reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
teściowa niestety :no: będę musiała spytać. Bo tesciowie i tak robią po swojemu jak mnie nie ma w pobliżu. Więc wszytsko jest możliwe. A teraz uderzył Nine:angry:

Stopa, aż przeczytałam mojemu K... Szok. Oboje jesteśmy zdania, że tak małe dziecko nie wymyśliłoby sobie czegoś takiego... U nas taka babcia miałaby przerąbane...

stopa ja bym była przekonana na 99%, że dziecko to usłyszało od kogoś, u kogo było - czyli w Waszym przypadku od babci; Ninka ma 2,5 roku i od niedawna coś próbuje zmyślać, ale nie jest to kłamanie, tylko popuszczanie wodzy fantazji i od razu po minie widać, że zmyśla; ale nie w takiej sytuacji - nie takimi słowami; pogadaj z babcią na poważnie...

Dziękuję dziewczyny. Akurat tego nigdy bym się po niej nie spodziewała:no: zapytam ją osobiście. A z drugiej strony z sufitu tego nie wziął, dla niego za bardzo skomplikowane chyba jeszcze.

stopa
Amela cygani _ byłas grzeczna, płakałas? - pyta ciocia tak byłam grzeczna odpowiada, a awanture przez 40 min robiła.
Ale czasem tak ma, ze mi sie wymsknie jak jestem na skraju nerwowym np. ze jak mowi, ze psu zimno i trzeba mu tez szaliczek, a pies ujada okropnie i powiem, ze Amela głuptoty mowi, to raz odniej usłyszałam, ze pies jak szczekał to głupi jest.

A co do tesciowej to moja jest do takiego tekstu zdolna.

Moja Emila też lubi przekoloryzować niektóre rzeczy, ale ona i Amelka mają prawie cztery lata, a Bruno ma niecałe trzy i to jest spora różnica rozwojowa....na moje takie małe dziecko nie jest nawet w stanie przekształcic niektórych zdań, a tym bardziej wymyslić kłamstwa.
Nawet gdyby tesciowa nie powiedziała "Mama jest głupia" tylko "mama głupoty opowiada" to dla mnie i tak byłaby skreślona bo podważa mój autorytet. takie zachowanie trzeba tępić juz w zarodku więc Stopa trzymam kciuki za rozmowę;-)

heh ja to mam dzis jakis dzien debila... chcialam przytoczyc pauli pierwsze zdanie w jezyku polskim i wyszło mi ..poruchaj a ja pomrucze.. :szok::rofl2::laugh2: a zaraz potem okazalo sie ze zostawilam chusteczki do mycia kuchni i lazienki.. i paula myslla ze to benia i wytarła mu tym rączki :-D:-D o losie...

reklama
hehe...ironia dobra jesteś
stopa ja też nie sądzę, żeby tak małe dziecko samo coś takiego wymyśliło, może z mężem najpierw pogadaj i ustalcie front?

Odniosłam mały sukces - Maja zasnęła w łóżeczku, nie sama, bo musiałam ją lekko poruszać i za rączkę potrzymać, ale jakiś sukces mam na koncie:tak:Trwało to z 15 min...

Do góry