reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dzien dobry :)

U nas rozwój chorób postępuje, ledwo z T już zipiemy, na szczęście Maja póki co zdrowa, oby....

Aestima buziaki dla 9-miesięcznego Miesia !!!!!

Doris u mnie było -13... i wieje strasznie... zazdroszczę małego mrozu bo my dawno już na dworze nie byliśmy...

reklama
Witam i ja.

Sobota i niedziela minęła nam na błogim lenistwie.
Dzisiaj mój Mariusz wychodząc do pracy położył mi pod głowe koperte z zaproszeniem na bal karnawałowy, który jest w najbliższa sobote. Oczywiście sie bardzo ciesze,ale w co sie ubrać? Co z dziećmi? Zadzwoniłam do M i pytam dlaczego to zaproszenie dopiero dzisiaj? Przecież mogłam jechać na zakupy przez sobote i niedziele, a on na to ze właśnie dlatego dał mi je dzisiaj bo chciał żebym siedziała w domu, bo wszyscy mieliśmy wolne. No miło mi sie zrobiło. Ale pytam a co z dziećmi? A M na to ze rozmawiał z moja mama i babcia, więc one we dwie z pomocą Mlodego i Marysi dadzą rade. No i teraz musze sie ubrać, zaparkować dzieci do samochodu i jechać po jakaś sukienke. Ale jaka? Gdzie? I weź tu babie zrób przyjemność.....

Miłego dnia.
Ide pakować dzieci i ruszam w miasto z tego mojego końca swiata jak to FOREVER powiedziała.

AGABRE trzymam kciuki; dasz rade; ja dołącze do ciebie za dwa miesiące, moze trzy. Będzie dobrze.

Dobra juz lecę

Hejka! My pędzimy dzisiaj do naszej pediatry na 13tą...katarek jets ale za to stan podgorączkowy znikł....nie wiem co to było ale 2 dni się tak utrzymywało...Malwina dalej jęczy i marudzi a ząbka kolejnego brak...więc może to skok...ale stan podgorączkowy nie idzie z tym w parze...w nocy budzi się po kilka razy

Aestima jeszcze raz 9 miesięczny buziak dla Miesia :*

madzioolka kurjcie się...zdróweczka dużo

Mgordon kurde aż tak źle że piszesz o separacji? mam nadzieje że to nieprawda

Doris u nas -9 ale nie idziemy na spacerek bo najpierw do lekarza pędzimy bo mamy katarek...jakby było wsio ok to pewnie byśmy poszły

Agabre 3mam kciuki za to jakbyś chciała :)

A ja mam powrót do rzeczywistości bo się ferie skończyły i mężuś do pracy znowu a beni do szkoły...czyli samotne dni w domu z Malwinką

Hej, i ja się witam:-) Maja śpi, A śpi, a ja spałam do 9 dziś:tak: A prawie zmusiłam, żeby do Mai wstał rano...Nasza nocka lepsza, Maja pogardziła butlą na kolację, obudziła się o 22 i dopiero wtedy zjadła. Następna pobudka tylko na smoka koło 23 i później dopiero o 4 na butlę. Do 6 pospała, o 6.20 już definitywnie się obudziła. Jakby tak zostało to nawet zadowolona bym była.
andariel a u Was jak nocka? Pewnie łóżeczko dziś dotrze do Was - fajnie wygląda na zdjęciach. Aaaaa i spóźnione buziaki dla Leosia, 10-m-cy, kiedy to minęło:szok:
Madzioolka współczuję Wam tych chorób, u nas do niedawna nie lepiej było...a biedrę na Bemowie otworzyli
Anapi pytam o nocki i u Was - mały dalej się budzi w środku nocy? I jak zdrowie dzieciaków?
Misia współczuję tego marudzenia, ja po kilku minutach jęczenia jak styrany silnik wysiadam. Rozwinęło się Wam coś z tego stanu podgorączkowego czy to zęby?
o! i u mamusi ciekawe nocki...Ty już chyba kończysz bromergon? Jak laktacja - zahamowana?
zeberko jak dziś Jasiek? Chyba nie będzie znów chory?
Aestima mówiłam A o tej filharmonii, musimy w W-wie poszukać takich koncertów, bardzo fajna sprawa:tak:zaskoczyłaś mnie tym chodzącym dzieckiem, ono przecież w Mai wieku.
A właśnie - kiedy dziecku należy buty kupić? Do tej pory się wystrzegałam czegokolwiek krępującego stópki, ale chyba niedługo już ta chwila nadejdzie. Maja całkiem sprawnie przy sofie sobie chodzi...
Buziaki dla 9-miesięcznego Mieszka!!! Też mam wrażenie, że tak niedawno urodziłyśmy...
Setana my też w czw szczepimy 2-gą dawką hexy...na samą myśl sraczki dostaję...daj znać co wet powiedział
AgataR ale miłą niespodziankę miałaś z samego rana!!! też bym tak chciała...powodzenia w szukaniu kiecki!!!

