reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

larvunia terrorystka ma już uzębienie? Bo dziewczyny pisały, że moje dziecko chyba ostatnie się ostało, a mi się wydaje, że Misia jeszcze bezzębna, mylę się?

noooo wlasnie zgapilam od Ciebie sygnaturke buzki z zebami i ukazalam stan uzębienia ;p
trzeci sie wyrzyna juz 2 tydzien i sie przebic biduk nie moze....

reklama
GŁOOOODDDNNNAAAAAAA!! ;( o 17 przybędzie mój bohater i wybawca z jdzeniem, ale co z tego skoro ja JUZ TERAZ trawię się od środka?! o zgrozoooo, cóż ża los męczeński....

kati - no to GRATKI :) musisz się okropnie cieszyć:)
trasiu już wkrótce będziesz się na pewno lepiej czuła! przeczekaj dzielnie, mamuśka!

na lekarzu ten przekroczony wskaźnik nie zrobił aż takiego wrażenia jak na nas, ale wesoło nie jest - mamy namiary na lek.ajmującą się zaburzeniami gospodarki fosforanowo-wapniowej (czy jakoś tak, nie chce mi się teraz sprawdzać w notatkach), bo trzeba to koniecznie dokładnie zbadać i dojść przyczyny; na dodatek muszę iść z małą do... ginekologa dziecięcego:-(bo od pół roku ma brzydko zaczerwienione miejsce tuż przy cewce moczowej (a przecież w 90% śmiga bez pamków), niczym nie dało się tego usunąć, jedynie Triderm na parę dni pomógł; no i trzeba pobrać wymaz, zrobić badania (w moczu bakterii nie ma, ale może coś u ujścia..?); tak więc na cito 2 specjalistów trzeba umówić;

uciekam, M.wykąpał L. i muszę mu kaszę zrobić... see you later!

hej
ale sie cieszę cały czas :-) Marcin też dziękuje wam za kciuki :-)
teraz będzie pracował też jako grafik komputerowy ale tu:
Precision & Vacuum Technology
Martadelka no to lipa, ale stanowczo powinnaś częściej wychodzić tak sie w jakąś depresję wpędzisz, piepszyć kartony i pranie, ja mam góre prasowania i co - nic! głowy mi nie urwie jak tego teraz nie zrobie a jeszcze przed kilkoma miesiącami bym szalała byle mieć wszystko na już zrobione i co medalu mi nikt nie dał :tak: ja teraz często angażuje mojego M. jade po byle głupote ale sama a oni są razem :-) i wszyscy zadowoleni :-)
Asinka w piątek ok ale godziny raczej około południowe, powiedzmy do 14-15 jakby ci pasowało :-)
no to sie mi pochwalisz tatuażem :-p:-) zazdroszczę jakoś zawsze zabrakło mi odwagi :-)
Trasia współczuję "kup" Marysiowych, Mateusz ostatnio wali po 5 ale idzie mu ząbek i też tak śmierdzące że ja nie wytrzymuje, a co dopiero Tobie współczuję...:dry:
Doggi gratuluje Olci "nocniczka" Mateusz nie ma czasu na nim siedzieć... sprubuje później nic na siłe
Asinka wcześniej Mateusz robił po 2 - 3 kupki ale teraz jak ta 2 - ka idzie to jest masakra!
Aestima, Doggi coś kusicie ten los ;-) tymi ciążami :-)
Adariel no to w sumie dobre wieści :-) dalej trzymam kciuki za Ninkę&&&&&&&& będzie dobrze, a co do zaczerwienienia Mateusz ma często pupę zaczerwienioną - odparzoną, choć ja go w sumie przy każdej zmianie pieluchy myję wodą z szarym mydłem też jak używam triderm to pomaga ale znów wraca, nie wiem co z tym robić?

kati - Triderm to dość silny specyfik działający zarówno na bakterie, jak i grzyby - ja to zastosowałam z zalecenia lekarza, ale zastrzegał, że mam go użyć wył. gdyby zmiany nie ustępowały, no i odstawić po max 6 dniach; a jak odstawiłam, dupencja znów czerwona; wg lek.to jakieś nadkażenie grzybkowe lub /i bakteryjne, trzeba dokładnie zbadać:/ no i powiedziała, że skoro mała ma skłonność do takich nadkażeń, to będzie ją miała zawsze, tj.nawet zmiana głupiego papieru toaletowego może wywołać jakieś dziwne zmiany:/ no i u Ninki to nie jest odparzenie - a jesteś pewna, że u Matiego tak?

Adariel kurcze nie wiem. Dostałam to też od lekarza przepisane kazała mi to stosować max 3 dni 2 razy na dzień, wtedy miał takie odparzenie nad siusiakiem, taką plamę czerwoną. A teraz ma takie czerwone w okolicach odbytu i pod jąderkami czasem, sypie mu to mąką ziemniaczaną i jest znów ok a za kilka dni/tygodni znów to samo :confused: nie wiem czy chusteczki go tak odparzają, czy teściowa za rzadko mu pieluchę zmienia?
A wasi chłopcy też sie za siusiaka łapią przy zmianie pieluchy bo Mati nałogowo - masakra jakaś muszę mu przysłaniać siusiaka, mój M. mówi ze jak to widzi to go wszystko boli:sorry2::-)

reklama
Do góry