępólno krajeńskie, zdjecie policjanta i informacja ze jezeli nie zapłaci sie kary grzywny (u mnie 300zł) w ciagu 48godzin to bedzie toczone postepowanie karne i groza za to lata wiezienia
wyłaczenie laptopa, wylogowanie, wyjecie baterii u mnie nic nie dało i tak włączało sie to samo, ogólnie blokuja komputer i wyłudzaja pieniadze...

traschka dokładnie to juz pod wyłudzenie podlega, gdybym miała legal window to pewnie bym zgłosiła niech ich szukaja...
noooo zal 80zł ile ksiazeczek, i 4 paczki melka dla Matiego, ale fakt dobrze ze tylko 80zl mnie to kosztowało no i duuuuuzo nerwów
na szczescie informatyk zrobił formata a tym samym oczyscił ma laptopa i lepiej działa

ale uwazajcie bo od maja bardzo duzo jest takich przypadków, nawet w tv śniadaniowej i radiu o tym mówili

Ostatnia edycja:
hejka
u mnie brak weny do pisania...
andariel dobrze, że z Leo dobrze, szlag mnie trafia jak czytam jaki problem ze ściągnięciem (sorki) głupich szwów...:dry: ściskam na ogległość :* a z innej beczki: czy Ninka lubi modelinę, plastelinę?
Madzioolka :*
trasiu świetny pomysł z karmnikem dla ptaszków:tak:
mamoM jak dobrze, że skończyło się tylko na 80zł...
forever 110cm?:shocked2::-) suoer, że udało Ci się trafić na cenowo fajne ciuszki:-)
kati zdróóóówka kochana!

reklama
hej hej,
forever świetne zakupy! koniecznie zrób Krysi zdjęcie w ramonesce :tak:

Madzioolka szybko zdrowiejcie!

mamoM niezła historia z tym wirusem! dzięki za ostrzeżenie, bo szczerze mówiąc nie słyszałam wcześniej... nas w tym roku próbowali naciągnąć na rzekomą opłatę za wpis działalności do rejestru, przysłali nawet na adres firmy odpowiedni formularz wpłaty, ale mój P na szczęście wygooglał informację śląskiej policji ostrzegającą przed tym, a pare tyg. później też było głośno o tym w tv i radiu... dobrze, że nie dałaś się naciągnąć!

trasiu no rzeczywiście niefajna sytuacja, spróbuj dogadać się z rodzicami na odrabianie w kwietniu, powinni zrozumieć! ale myślę, że tak czy inaczej porozmawiałabym z panią wynajmującą salę w jakiej sytuacji Cię postawiła :wściekła/y: oby nigdy więcej!

trasiu, mamoM podoba mi się przeliczanie wszystkiego na książeczki :-D u mnie to działa o tyle, że jak jestem w sklepie to przestałam sobie kupować pierdoły w stylu batonik itp... bo to poważnie niby 2zl, a to przecież pół książeczki o narzędziach :-D w ten sposób ograniczyłam niezdrowe odżywianie!

martadelko a czemu to brak weny, hę? mam nadzieje, że szybko minie!

ależ ja mam dziś lenia! nic mi się nie chce... może kawa nr 3 coś zmieni, idę wcielić plan w życie, dopóki młody śpi ;-)

Do góry