reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Bry!

mrsmoon - ja bym chyba zrobiła jak Ci radzi żona dziadka, tj. podala probiotyk i czekała jeszcze pare dni; a sucha skórka może od centralnego ogrzewania? widzisz, nasza Nina odkąd się pojawiły te mrozy, a w domu gorąco, dostala mocno rumianych polików, które sobie rozdrapała do krwi!!! alergolożka kazała zasuszyć rankę (nadmanganianem potasu) i grubo smarować czymś tłustym typu clobaza; może u Majci to tez taka reakcja skórna na suche i gorące powietrze?

Kurczę, to może i u nas ta sucha buźka od CO? Trochę mi ulżyło, bo już się martwiłam, że coś go uczula i nie mam pojęcia, co.

Stopa, ja Cię jeszcze nie witałam! Więc spóźnione, ale szczere powitanie :-D Hejo :-)

Zebrra, gratuluję dyplomu :-D

U nas Ediś obudził się ok. 7:30, zjadł o ósmej, poszalał troszkę u mnie na łóżku, w pewnym momencie oparł się o mnie i... stanął prościutko
:szok: No to się zacznie... :-p
A potem położyłam go do łóżeczka, jakoś przed 9:00 i sobie śpi :-) a ja kończę kawę.

Byliśmy wczoraj w biedronce, chcieliśmy zrobić zapas mleka, a tam się promocja skończyła :-p
To wzięliśmy tylko 3 op. i poczekamy, może znów zechcą obniżyć cenę ;-)
A zabawek nie było - żadnych! Pustki, jak nie wiem co
:eek: Kupiłam tylko rajstopki.

Coś namieszałam - pisałam na kulinarnym i w trakcie pisania coś mi się pomieszało i myślałam, że jestem na głównym; przeklejam zatem treść stamtąd: tej nocy postanowiłam wziąć małego do nas do łożka gdy sę przebudzi; no i dzięki temu pierwszy raz od wielu m-cy nie musiałam nocą wstawać z łożka
biggrin.gif
cyc był tylko 2 razy i na leżąco - co za komfort! ale wyobraźcie sobie 4 sztuki na łóżku 2-osobowym
laugh.gif
mam świadomość, ze to patologiczny, acz przejściowy etap i to mnie jakoś jeszcze trzyma przy zdrowych zmysłach
wink2.gif

zołza - uważam, że to bardzo możliwe! dodam, że po smarowaniu Ninkowej buzi clobazą skóra jest odpowiednio natłuszczona i po czerwonych placach nie ma śladu - a też w pierwszej chwili pomyślałam, że nas azs zaatakował... tylko widzę, że tak średnio co 2 godz.trzeba smarować, tak jest sucho! nawet po sobie widzę jak okropnie jest teraz dla skóry - bez kremu ani rusz, bo skóra aż się sypie! a atopikiem przecież nie jestem...
no proszę, kolejny kawaler się pionizuje! brawa dla Edgarka!

To ja może medidermem będę smarowała brzuszek [pięknie schodzi wysypka], a na buźkę dam tą naszą maść robioną - ona superowo natłuszcza. Dzięki Mamuśka! :-) :*

nic nie przeczytałam, pospałam z Marysią od 8 do 9.30. Czuję sę jak nowonarodzona :) Jedziemy do koleżanki bo zwariuję w tym domu.
aaa... prosiłam mamę żeby zamówiła mi mediderm w aptece i oddzwoniła, że w hurtowni były tylko duże opakowania. Czekam więc na 1kg kremu :-D

Traschka 1kg???:szok: o matko, ale nie pożąłujesz :) ja cały czas smaruję siebie i Maję i ta mała tubka szybko się opróżnia

Kciuki za Majeczkę mrsmoon zaciśnięte &&&&&&&& oby przeszło i obyło sie bez szpitala...

AAAAAAAAAA! Wiedziałam, że zapomniałam o czymś napisać! Mrsmoon, kciuki, oczywiście, zaciśnięte!

Moje dziecko wstało i właśnie bawi się zabawką, która ostatnio najbardziej mu leży - zgnieciona butelka po wodzie mineralnej ;-) I po co wydawać kase na nie wiadomo jakie zabawki? :-p

Dzień dobry:-)
My z dziewczynami od 7.30 na nogach, wczoraj Asia dała mi niezły wycisk i jak padłam do łóżka to o 7 myślałam, że Darek kładzie się spać i mnie budzi żebyśmy się miejscami zamienili (spałam na jego miejscu od ściany), a on kochany wziął zmianę i wstawał do Asi...
Doris jak tylko przyjechałam do Irl byłam bezdzietna i niezamężna i pogoda niewielkie miała znaczenie bo pracowałam od 12 do połnocy a do pracy wstawałam o 11:-)teraz po prawie 6 latach można powiedzieć, że się przyzwyczaiłam i za dobrą pogodę uważam brak deszczu:sorry:
Mówiłyście o długim siedzeniu w domu , no więc ja w maju będę siedziała już 4 lata (dosłownie bo pogoda taka że rzadko wychodzimy) i nawet nie wyobrażacie sobie jak mi z tym źle:-(
Brakuje mi kontaktu z ludźmi mimo, że jestem strasznie wstydliwa i nieśmiała (wbrew pozorom podobno;-))

mrsmoom&&&&&&&&&&&&&&&&&&&kciuki za Majeczkę

Dziendobry Mamusie! Padnieta jestem, nocka bardzo ciezka - mlody ryczal od 3 do 5, w koncu po zelu na zeby i ibuprofenie zasnal. Nie wiem tak naprawde co mu bylo, ale obstawiam zeby. Jak plakal i byl caly zasmarkany to az mu sie puscila krew z nosa, nie bardzo ale troche sie wystraszylam. O 6.00 musialam juz wstawac wiec oczy na zapalkach :eek:. Teraz mlody spi z ojcem, a ja ide po kawe, bo w pracy nawet nie mialam czasu lyknac.

reklama
Stopa - ja daje bebilon + 2 miarki kaszki mannej nestle i mój śpi po tym ładniej, a ja miałam 2 próbki mleka hipp combio (czy jakoś takoś) i różnicy nie zauważyłam :zawstydzona/y:
Zołza - mój też uwielbia zabawę pustą butelką po wodzie, ma zabawę na maxa :-D
Dubeltówka - biedna Ty, ja nie wyobrażam sobie takiej pogody przez cały czas... i kochanego masz męża mój jakoś nocnej zmiany nigdy nie wziął :confused2: ewentualnie dzienną...:wściekła/y:

Do góry