reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Całuski dla Julci, Krysi i Matiego zatem:)\

A ja ... mam kaca:-D Mama M. została ze śpiącym Miesiem ( taką formę ich kontaktów akceptuję najbardziej;-)), już drugi raz mieliśmy wieczorny wypad, Michał prowadził, więc zachował trzeźwość a ja po dwóch cosmopolitanach ledwo żywa byłam:-D Dzisiaj jedziemy na imieniny do mojego taty a wieczorkiem zostawimy im śpiącego Mieśka i odwiedzimy znajomych:-)
MamaM, moje dziecko też dorwało ołówek, dobrze, że i tak w planach mieliśmy zmianę koloru ścian w jego pokoju:-p

ja wpadam na moment napisać jaka polska służba zdrowia jest poje*bana
byliśmy dzis na roczku mojej chrześnicy, Mati cały dzień ani razu nie zakaszlał ganiał z dzieciakami i wszystko było ok, potem wzieliśmy go na spacer żeby zasnął. Jak juz spał to wjechaliśmy do holu i M. został z nim w szatni, zeby się wyspał. Ja poszłam na sale za 15 min M. dzwoni żebym przyszła i słysze kaszel Matiego. Okazało się że Mateuszek kaszle i odrywa mu sie taka żółta flegma, normalnie aż na wymioty mu sie zbierało:-(.
Poprzytulałam wysmarkał i chwilę się uspokoił.
Pojechaliśmy do szpitala by sprawdzić czy ok. W piątek jak byłam na wizycie to było ok. A tam taki beznadziejny lekarz, osłuchał i stwierdził, ze nic nie słychać gardło ma lekko zaczerwienione (pewnie od wyksztuszania flegmy) no i da nam antybiotyk!!!:szok:
mówie mu czy od razu antybiotyk ja nic nie słyszy?! a on takie pretensje i hasło: no mówi Pani że od tygodnia pokasłuje!!!!!!!!!!!
Ja pier*dole to od razu antybiotyk na odpier*dol!!!!!!!!!!!!:wściekła/y:
pojechaliśmy do domu syrop dałam, teraz posmarowałam pulmolem piersi i plecki, nawilżyliśmy nosek dam ręcznik na kaloryfer i olbas oil kilka kropel na pieluszkę koło łóżeczka
i co jeszcze mogę zrobić?

napiszcie mi skąd to mogłó być?
ja myślę że moze od zmiany temp bo na dworze było tak mroźno i ostre powietrze, ale nie wiem czy dobrze myślę?

Ostatnia edycja:
Aestima - szalejesz :-D A mi b. zasmakowało piwo na miodzie gryczanym.
Kati83 - na faktycznie ..... tego lekarza :szok:A może to weterynarz był ? Mogę Ci polecić syrop Hedelix - wykrztuśny. Dwóch pediatrów mi o nim mówiło, wg opakowania dla starszych dzieci ale Młodej pomaga.

Aestimo co do badań to moje pytanie dotyczyło tej wypowiedzi:
Kasiuwilde, u nas tez limfocyty znacznie podwyzszone eg lekarki u tak malych dzieci to standard a mamy dobra;) a u Was ile dokladnie? teraz jestem juz w lozku ale rano sprawdze i napisze Ci ile mamy.
u mnie wczoraj latania po lekarzach, zly wynik i podejrzenie dny moczanowrj na szczescie obalone. Wiecej jutro, dobranoc:*
na którą odpowiedziałam wtedy tak:
Aestima pisz szczegóły!! ale już wszystko wyjaśnione? u nas limfocyty jeśli dobrze pamiętam około 75% (w lipcu było 28...),a jedyny plus to hemoglobina 12.7 :) a w lipcu już było poniżej normy... a jak u Was? anemii nie ma?
ale pewnie nie doczytałaś i stąd nieporozumienie...

