reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Blusia rozumiem, że Ada była przez 6 miesięcy tylko na cycu? A więc innych rzeczy próbuje dopiero od dwóch, trzech tygodni? Jeśli tak, to musisz dać jej jeszcze sporo czasu zanim zacznie zjadać normalne porcje. U nas pierwsze dwa tygodnie to było w zasadzie tylko próbowanie, zjadała po 2, 3 łżeczki albo w ogóle nic bo wszystko wypluwała. Potem doszliśmy do połowy słoika, ale to długo trwało. Teraz Marysia zjada ok 160g obiadku ale po godzinie jest głodna i musi dostać mleko, a więcej obiadku nie chce.

Ironia kciuki dla Benia, ale będzie dobrze na pewno!

reklama
ironia wielkie &&&&&&&&&
blusia tak mi szkoda twojejmalej, a z nowymi smakami to powoli, niech mała wydobrzejem bo teraz to wiadomo zle sie czuje to humoru nie ma i pewnie ja wszytsko drazni
asinka super, ze tak pienki wspominasz slub, jeszcze raz wszytskiego naj

po szczepiniu w miare ok, zanim wszlismy norbert na korytarzy wszytskich zaczepial, gadal plul wiec furore zrobil a juz w gabinecie pokazal klase, jak go pani centymetrem dotkenly jak mierzyla glowke to sie rozdarl i wolal: mama mamamama juz juz do konca wizyty byl wtulony we mnie jak małpka, panie nie mogly go tam pozmierzyc i osluchac, samo szczepienie ok, troche pojeczal,gorzej przezyl dotyk centymetrem, wazy 8,5 mierzy 69cm - jakos malo, moze zle go zmierzyla:cool: a co do mleka to mnie wyslala do alergologa:crazy:
co do dominisi to na razie dowiedzialam sie od niej tyle ze dokucza jej taka dziewczynka( juz w sumie dawno o tym mowila, ale myslalam ze to takie dzieciece klotnie) ale skoro ona mi wyje przed pojsciem do przedszkola i drze sie na caly dom ze nie idzie bo boli ja brzuszek i ze klaudi nie chce widziec- tej kolezanki, no to musze isc do pani przedszkolanki i delikatnie porozmawiac, na razie rozwiaze ten problem a reszte pozniej postaram sie rozgrysc
no to ide odpoczywac po ciezkim dniu, chcociaz lekjce mialam dzis fajne:tak:

Ostatnia edycja:
Witajcie,
może jutro nadrobię...Maja prawie nie śpi, dziś 2x30 min drzemki miała i na tym koniec. Wczoraj poszła spać o północy...Dziś pół dnia przeryczałam, bo nie daje mi spokoju kształt Majowej główki. Jak patrzę z góry, to nie ma okrągłego przekroju tylko owalny...naczytałam się o przedwcześnie zrastających się szwach czaszkowych i płacz gotowy. Mam nadzieję, że to jednak nie to...Jutro jadę po skierowanie do neurochirurga a pojutrze do neurochirurga między pacjentami spróbuję Maję wcisnąć. Osiwieję niedługo, nasza neurolog twierdzi, że główka ok, ale ja nie jestem przekonana, dodatkowo w 6 tyg urosła tylko o pół cm...trzymajcie proszę kciuki za czwartkową wizytę!!!

mrsmoon jasne kciuki zaciśnięte! Ale tak sobie myślę, że może by ci wyłączyć wyszukiwarkę w internecie, co? Jeśli neurolog mówi, że ok to ja bym mu wierzyła. U nas też główka okrągłą nie jest, chyba mało które dziecko ma idealnie okrągłą główkę...

mamusia
gratki za ząbek! Co ja bym dała, żeby i u nas wreszcie się pojawił...

mrsmoon jasne kciuki zaciśnięte! Ale tak sobie myślę, że może by ci wyłączyć wyszukiwarkę w internecie, co? Jeśli neurolog mówi, że ok to ja bym mu wierzyła. U nas też główka okrągłą nie jest, chyba mało które dziecko ma idealnie okrągłą główkę...
.
popieram:tak:
norbert np ma bardzo wystajaca kosc tylnia na glowce i zawsze mial wytarte w tym miejscu wloski

trasia ale on a ma taką, a do tego ciemiączko szybko jej zarasta...wit. D podaję raz w tygodniu
2012-01-03 18.20.59.jpg

marta potylica powinna wystawać, jej też wystaje, mi bardziej chodzi o szerokość główki, wydaje mi się, że za wąska jest i boję się, że szew strzałkowy jej się zrasta

Mrsmoon, przywołuję Cię do porządku- przestań wymyslać!!! Mój też nie ma okrągłej główki... I jakieś dziwne bruzdy ma. Taka uroda i tyle!
Marta, to na bank psychosomatyka... Kurcze, byłaś u tego psychologa przedszkolnego?? Rozmawiałaś z małą? Przepraszam jak czegoś nie doczytałam- ja teraz z doskoku tylko...
Trasia, Blusia, co dziecko to inaczej- mój od razu zjadał całe porcje, ale Ada widocznie musi się przyzwyczaić, W ogóle u dziewczynek tak często z tego co obserwuję. Mój teraz zjada tak ok 190g zupki+ pół jaja co drugi dzień. A przed snem od 3 dni oprócz cyca butla ( ok 100- 120ml) i lepiej śpi.

reklama
marta jakoś mi minął twój post... dlaczego lekarka wysłała cię po mleko do alergologa?? Co dwa tygodnie będziesz do alergologa chodzić po receptę na mleko? Paranoja!!!
Biedna Dominisia z tym przedszkolem, ale przynajmniej już wiesz o co chodzi. Na pewno najlepiej najpierw pogadać z przedszkolankami i wypytać o co chodzi. A dalej może Aestima podpowie:)

Do góry