reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Hej :-)

Po wczorajszych akcjach z zapisami do żłobka zaczęłam się zastanawiać nad niania na godziny. Weszłam na "nianiowy" portal i dostałam zawrotu głowy :/ Ech...

Niefajnie macie z tymi problemami ze spaniem maluszków. U nas Edi przyzwyczaił się do kąpieli ok. 18:00, bo o tej porze robi się bardzo zmęczony. Po kąpieli trochę cyca, butla i spać. Czasem wybudzi się 22:00-24:00, ale nie zawsze i tylko na cycka. Kładę go po nakarmieniu i gada sobie głośno w łóżeczku, aż zaśnie. I śpi do rana [6:30-7:00]. Nie moge narzekać. Choć dziś jest potwornie marudny.... Chyba spędzę dzień jako bujaczek ;-)

reklama
Witajcie!
U nas bez zmian. Dziąsełek nie smaruję, od wielu osób słyszałam że nie ma sensu, bo to działa przez 2 minuty, zatem po prostu musimy to przetrwać. Póki co Marysia leży przy choince obok mnie i bawi się dzwoneczkiem od 2 minut więc pewnie zaraz się znudzi:)

Madzioolka haha, jak dobrze że Maja została z tatą:) Ja już dawno zauważyłam, że jak Marysia jęczy w łóżeczku to przestaje po 10 sekundach o ile nie pokażę się jej na oczy. Jak podejdę do łóżeczka to potem nie da mi odejść. ALe u nas to ja jestem bardziej stanowcza niż mąż :)

zołza a czemu nianię, myślisz że się nie dostaniecie do żłobka? Trzymam kciuki, nie wyobrażam sobie poszukiwania niani...

aaga witaj! Zdrowia dla twoich maluchów, biedaki ciągle chorują :(

Doris ja też pomyślałam o tym, żebye przetrzymać Julię dłużej bez drzemki. Pewnie będzie strasznie zmęczona ale warto spróbować. Może jakiś spacer wieczorem pomoże?

Blusia kolejne wiadomości chorobowe nam przynosisz, niedobrze:( Ja miałam iść z Marysią do szczepienia miesiąc temu ale Marysia od czasu do czasu pokasłuje i jakoś trudno mi się wybrać. A wiem, że lekarka powie, że nic jej nie jest i mamy szczepić:/

Ironia gratuluję wyboru stanika, mi zawsze kamień spadał z serca w takiej chwili:)

Hej,
Aga, biedne maluchy z tymi chorobami!! Miesio jeszcze nigdy nie był chory, oby tak najdłużej
Ironia, uśmiałam się z akcji z lodem:)
Trasia, ojej, współczuję i rozumiem, bo mój też ma okresy marudzenia i wiszenia na rękach ale jakoś zębów ciągle nie ma. Stawiam, ze u nas to skoki.
Madziolka, tez nie mogę się doczekać jak Miesio będzie takie fajowe rzeczy robił!
Mrsmoon, ja też nie znalazłam bodziaków z długim na wyprzedazy, więc kupiłam świetne w h&m z nowej kolekcji- 19 zl więc nie tak źle.
A właśnie, jaki kombinezon kupić na przyszły rok? 92??
U nas ok, ja bylam na rezonansie- z moją klaustrofobią strasznie się stresowałam, ale zielona góra, to miasto miłych ludzi i panie cały czas do mnie mówiły i Michałowi pozwoliły też wejść i głaskał mnie po stopie. Przeżyłam jakoś te 10 min:)) Wynik w czwartek- proszę Was o kciuki:))) My jeszcze do niedzieli u rodziców zostajemy- już się boję powrotu, bo tu wszyscy Malego zagadują, tulają i noszą i jak dziś zostaliśmy u rodziców sami w domu ( brat w szkole, Michał pojechał rano do bdg a rodzice w pracy), to był marudny, że hej... Teraz śpi na słoneczku:) U Was tez taka cudna pogoda???

Aestima, &&&&&&&&&&&&&&& !

Trasia, a ja się zastanawiam nad żelem na dziąsełka... Choć u nas wcale nie jest tak źle. Mam nadzieję, że już niedługo skończy się u Was to szaleństwo.