forever no to ciekawa Mikołajkowa impreza była, mnóstwo dzieciaków, Kubi to by pewnie oszalał, a młoda taka dzielna była! Kuba ostatnio jak widział spacerujące dwie grupy przedszkolaków to stanął jak wryty na 5 minut ;-) jak Krysia dziś? pótoraroczkowe buziaczki :* no i co to za piwko?

momoM i dla Matiego również wielki buziak! i jaką mu tatuś niespodziankę zrobił na półtora roczku :) może nawet jakąś książeczkę z tej okazji zamówisz? :-D co do ławy to nie zazdroszczę, u nas Kubi załatwił swój stolik już dawno... i niestety zmywa się okropnie ;( za to najlepszy ubaw mieliśmy w piątek, kiedy wieczorem oboje rysowaliśmy tatusiowi po plecach mazakami :-)

Doris buziaki również dla Julci :*

trasia jak tam, rozbudziłaś się wreszcie? czy przypadkiem nie miałaś wczoraj klasowej imprezki?

kati biedny Mati :( ale myślę, że już zastosowałaś wszystkie mniej inwazyjne środki, które możesz, ja więcej pomysłów nie mam... może to rzeczywiście od zmiany temp? jakieś zalegania pewnie miał i przez temp taki atak kaszlu.. no może jeszcze pilnuj, żeby dużo pił, to też pomaga na odkrztuszanie.. a zachowania nie skomentuję, sama się z tym spotkałam wielokrotnie, nas pediatra nawet pyta czy 'chcemy antybiotyk'? Chociaż osłuchowo czysto i takie tam... porażka :wściekła/y:

a ja nie wiem nawet na czym dzień nam zleciał :szok: wczoraj się poddałam i wzięłam procha na sen :zawstydzona/y: ale przynajmniej dziś odżyłam :-p no i zapowiada się, że moje chłopaki od jutra mają 'urlop' tzn, będę miała na bieżąco trzech facetów w domu... no ale już ja im czas zorganizuję :cool2:

Traschka - właśnie, jak spotkanie ?
Kasiawilde - dziękujemy za buziaki :tak:, Młoda to taka party girl - listopad 2010 r. - imprezka zasiadana, styczeń 2012 r. Kult unplugged, miesiąc później byłam na balu karnawałowym, imprezka ok. 20 maja od 21 do 3 - no ale już tańczyć mi się nie chciało ;-), za tydzień od niej baby shower - piątek, a w czwartek wieczorem Młoda już była po drugiej stronie :laugh2: No i urodziła się wieczorem. ;-)A potem we wrześniu udział w kolacji na moim wyjeździe integracyjnym z pracy. Dziś po powrocie od mojej Mamy zauważyłam trochę gluta. Tak to ok. Jeszcze nie podjęłam decyzji odnośnie żłobkowania jutro.
Piwo - Manufaktura Piwna Browaru Jabłonowo z Żabki.

Cześć!
Czy u Was tez tak posypało???
Musiałam zabrać Majce ulubiona zabawkę - zmiotke z ikei :p bo bym inaczej nie wykopała samochodu spod tego śniegu, 15 minut się męczyłam...

Buziaki dla 1,5-roczniaków :*:*:*

Zmyakm bo mam takie zalrgłości po 3 dniach wolnego że szoook...
Miłego dnia :)

reklama
Kasiu, nie doczytałam, teraz szukam, ale nie mogę znaleźć wyniku, możliwe, że został u lek. w teczce. Limfocyty, tak jak pisałam, są na wysokim poziomie u małych dzieci i u nas było gruuuubo ponad normę ( ze dwa razy więcej), ale własnie lek. mówiła, że to najzupełniej normalne i, że z tego powodu też neutrofile są niżej. Mamy się tym zupełnie nie przejmować. od tamtego czasu już nie badaliśmy krwi, bo u Miesia nie można za często ( anemia głupia). Anemię leczymy żelazem.

Do góry