reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

reklama
Icak, pod naszym nadzorem trochę jabłuszka i banana poskubała. Skórkę od chlebka jej dałam, ale trochę większy kawałek "odgryzła" i się krztusić zaczęła. Zresztą teraz chyba nie będę jej nic podtykać, bo widzę jak jej trudno jeść przez ten katar :( Czekamy na wyzdrowienie, oby szybkie :)
Dzisiaj dałam jej skrobane jabłuszko i chętniej zjadła, choć było tego naprawdę niewiele :)
A waga w dolnych granicach. 21 grudnia na szczepieniu ważyła 6800g i spadła trochę na siatce centylowej.

Ironia
, kciuki zaciśnięte choć Wy już pewnie po :) Trzymam kciuki za dobre wieści :)

Mamusia, gratki za pierwszy ząbek :)

Trasia, od ponad 3 tygodni próbujemy nowości. Myślałam, ze jakoś lepiej nam to pójdzie, ale widocznie potrzebujemy więcej czasu.

Marta, no proszę jaki Norbercik komunikatywny :) I super, że dzielnie zniósł szczepienie :) U nas najprawdopodobniej zły pomiar przy obwodzie główki i klatki piersiowej, bo w ciągu prawie półtora miesiąca obwody się nie zmieniły. Nawet siostra wpisała ten wcześniejszy ze znakiem zapytania.

Mrsmoon, kciuki oczywiście zaciśnięte, ale pewnie niepotrzebnie się stresujesz. I wsio jest ok.

ironia &&&&&&&&&&&&&&&
mamusia gratuluje 1 ząbka, co do jedzonka to daje oczywiście marchewkę lub bardzo twarde jabłuszko w kawałku, o ile marchew jest w miarę bezpieczna, na jabłko trzeba uważać nawet u bezzębnych, bo Hanka często odgryzie sobie kawalątek
marta najlepiej faktycznie porozmawiać z przedszkolanką
mrsmoon Majeczka na pewno jest zdrowiutka, czy ma małe ciemiączko i jak z jej przyrostami głowy- jeśli są prawidłowe, świadczy to na ogół o właściwym rozwoju mózgu i o tym, że szwy czaszkowe wcale nie zarosły. Czasami nawet przedwczesne zarastanie ciemiączek bywa pozorne. To znaczy, że co prawda ciemię jest już niewyczuwalne, ale tak naprawdę wcale nie zarosło. Przekroj owalny z kolei wydaje sie byc ok, ale nie znam sie.
Natomiast nie martw sie na zapas, z doświadczenia wiem, że nie ma co czytać tych cudów z neta i wierzyc, przeżyliśmy swój tydzień grozy po złym wyniku usg przezciemieniowym, mimo to neurolog nas uspokajał i po 6 tyg kolejne usg było już lepsze i miał racje, że główka dziecka się zmienia tak diametralnie w tych pierwszych miesiącach.

hej
wpadłam na moment napisać że jestem na L4 - chora na maxa zapalenie zatok wróciło i to z podwójną dawką!!!
czuję, się fatalnie, ale Mati póki co zdrów, a mój M. teraz ma 2 tyg ojcowskiego więc mogę odpoczywać.
Moze jutro coś poczytam i wam odpisze
dobranoc i wszystkim duuużo zdrówka :-)

wpadam powiedzieć ze jestem i własnie nadrobiłam czytanie wątku głównego.
nie mam sił dziś odpisać....wszystkim...przepraszam...

Blusia
....Julia waży 6730g więc do 7 jeszcze trochę brakuje
Mrsmoon....ja też przywołuję Cię do porządku. Główka Majki normalna. Jakby było coś nie tak już dawno ktoś by zauważył

hej z rana, srednio jakos wyspana i kawa juz stygnie .....
trasia
lekarka chce tylko zaswiadczenie od alergologa i juz pozniej ona bedzie wypisywac. no to sie jej pytam jak alerolog teraz stwierdzi ze norbert ma skaze skoro jest na mleku i nic sie juz nie dzieje??? a lekarka: no wywiad z pania przeprowadzi . smiechu warte to wszytsko:cool:

hejka z ranka! U nas brzydko więc dzisiaj nici ze spaceru :(

kati zdróweczka życzę :*

Marta ja też niewyspana...drugi ząb idzie więc Malwina troszkę marudziła w nocy i obowiązkowo cyc co 2-3 godziny

ironia dobrze że z Benjaminkiem jest dobrze...u nas szmery u naszego Benisia do teraz...pozostałość po życiu płodowym i w wieku dorastania mają zaniknąć

blusia 3mam kciuki żeby córeczka zaczęłą przybierać na wadze

Mrsmoon też uważam z głowką Mai wszystko dobrze...przecież lekarze by zauważyli jakby było coś nie tak....więc nie wkręcaj sobie

dzień dobry!
U nas zębów jak nie było tak nie ma, tylko jęki dalej słychać.

marta aha, ok. Ja zaświadczenie od alergologa mam i jutro wybieramy się do pediatry.

Ironia u nas też szmerek jest i pozostanie najprawdopodobniej do końca życia ale to niegroźne. Mamy tylko kontrolować co jakiś czas, na razie co pół roku a potem raz na rok lub nawet raz na dwa lata.

Misia u nas też pogoda paskudna a tak chciałam wyjść, bo przynajmniej na spacerach jest spokój...

reklama
Do góry