A co do niani, to tak, zastanawiam się nad tą opcją w razie gdyby Edgarek nie dostał się do żłobka - cholera wie, jak to będzie :/

Aha! Zapomniałam...
Madzioolka, gratuluję Męża! Rozsądny i kochany facet :-)

A ja się zastanawiam czy nie dorobić jako niania- sąsiedzi szukają na 3 h dziennie dla synka o 2 mce młodszego od Miesia... 3 h to niewiele a chłopaki może rozwinęliby się społecznie:) Tylko nie wiem ile jeszcze w bdg będziemy... Jaką stawkę byście zaproponowaly??

Aestima pomysł świetny, sama się nad tym zastanawiałam, bo kuzynka Marcina szukała niani na 5 godzin rano, Michałek jest póltora miesiąca młodszy od Marysi. Ale oni już kogoś znaleźli a jednak boję się tego podjąć z racji tego, że czasem trafia mi się jakaś próba rano i nie chce ich stawiać w sytuacji, że nagle Michałek nie ma dokąd pójść... Ja nie mam pojęcia jakie są stawki, może poczytaj ogłoszenia niań w Bydgoszczy?

Ja też się trochę boję tego podjąć, bo jak się przeprowadzimy... to moze się zdarzyć w każdej chwili, bo M. poskładał cv i czekamy. No bo jak będę musiała do lekarza wyjść czy gdzieć, to M. się będzie musiał zwolnić do Mieszka, więc przy okazji Wojtka może popilnować- co za różnica w sumie.

Hej Kochane! Po pierwsze życzę wszystkim wszystkiego dobrego w Nowym Roku !
Witam się po długiej nieobecności ale korzystałam z uroków bycia z całą rodziną w domu...mąż i synek mieli wolne wieć korzystaliśmy ze swojej obecności....przyjmowaliśmy gości, ja gotowałam ( wtedy się relaksuje pichcąc nowości) i tak spędziliśmy ten czas....wieć teraz obiecuje że będę częściej z Wami...u nas chyba idzie drugi ząbek bo nocka nie była za ciekawa...zaraz sprawdze czy wyszedł....muszę nadrobić co tam naskrobałyście od tygodnia ale chyba nie dam rady :p

A ja się zastanawiam czy nie dorobić jako niania- sąsiedzi szukają na 3 h dziennie dla synka o 2 mce młodszego od Miesia... 3 h to niewiele a chłopaki może rozwinęliby się społecznie:) Tylko nie wiem ile jeszcze w bdg będziemy... Jaką stawkę byście zaproponowaly??

też o tym myślałam, jeszcze jak byłam w ciąży, ale do tej pory jeden urwis mi wystarczał ;-) a poza tym u mnie jest kot i pies, więc mało kto na to pójdzie.
Ale tak na 3 godzinki to fajna sprawa.
Rozglądając się po tym portalu z nianiami zauważyłam, że większość bierze od 10-15zł/h. Ale to w Warszawie.

reklama
hej u nas szaro , buro i ponuro i leje:-(
aestima super ze masz juz to za soba, dla ciebie reonans to dla mnie jak spotkanie z mysza:-(
trasia jeszcze troche i minie:eek: my mimio wszytsko smarowalismy dziaselka
aestima chyba niezly pomysl z ta niania,chociaz ja bym sie do tego nie nadawala
ja z kolei nie wyobrazam sobie wyslac malego do zlobka i jesli(daj boze) znajde prace to od wrzesnia bede potrzebowala niani
czesc misialina i zolza
my dzis wlasnie idziemy na zalegle szcepienie i sie dowiem czy be z problemu bede miala recepty na mleko dla norberta czy powymyslali jakies cyrki
a i dalej problem z dominika mamy, myslalam ze po tym wolnym sie uspokoi, wycisy, naciesy domem a jest coraz gorzej, badania wyszly ok, jeszcze usg brzucha zostalo a ona nie chce chodzic do przedszkola, wczoraj strasznie marudzila w przedszkolu a dzis rano prawie wyla ze niby ja tak brzuszek boli, ja powoli dochdze co jest grane, ona chyba nie odnalazla sie w tej grupie i pania tez nie bardzo polubila bo ciagle marudzi ze chce do dawnej pani ani, i co ja mam z tym zrobic?????

Do góry