reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Agatek, pisałam juz, że tyko głowa mnie lekko ćmiła, nie miałam kaca :-D Obyś i Ty nie musiała się z tym stanem męczyć! ;-)

Trasiu, rozumiem Twój punkt widzenia. Sama próbowałam długo przymykac oko albo delikatnie zwracałam uwagę. Jednak ja też mam uczucia i według mnie tam, gdzie są dwie osoby, obie muszą troszkę się wczuć w sytuację tej drugiej. I masz sporo racji, ale nie powiesz mi, że dla dobra dziecka pieprzy sie takie głupoty, jak moja do Edisia, że kocha go bardziej od mamy albo że mama trzyma inne dziecko, jaka ta mama niedobra itd. Czegoś takiego nie jestem w stanie znieść. Zresztą, teraz to już niczego nie jestem w stanie znieść, ale to po prostu już za daleko zaszło.

Misiu, zdrówka dla Twojego dzielnego Mistrza!

My właśnie wróciliśmy ze spacerku - było super, Edgarek pospał pół godzinki, a byliśmy w parku ponad godzinę. Teraz działam z obiadkiem. Pozdrawiamy popołudniowo! :-)

reklama
Na basenie było super, choć mały troszkę popłakiwał na początku ( bał się instruktora) basen.jpg. Po basenie bawiliśmy się w pokoju zabaw- rewelacja- było piękne akwarium i 18- miesięczna dziewczynka - Miesio zachwycony. W ogóle tylko we dwoje pływali, bo chyba ludzie zimą się boją basenu;)

Trasia, ja się w sumie zgodzę, ale szczeniaczek uczniaczek na dwupokojowe mieszkanie to jedna, a mi ( tzn. Miesiowi) teściowa koniecznie chciała kupić do kawalerki auto do którego wsadza się dziecko ( plastikowe) większe od Miesia 2x:szok: Musiałam zareagować ostro, bo o ile teraz od biedy mogę wyrzucić/ zosatwić u rodziców- cokolwiek- o tyle za kilka lat nie będę Małemu zabierać prezentów od babci, więc wolę ją " ustawić" i ukrócić te szalone pomysły teraz.

dzień dobry kobitki!

dubeltówka gratuluję, początki za Wami, reszta z górki ;) tylko pochwal się efektem!
Zołzik fajnie, że dziś bezkacowo :) i dobrze, że spacerek wprawił Cię w dobry nastrój, oby tak dalej :)
mrsmoon jeszcze tylko z dzień czy dwa i Maja będzie w pełni sił :)
Agata udanego wieczoru, czekamy na fotkę w sukni :)
Doris dobrze, że Julcia dziś w lepszym nastroju! I jak zakupy? udane? aaa już dawno miałam spytać jak Twoje postępy basenowe?
Misia gratulacje dla synka, mam nadzieję, że już lepiej się czuje!
trasia ja rozumiem Twój punkt widzenia i w sumie się zgadzam ALE to zależy też od tego z jakimi teściami masz do czynienia... u nas się nie da po prostu, ja ich szanuję, bo to w końcu rodzice mojego męża, ale nie potrafię zrozumieć, że z lenistwa nie odwiedzą jedynego wnuka! i mam żal, że nigdy nas nie wspierają, wszystkie nasze pomysły na życie są do d... a szczytem wszystkiego było jak trafiliśmy trzeci raz do szpitala i teściowa zadzwoniła do mojej mamy i spytała 'co oni takiego robią z dzieckiem, że znowu wylądowało w szpitalu'... także ja naprawdę podpisałabym się pod Twoimi słowami, ale to po prostu nie przy moich teściach :(
a tak nawiasem mówiąc to jak się czuje Twoja teściowa?
mamusia mam nadzieję, że już niedługo Twoje zdrówko się unormuje, a jak Tymek, akceptuje już w pełni mm?
Aestima fotka super :) cieszę się, że Wam się podobało... ja się ostatnio dowiadywałam o zajęcia dla maluszków u nas i były takowe i to jakoś 15 czy 20 zl za zajęcia tylko, ale je zawiesili bo nie ma chętnych, a potrzebują minimum 5 osób...ehhh, no wioska normalnie jak 5 osób nie mogą zebrać, szkoda :(

mam nadzieję, że nikogo nie pominęłam...

a dziękuję Zołzik, dziś rzeczywiście jakoś lepszy nastrój :) ja mam wolny wieczór, a mój P właśnie zrobił Kubikowi zjeżdzalnie z przewijaka i szaleją z wersalki na podłogę :) nie wiem, który z nich się bardziej cieszy!

Ha ha ha, super pomysł! :-D Musimy też spróbować ;-)
Ja też mam wolny wieczór - mały śpi, duży poszedł na próbę, zostałam w dziewczynami - jedna śpi na moim kolanie, druga w nogach - i obie szczęśliwe ;-)

Kasia, niezły post:)
Zołzik, witaj wieczornie:)
Trasia, wiesz ja tak myślę ciągle o tym o czym napisałaś i właśnie o to chodzi, że mało mam do nich szacunku... Za bardzo zranili mojego męża- najbliższą mi na świecie osobę i nie mogę im wybaczyć pewnych rzeczy po prostu:no:

Kasia, hehe:) To mają zabawę chłopaki:)
A mój już śpi, Michał za to chyba chory będzie:( Uczy się do egzaminu, ale co chwila przysypia - źle się czuje:(

reklama
kasia - dzięki a co do Tymcia to kryzys minął i wcina ładnie a z połowy zamrażarki zapasów tzn mojego mleka zrobiło się 3 woreczki, kurcze tyle je zbierałam a poszło w try miga :szok: a co do zabawy Twoich chłopaków to super pomysł :-)
Aestima - super fotka, och jak Miesiowi musiało być świetnie od razu widać po mince, ciesze się że się razem z Wami

Do góry