reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Trasia- gratki z powodu ząbka!:-)
Zebra- spróbuję tego kremu- Michał ma straszne problemy skórne a i Miesia plamki powracają co jakiś czas. Ale Traschkowy dermopanten też daje radę - wyleczyłam okropne uczulenie na dłoniach 3 dni temu.Tylko droższy jest. W ogóle fajnie, że wpadłaś i jeszcze raz przyjmij moje wyrazy współczucia z powodu babci...:-(
Jestem padnięta a tu jeszcze łazienkę trzeba umyć i popracować trochę miałam...
mgordon- nie przejmuj się tak, pogadaj z lekarzem, ale to może być tysiąc różnych innych rzeczy- mój brat zawsze zgrzytał w nocy a owsików nie miał ( badali nawet czy glisty nie ma... i nie miał). Ale zbadać trzeba, bo to częste u szkrabów. Jedna lekarka mi nawet mówiła, że warto PROFILAKTYCZNIE odrobaczywiać dzieci w wieku przedszkolnym :szok: Dziwne, tak jak psy czy koty??:-D

mgordon, 38% dzieci to ma a przedszkolaków nawet 90 % :szok:
Owsiki - czym są, skąd się biorą. Objawy oraz leczenie
objawy:
Podstawowym objawem, jaki powinien wzbudzić już nasze zainteresowanie oraz obawy jest swędzenie odbytu oraz jego okolic ujawniające się gdy kładziemy się do łóżka. Odczuwalny świąd może utrudniać nam normalny sen czy zasypianie.

W przypadku dzieci, owsiki często powodują nerwowość dziecka, częste irytacje oraz roztargnienie połączone z bólem głowy. Dodatkowo w przypadku dziewczynek może wystąpić swędzenie sromu

Leczenie:
znane i skuteczne naturalne środki dostępne bez recepty jak np.
Paraprotex( właśnie o tym mówiła lekarka- żeby raz na jakiś czas proffilaktycznie podać, ale dla mnie to dziwne... Z drugiej str, to same naturalne składniki, nic takiego co mogłoby zaszkodzić. Najlepiej powiedz o tych obawach lekarzowi)

Ostatnia edycja:
Aestima
Gia odrobaczam co 3 miesiace, dzieci tez chyba zaczne no i meza a na koncu siebie - ale tak serio zapytam jutro lekarza, a M. chyba i tak kupie bo on tak sprzata a z higiena na bakier. Mamusia go rak nie nauczyła myc ale kuchenke tak:wściekła/y: a skoro to naturalne składniki to nie zaszkodzi, bardziej niz jego fajki;-)

Niestety poczytałam i teraz juz nie ma bez recepty wiec pomecze jutro lekarke, bo moze przez to jest nerwowa?

Ostatnia edycja:
Marysia bidulka gorączkowała w nocy. Budziła się co 15, 20 minut, jestem wykończona. Dałam jej nurofen w czopku dla dzieci i potem spała już troszkę lepiej. Teraz ona dosypia a ja muszę ogarnąć mieszkanie. Dostałam kolejny karton ubranek od brata po jego córeczce więc idzie pranie za praniem, a to wszystko czeka jeszcze na wyprasowanie...

Witam porannie:-)

MGORDON skoro na oko nic nie widać to weź kupke do badania, najlepiej trzy razy zeby sie upewnić ze to robaki.

Ja bym profilaktycznie Paraprotexu jednak nikomu nie dała( No z wyjątkiem mojego M z ktorym jestem na ścieżce wojennej). To ma strasznie dużo składników, niby naturalne ale dla mnie jak coś działa na większość chorób to ja w to nie wierze, No i jeszcze odstrasza mnie długość tej kuracji. Zdecydowanie nie dla moich dzieci. Poza tym profilaktycznie to można zrobić cytologie a nie lykac tabl.

Jakoś teraz dziwnie sie porobilo, lekarze leczą profilaktycznie. A to nie mój świat.
Tak mi przyszło do łba jeszcze, ze jeśli to nie robaki to trzeba do dentysty iść zeby sprawdzić zgryz, czy czasem nie ma zdartych zabkow, bo moze to Bruksizm

Wiecej pomysłów nie mam.

U mnie ciąg dalszy dochodzenia dorownowagi psychicznej. W ramach dbania o siebie, nie prasuje ubrań, koszul i dzisiaj słyszałam jak rano brzdakał pod nosem, ze ja spie a on do pracy sie spozni bo zachcialo mi fochy stroić.( dzisiaj ma dyżur wiec musiał sie sam spakować i do jedzenia nic nie dostał).

To tyle u mnie. Ide po kawusie i zaraz wracam.

Witajcie,u nas nocka taka sobie,Maja budzila sie co 2-3h...i cos kicha dzisiaj,mam nadzieje ze jej nie zarazilam,bo mi juz mija przeziebienie
TRASIA moze nie czekaj na noc z tym nurofenem tylko daj jej wieczorem przez 2-3 dni.Dziala przeciwzapalnie wiec nie zaszkodzi
IRONIA jak gardlo?

Jak Maja pojdzie spac to do lapka zasiade,bo nadrabianie i pisanie na tel. to katorga
AGATA twarda jrstes!jak go tak potrzymasz dzien-dwa to zmiekni ei przeprosi

Ostatnia edycja:
mrsmoon tak zamierzam zrobić z tym nurofenem. Wcześniej jej nie dawałam bo nie miała w ogóle gorączki.
My oboje chorzy od miesiąca i byłam w szoku, że Marysia tak długo przy nas wytrzymała zdrowa. A tu jednak... najgorszy ten katar i histeria przy fridzie... lepiej nam idzie z "katarkiem" tym do odsysania odkurzaczem:)

AGATA haha, a to mąż sam śniadania nie potrafi sobie zrobić? :) Mógł wstać wcześniej to by zdążył! Cudna jesteś. Mnie dziś Marcin pytał pzed wyjściem do pracy gdzie zaparkowałam, bo miał jechać moim autem. Za cholerę nie mogłam sobie przypomnieć więc pewnie szukał po dzelnicy, a najlepsze jest to że ja do teraz nie mam pojęcia gdzie zaparkowała:) I też burczał pod nosem że się przeze mne spóźni...

reklama
Ja rano Mai gila sciagalam rano frida.Jak uzywam sporadycznie to jest do przejscia ale juz jak czesto to tez atak histerii...mowisz,ze przy katarku Marysia mniej sie denerwuje?i zeberka polecala-musze sie zaopatrzyc

Do góry