Koleżanka wczoraj do mnie dzwoniła - odebrała wyniki bad. kału jej 5-cio miesięcznej córki i wyszła bakteria klebsiella pneumoniae...lekarz jej powiedział, żeby probiotykami leczyć, ale nazwa bakterii brzmi groźnie...

Ostatnia edycja:
Witam się po weekendzie :)
No i znowu mam co nadrabiać....
W weekend prałam pokrowce od wózka, bo chcę go sprzedać - za ciasno w domu się zrobiło a skoro Maja już w spacerówce bryka, to bez sensu jest go trzymać. Dzisiaj jest już czysty, pachnący i czeka na kolejnego pasażera :) Byłam w lidlu na zakupach. Nie wiem na co Ci ludzie polują, ale jak byłam ok 10ej, to już tyle rzeczy poprzebieranych. Bratowa prosiła o podkład na łóżko - udało mi się kupić ostatni!
A u nas nocka nawet fajna, tzn fajna była od ok 0:30. Maja wykąpana przed 20ą, zjadła butelkę 210ml na raty. Popłakiwała co jakiś czas ale bardziej wynikało to ze złego ułożenia czy ze straty smoczka. Zanim się położyłam sprawdziłam jej nosek i miała mokry. Więc pomyślałam, że ma gluta. Przedmuchałam aspiratorem, zapsikałam modą morską i do spania. Przytuliła się do mnie i zasnęła w chwilę. Mąż jej w nocy nie przełożył do łóżeczka, więc spaliśmy we trójkę ale spałam tak do 7ej! Maja wcale w nocy nie wołała papu!!! Wstałam o 7ej, Maja jeszcze drzemała. Zrobiłam butelkę 210ml, akurat się obudziła, zjadła całą butlę i z uśmiechem przywitała dzień:rofl2:
Takie noce to ja poproszę :) Może w końcu Maja rytm załapie i będzie przesypiać całe nocki.
A ja dzisiaj zasmarkana i czuję się bardzo osłabiona. Może uda mi się jutro do lekarza skoczyć, tylko co zrobić z dziećmi????? Masakra z tym poczuciem bezradności... dlaczego nie ma żadnej babci pod ręką???

Agabre - i ja życzę aby wyszło tak, jak sobie życzysz :)
Agata - ale fajowa niespodzianka :) Masz bardzo kochającego męża a kiecka to nie problem. Dzisiaj w sklepach półki się uginają, na pewno coś znajdziesz :) Bawcie się dobrze :-)

Jak Maja pośpi to spróbuję nadrobić weekend....

U nas nocka całkiem spoko, Asia dalej zasmarkana, ale nosek odblokowany. Emilka za to przeleżała cały weekend w łóżku, miała straszny kaszel, dosłownie minuty nie mogla wytrzymać bez kaszlu. Dziś zatrzymałam ją w domu, mimo, że kaszlu już nie ma.
Salon i korytarz na dole i na górze mamy już pomalowany. Strasznie długo nam zeszło bo całe dwa dni, ale to dlatego, że musieliśmy dwie warstwy farby położyć.
Agabre trzymam kciuki żeby wyszło tak jak zechcesz....Ja do niedawna marzyłam o "wpadce" ale jak w sobotę było mi niedobrze tak samo jak podczas ciaży z Emilą to tak sie wystraszyłam, że myślałam, że mi serce wyskoczy:szok: Mąż mnie uspokoił bo nie mielismy żadnego wypadku przy pracy i opona też nam nie pękła wiec nie ma takiej możliwości:tak:

Współczuję nieprzespanych nocek, wiem że człowiek pada na gębę następnego dnia....
Aestima najlepszego dla Miesia i buziaki:*******

Jakie macie plany na walentynki????? Bo mi pomysłu brak:no:

reklama
dobry
mrsmoon - bromergon biorę dalej, laktacja już prawie zahamowana kilka kropel wycieka czasem no i nocki u nas nieciekawe, dzisiaj była piękna jedynie lecz boję się chwalić...

Do góry