reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry,

Ja chora co raz mocniej - na moje oko to angina bo już mi gardło całe napuchło... Jakie leki mogę przyjmować??? Bo póki co to w użyciu jest rutinoscorbin, apap, nurofen Majki, wapno musujące i nasivin do nosa też Majki :)
Wczoraj wieczorem padłam razem z Mają po 21 podczas karmienia i spałam do 4 w dresach staniku makijażu i z soczewkami... T mnie nie obudził jak sam się kładł no bo przecież to że mam długi rękaw na sobie i dziecko w naszym łóżku to nic nie znaczy... (Maja zawsze wieczorem jest odkładana do łóżeczka i dopiero po przebudzeniu dosypia z nami)

Mrsmoon my cały czas na przewijaku, Maja się nie wierci, nogi Jej co prawda całe już zwisają ale tu mi najwygodniej Ją przebierać choć łózko też mamy dość wysokie to jednak nie to samo :p Może Twojej Mai przejdzie jeszcze ten bunt przewijakowy &&&&&&

Marta cieszę się że już ciut lepiej :) oby od poniedziałku jeszcze bardziej Ci humor powrócił :) &&&&&

Iza a w jakiej dzielnicy/na jakiej ulicy tą Biedronkę otworzyli? może bym wujka poprosiła o zakup pieluszkowy...

Andariel u nas też jedzenie z grudami nie przejdzie mowy nie ma... jak kupujemy te słoiczki po 6m-cu co mają kawałki to musimy je blendować przed podaniem Majce, inaczej urządza zawody w pluciu na odległość :)

Setana ja sobie nie potrafię wyobrazić spaceru z jednym psem a co dopiero z dwoma, wiem że jak nie ma wyjścia to trzeba się zorganizować ale i tak wieeelki szacun:tak::tak::tak:

Mamusia zdróweczka bidulko!!!!

Ironia kciuki za egzamin i zabieg mamy &&&&&&

Aestima u nas po szczepieniu jedyna reakcją było spanie cały dzień, nic więcej. Biedny Misio... tulam....

Katamisz chyba masz rację ze spaniem u cycowych dzieci, przynajmniej u mnie to się potwierdza w 100%

Andariel WIELGACHNE CAŁUSY DLA WSPANIAŁEGO KAWALERA!!!!!:-)Oj leci ten czas, leci... :)

Ja też się póki co odmeldowuję z głównego, idę poczytać poboczne :)
Miłego dnia :)

reklama
Dzień dobry
U nas nocka znośna, Asia poszła spać o 20 i spala do 7....u nas sprawdza się projektor, jak mała nie chce zasnąć to włączam jej i patrzy jak zaczarowana, świetnie to wygląda jak oczka jej się same zamykają;-)
Mrsmoon śliczną masz siostrę i fajnnie się stylizuje
Ironia kciuki za czeski
Aestima współczuję nocnych przejść u nas jak do tej pory szczepienia przechodzimy spokojnie (odpukać)
Mamusia bidulo Ty, niech już szybko te tabsy sie kończą i samopoczucie się polepsza
Andariel dziesięciomiesięczny całus dla Leosia:tak:
My dziś jedziemy po farbę do salonu, ciekawe ile nam zejdzie, żeby pomalować cały dom:baffled:

Ostatnia edycja:
Dziendobry!
Od kilku dni mlody budzi sie o 3 i zasypia o 5.30 (ja wstaje o 6.00). W czwartek bylismy u pediatry, mlody tylko przeziebiony, wrzaski i ryki sa przez zeby, polecila nam dawac na noc czopki ben-u-ron, dzieki temu jak sie budzi juz nie placze, ale bawi sie i tlucze (w moim lozku oczywiscie). Elena ma za to zapalenie oskrzeli (a kaszle tylko odrobine, ale pediatra powiedziala, ze takie ukryte zapalenie jest najgorsze i moze pozniej siasc na pluca wiec dobrze ze poszlismy). Jak sie latwo domyslic jestem wyczerpana. :dry:

dziękuję!!! Leo wycałowany od e-ciotek (z e-papierosem mi się skojarzyło:-D ) i bawi się z siostra w dinozaury - oboje robią groźne "łaaaaaaaa", ubaw mam z nich;
dziś w lidlu jakieś oblężenie istne, nie wiem zupełnie dlaczego, bo żadnych atrakcji nie zauważyłam (ale tez się specjalnie nie rozglądałam); wszystkie kasy otwarte, a stałam w kolejce ponad 40 min. - komedia!
M.robi zraziki (ale się chlopina porwał, ja nawet nigdy nie próbowałam takie mi się to skomplikowane wydaje); zobaczymy czy będzie co jeść;-)

Anapi - cierpliwości i siły oraz zdrówka dla dzieci!

Aestima, bardzo współczuję Wam nocnych przejść, musieliście najeść się strachu...
U nasz po drugiej dawce 4 i 5 dnia była gorączka...

Madzioolka, ja na anginę dostałam duomox - lek na wszystko, przez całą ciążę i karmienie brałam go już tyle razy, że szok..
Zdrówka!

Andariel, buziole dla Leo!

Anapi, zdrówka dla dzieciaków!

Ja się złaziłam na zakupach, co prawda to rodzice się obkupili, ale ja pojechałam psychicznie odpocząć ;)

Andariel, ode mnie też buziaki dla Leosia!!! :)
Od Miesia 102.jpg

My jakoś próbujemy otrząsnąć się po wczoraj, Mały jak najbardziej ok, tyle, że marudny, ale już przed szczepieniem taki był ( zęby lub skok, obstawiam to drugie). Teraz wykąpany, zaraz dostanie cycka i mm i spaciu, spaciu- oby dzisiaj bezproblemowo przeszła nam noc, proszę o magiczne &&&...

My po dniu poza domkiem - byliśmy u mojej siostry na obiadku. Ediś napatrzył się na to, co chrzestna przygotowała i pogardził moimi warzywkami :-p K. zaraz leci na próbę, a ja chyba niedługo pójdę spać - chyba że mnie komp przytrzyma ;-)

Andariel, cmokaski dla Leosia [wirtualne tylko, bo ciotka ma oprychę :-p]

Aestima, współczuję przejść. I kciuki, oczywiście, zaciśnięte! &&&&& :*

reklama
Hejka ! U ans cały dzień Malwina marudziła...ma apogeum...po południu stan podgorączkowy do teraz....mam nadzieje że to ząbkowanie a nic poważniejszego...dobrze że mam mężusia co mi poodkurzał i podłogi powycierał w całym domu...no ale jednym słowem jesteśmy obaj padnięci bo nie dość że sprzątanie całego domu to na zmiane trzabyło Mawinę nosić...to tyle co u nas.

Do góry