reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Mrsmoon, nie szalej! Maja ma przepiękną główkę! Czasem lepiej nie czytać za dużo. Nie nakręcaj się niepotrzebnie! Jeśli Cię to uspokoi, to idź z nią do lekarza, ale na pewno tylko potwierdzi słowa poprzedniego, czyli że wszystko jest super.

Aestima, jak tam, będziesz nianią? :-)

My boleśnie ząbkujemy, wczoraj było ciężko, dziś póki co nie najgorzej, mały właśnie drzemie. Ale zaopatrzyłam się w żel i Ibuprofen, w domu mamy paracetamol i viburcol [za radą Misi przypomniałam sobie o nim ;-) - dzięki raz jeszcze!]. Nie zamierzam małego tym wszystkim faszerować, ale lepiej mieć w zanadrzu. Lepiej niech się przeterminują niepotrzebne, niż miałoby zabraknąć w razie potrzeby.

reklama
Zołza- proponują 8 zł/ h czyli ok 480 a mc. Całkiem nieźle, na pieluchy bym zarobiła:-) Tylko, ze on ma 5 mcy i 10 kg wazy a mój 9, to 2 spore chłopaki a ja mam z kręgosłupem kłopoty. Poza tym może przeprowadzimy się do zg prędzej niż myslimy... Ostateczną decyzję podejmiemy jak odbiorę wyniki rezonansu ( czwrtek) i jak M. pójdzie na rozmowę kwalifikacyjną ( poniedziałek)

Ojapierdziu, jaki klocuszek :-p
No tak, masz rację, nie ma sensu się w coś angażować, jeśli nie wiadomo, ile tu posiedzicie. Kciuki za pomyślne wiadomości w obu przypadkach :-)

Marycha śpi a ja wreszcie się zmobilizowałam i wzięłam się za porządne gotowanie. Gotuję osobno ziemniaczki, marchewkę, brokuły i ryż. Potem to poporcjuję w różnych konfiguracjach i zamrożę, będzie sporo obiadków dla Marysi. Potem przed podaniem będę dodawać tylko trochę szpinaku lub groszku bo te mam mrożone a nie można dwa razy zamrażać. Szkoda, bo byłoby już całkiem na gotowo.
Obok straszy na fotelu wielka kupa prasowania a tak mi się nie chce...

Trasiu, ja prasowałam wczoraj wieczorem "do filmu" ;-) inaczej bym się chyba nie zebrała :-p

Fajny pomysł z tym mrożeniem, chyba podkradnę pomysł i pobawię
się tak samo :-)

Trasiu a w czym mrozisz??? Też muszę ryż biały mu dać, póki co kaszę jaglaną dodaję do zupek.
Zołza sąsiad klocek, bo oni dawali mu 300 ml mleka jak mial 3,5 m-ca:szok: W sumie wolałabym tej pracy nie mieć, bo chciałabym żeby w pon. M. przyjął propozycję pracy w Zg ( myślę, ze go zechcą, raczej decyzja jest po jego stronie) i wtedy Bydgoszcz- żegnaj... Oj, jakbym chciala.... Proszę o magiczne kciukaski!!! W poniedziałek może zmienić się całe nasze zycie- to takie ekscytujące!

Aestima tak bym chciała żeby sie wam udało, to musiałoby być wspaniałe przenieść się na stałe blisko rodziców... wierzę, że się uda!
A mrożę w pojemnikach Aventu do przechowywania mleka, mam takie o pojemności 240ml.

Zołza polecam, bo roboty niewiele więcej jak przy jednym gotowaniu a widzę, że będę miała obiadów na dwa tygodnie:)

Trasia, to ile Ty masz tych pojemników?:szok: A gdzie je w ogóle nabyć??

Dzięki za &&&, kochane jesteście:* Już tyle osób trzyma &&&, że musi się udać!

reklama
Aestima kupiłam w smyku całe pudełko tych pojemników, kosztowały w sumie 30 zł. Było 10 w paczce a mam jeszcze kilka z baby ono. Za dobrych czasów kiedy jeszcze karmiłam i miałam duzo mleka to sporo mleka odciągałam i mroziłam w tych pojemnikach. One są wielokrotnego użytku więc jak dla mnie znacznie lepsze niż woreczki do mrożenia.

Do góry