reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Aestima - to jeszcze ja się dołączam z kciukami za decydujący poniedziałek, teraz musi być dobrze :tak:
Trasia - super pomysł z tym gotowaniem i zamrażaniem może i ja spróbuje jakiś takich kombinacji zwłaszcza że mój synek jest bardzo wybredny i nie je po prostu żadnych obiadków ani zupek, więc może zobacze jak bym ugotowała sama np. marchewkę i blenderem rozciapała może by to przeszło bo jestem załamana kupowaniem co rusz innego obiadku czy zupki z nadzieją że mu wreszcie coś podpasuje a tu lipa i cały słoiczek idzie do śmietnika wrrr zbankrutujemy w końcu

reklama
mamusiu a może spróbuj zmiksować marchewkę z ziemniakiem i podawać mu to z uporem maniaka przez 10 dni. Może być inny zestaw ale chodzi o to żeby przez długi czas dać mu możliwość poznania jednego smaku. podobno niektóre dzieci potrzebują nawet 10 czy 15 prób aby zaakceptować nowy smak. Współćzuję i powodzenia!

obiadki zamrożone, pranie wyprasowane. Marysia strasznie cierpi, ząbek wyraźnie widoczny pod dziąsełkami. Dałam jej panadol choć nie gorączkuje, ale może lek przeciwbólowo zadziała, nie mogę patrzeć jak się tak męczy...

Trasia - kup maść na ząbki u nas bobodent pomagał ma maxa potem już się uspokoiło i wyszedł ząbek ;)
ja podawałam mu zupkę jarzynową gerbera tzn. marchewka z ziemniaczkiem i była tragedia, myślisz ze ten sam skład zrobiony przeze mnie spróbować???

mamusia jak dla mnie obiadki zrobione w domu są o niebo lepsze w smaku niż słoiki. Te słoiki jakieś takie bez smaku są. Np marchewka z ziemniakiem moja domowa jest znacznie słodsza. To pewnie zależy od marchewki ale czasem jak chcę podać Marysi słoik to zachwycona nie jest...

Hehe, też gotuję bazę na zupkę i później do części dodaję mięsko, do części żółtko a do części na przykład brokuła. Rozlewam do pojemniczków i mrożę jak Trasia :) ale za jednym gotowaniem mam 2-3 rodzaje zupki. Aha, na 100 ml dodaję płaską łyżeczkę kaszki manny. Kupy normalne. Aha, muszę się pochwalić, że suche plamki pomału znikają :D

Agabre ja zrobiłam zestawy marchewka+ziemniak, marchewka+ryż, brokuły+ryż, marchewka+brokuły+ryż i marchewka+ziemniak+brokuły hehe:) Czyli prawie wszystko co się dało z tych składników. No i docelowo będę dodawać na bieżąco szpinak lub groszek i dwa razy w tygodniu królika. Oczywiście co drugi dzień żółtko i codziennie kaszka manna i oliwa.
U nas też duuuzo lepiej ze skórą. Odkąd przestałam karmić widzę ogromną poprawę a tak się ograniczałam z dietą...

Idę na próbę i zajęcia, ależ mi się nie chce z domu ruszać dzisiaj....

edit: mamusia super! Trzymam kciuki:)

Trasia - marchewka bez rewelki ale na ;pewno znacznie bardziej smakowala niz sloiczkowa bo niby marudzil a jednak buzke chetnie otwieral ;)

a my dzisiaj bylismy u lekarza z malym na konsultacji bo w pepku gromadzi mu sie co jakis czas ropa tzn w dzien jest ok ale w kąpieli mu sie pepek rozlazi i tam gleboko jest smierdzaca ropa - lekarka powiedziala ze to normalne :eek::szok: u Waszych maluchow tez tak jest? a takie plamki wygladajace jak odparzenie na karku to podobno plamy poporodowe niby znikna z wiekiem (a ja bylam przekonana ze to odparzenie i smarowalalm juz wszystkim :sorry2:)

edit: sorki ze bez polskich znakow ale Tymcio cycuje i pisze 1 reka

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry