reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Mamusia, u nas nie ma rozłażącego się pępuszka, ani żadnej ropy, ale pamiętam, że mi jako 6 czy 7 letniemu dziecku się rozwiązał i dostałam na to antybiotyk.

Bazę na zupkę robię tak, że gotuję startą marchew, ziemniaki, odrobinę pietruszki, selera korzeniowego i pora, dodaję łyżkę masła, szczyptę soli i suszonego koperku. Najwięcej jest zawsze marchwi. Na 100 ml zupki 1 łyżeczka kaszki manny.

reklama
mamusiu ale się cieszę, że Tymcio trochę zjadł! Z gotowaniem samemu przy niejadku jest o tyle problematyczne, że może człowieka szlag trafić jak spędzi przy garach dwie godziny a dziecko potem nic zje... no ale trzymajmy się opcji, że domowa kuchnia mu bardziej zasmakuje:)
Ja bazę na zupę normalnie gotuję tak samo jak Agabre tyle, że bez selera bo Marysię uczula. No i zamiast masła mamy oliwę (skaza). Teraz zaszalałam bardziej ze składnikami. Pomyślałam, że może będzie dobrze jak Marysia czasem nie zje marchewki na obiad bo jest już cała pomarańczowa...;-)
U nas pępek normalny, nic sie tam nie dzieje. A plamy z tyłu główki mamy ale od początku nam lekarka mówiła co to i zostawiłam to w spokoju:)

Mamusia, ja też ostatnio ugotowałam zupkę i w smaku zdecydowanie lepsza od słoiczkowej :) No, ale że zapas słoiczków mam (bo zamówiłam u Mikołaja ;) ) to mam nadzieję, że w przyszłości je wykorzystamy ;) Jak nie to pójdę tym handlować ;)

Ugotowałam młodej dziś jabłuszko, trochę zjadła :)

Asinka, sto lat :)

Anapi, najlepszego z okazji rocznicy :)

Kochane jutro do Was wracam.Nie jedziemy jutro do neurochirurga,zapisalam Maje prywatnie na wt do takiego,co sie zna na szwach czaszkowych.Ale jakos troche sie uspokoilam-dzieki za slowa otuchy,jestescie kochane:-)Dzis zawiozlam wniosek do zlobka,bylam po skierowanie do neurochirurga jak sie okazalo niepotrzebne i robilam zakupy.Padam na twarz,dobrze ze Maja przy kaszy zasnela.Dobranoc moje kochane czerwcoweczki

Witam w dziewczyny... ;)
Wtargnełam tu do was jakiś czas temu, i znowu się wpraszam. Ogólnie jestem z wami na bierząco, ale zawsze było coś, miesiąc byliśmy u teściów a tam już kompletny brak czasu był...;/

A tak pokrótce to u nas na tapecie nie ząb, a zęby jak to pediatra stwierdziła i 3dolne pchają się na raz. Do tego przypałętała się jeszcze biegunka i temperatura nie wiadomo skąd i w cholere badań w kierunku glutenu, zapalenia pęcherza po nerki. Ogólnie wszytsko wyszło w jak najlepszym porządku a winę zwalamy na zęby.

Postaram się byc nie tylko duchowo ale również fizycznie;)

reklama
[h=6]Proszę napiszcie mi czy wasze dzieciaczki też tak miły, Mateusz śpi i przez sen najpierw popiskuje a potem płacze, nie budzi sie tylko płacze. Zębów póki co nie ma a ja juz nie wiem co robić... Wczoraj w nocy sie budził, nie wiem co dziś bedzie...[/h]

Do góry