reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

reklama
A po spacerze do tej super knajpki co jest u nas???:-) Tej przystosowanej do dzieci? Fajna i niedroga- w sam raz dla takich co muszą ciułać na wodę i prąd...:-D

O Zebra a tak się dziś właśnie zastanawiałam która jeszcze nie dostała okresu po porodzie, bo u mnie cisza w tej materii i mogłoby już tak zostać :-).

Maja zasnęła w końcu, zjadła na szczęście butlę na kolację ale popołudnie i wieczór to było jedno wielkie marudzenie, jedynie po kolacji troszkę odżyła, posmarowałam Jej dziąsła bobodentem i dałam ibuprofen na noc bo już tak długo nie pociągniemy... T w dzień też nic nie może z robić bo Ona taka wścieknięta więc siedzi teraz i klika do późnej nocy...

Katamisz cześć!!!
Moja Maja też w tyle za większością dzieci ale się nie przejmuję, widzę że i u Niej przychodzi czas na nabywanie i rozwijanie nowych umiejętności, a że troszkę później, to czy to źle? wcale tak nie uważam :) Pokaż koniecznie swoją córę bo strasznie ciekawa jestem czy jeszcze bardziej Jej włoski urosły :-)

Aestima, mgordon mogę podać Wam rękę w kwestii opłat/dopłat - lada dzień przywitamy rachunek za ogrzewanie i będzie ok 1000-1500zł do dopłaty (w taki sposób spółdzielnia uzupełnia sobie fundusze a nie da rady sprawdzić ile faktycznie ciepła zostało zużyte bo dopiero w styczniu zamontowali nam mierniki elektroniczne na kaloryferach, wcześniej były takie z cieczą która odparowywała także latem w upały i przez to pokazywała zużycie) :angry:

Mamusia trzymam kciuki żeby wyniki były pomyślne &&&&&&
A z wyjściem z domu mam tak samo - z jednej strony dobija mnie siedzenie w czterech ścianach ale z drugiej cała ta wyprawa z ubieraniem, pakowaniem która umęczy zawsze i mnie i Majkę sprawia że wszystkiego się odechciewa...

Mrsmoon biedna Majeczka, oby szybko wróciła do normy &&&&&&

Wybaczcie że nie odpisałam wszystkim ale położę się już, muszę wykorzystać to że maruda śpi, choć już widzę że popadam w paranoję bo co chwilę mi się wydaje że Maja zaczyna jęczeć z pokoju obok... oszaleć można....

Dobranoc, spokojnej nocki :)

Aestima
Zapraszamy na spacery - Dworcowa skonczona (na odcinku od nas do Gdanskeij) wiec mozna spacerowac.
A w nastepny weekend moze obiad u nas, (?) bo w ten M. idzie do pracy.

Madziolka
No boli, a my pomimo rachunku m przedpokoju mamy 10 stopni:szok: w te mrozy co były.

też ostatnio myślałam o katamisz, choc wlaściwie to źle powiedziane - myślalam sobie, że kiedyś pisywała tu osoba, ktora miała w awatarze profil ciążowego brzuszka na tle wzorzystej tapety - i za nic nie moglam wydedukować która z Was to byla:rofl2: zakodowało mi się jedynie, że coś pochlebnego o mojej Nince pisalaś kiedyś:-D anyway - WITAJ:-)
M. kupił dziś po pracy butlę Aventu jednak, bo z tej co mielismy do tej pory mały nie chcial pić - smok sie zasysał i musiałam mu przerywać, co powodowalo frustrację i byl koniec karmienia; a z tej leci aż miło, choć tak naprawdę nie cierpię karmić butlą... raz, że skoro ja cycowa jestem, to ta butla niejako konkurencja, a dwa, że mam obraz ze szpitala, gdy musiałam maluszka co 3 godz.na siłę karmić, przez otwory w inkubatorze i przy odglosach alarmującej aparatury - wolałabym tego nie pamiętac!
i wreszcie mi odpisało paru sprzedawców łóżeczek turystycznych, więc chyba dziś coś wreszcie wybiorę i już, bo mnie temat zmęczył;
no to lecę na all.kupić;-)

w kwestii @ to ja dostałam po 8 m-cach, akurat w grudniu; lepiej było bez, zdecydowanie!

zeberko a czyja to za okazja ,że suknię wybierałaś ślubną??Przecież Wy z Olafem to juz po ślubie od dawna:)Coś mnie ominęło pewnie:-)
Tak w ogóle miło mi się zrobiło jak przeczytałam,że o nas myślałaś :*
Tulam Cię w tym ciężkim @ czasie :-)Pocieszam ,że moja ta pierwsza @ też była mega obfita ale każda kolejna coraz uboższa więc głowa do góry:-)

madzioolka pokażę Wam mojego szoguna zaraz:)włoski jej rosną szybko strasznie .Juże wszystko do oczu włazi aż mi jej chwilami żal.Dzisiaj sprawdzałam i mogłabym jej zrobić kitkę taką normalną z wszystich włosków w zasadzie.Te na górze niektóre by wystawały ale reszta jest na tyle długa ze kita wypasiona jest:)
Co do rozwoju to kazde dziecko idzie własnym rytmem ale niestety moja wyobraznia i ak pracuje i zastanawiam się czy to moja za wolno czy innych czerwcówek za szybko :p

reklama
Andariel tak pisałam o Nince ,że jest prześliczną dziewczynką bo zrobiła na mnie mega wrażenie nadal ją ubóstwiam :-)Jest przeurocza!!

Kiedyś byłam tu mega aktywna co widać po ilości postów...no a teraz hmmm wstyd ,że Was tak zaniedbałam:-(No ale jakoś tak ciężko mi się czasem międy wódkę a zakąskę wcinać...zwłaszcza po długiej nieobecności.Wpadam z tajniaka czytam i wypadam :angry:No ale wpadam tu to najważniejsze :-p

Do góry