reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Zebrra! Wieki cię tu nie było! SUper że jesteś:)

mrsmoon przy wyborze fotelika najważniejsze było dla mnie bezpieczeństwo. Zatem brałam pod uwagę tylko te dobrze wypadające w testach, co najmniej 3 gwiazdki a najlepiej 4. Ważny był dla mnie regulowany zagłowek choć w ostatnim sklepie pan bardzo starał się mnie przekonać, że zagłówek jest w ogóle niepotrzebny :baffled: I bardzo chciał mi sprzedać tylko jeden fotelik, niestety w większości sklepów się z czyms takim spotkałam. Muszą mieć niezłe prowizje od sprzedaży...
A więc tak jak pisałam, regulowany zagłowek koniecznie dla niemowlaka. POtem też lepiej żeby był. Dobre rozkłądanie do leżenia, bo Marysia będzie póki co jeździć na półleżąco. WKładka dla niemowlaków dobrze opatulająca mniejsze dzieci. Łatwość w montażu w samochodzie, bo jeździmy dwoma różnymi samochodami na zmianę więc fotelik będzie przenoszony.
Brałam pod uwagę Romer King Plus, Chicco Key1, Besafe izi comfort i kiddy energy. Romer nie miał wkładki dla niemowlaków a Marysia jest długa i szczupła, jakoś miałam wrażenie, że będzie w nim latać na boki. Chicco też bez wkładki, poza tym ta firma do mnie nie przemawia. Kiddy super ale nietypowe zapiecie dziecka, Marysia była strasznie ściśnięta tą wkłądką do zapinania pasów a ma w tym foteliku pojeździc jeszcze ze 3 lata no i dziecko chyba by sie z nim pociło. Stanęło więc na Besafe. Bardzo łątwy w montażu w aucie, świetnie wypada w crash testach również bez isofixu, fajna wkładka dla niemowlaków, regulowany zagłowek i dobre odchylenie do pozycji półleżacej. Jak dla nie fotelik idealny. Tylko cena zawrotna ale po wielu dyskusjach na ten temat uzgodniliśmy, że na foteliku nie będziemy oszczędzać.

reklama
nie wiem co dziś w moje dziecko wstąpiło... wszędzie by wlazł, wszystko dotyka nawet ściany:baffled:nie poleży chwili, ja mu tych rzeczy nie pokazywałam, a jego wszędzie pełno. W kojcu już potrafi z siedzenia na brzuch sie przekręcić i z brzuszka a raczej kolan na siedząco próbuje, póki co ląduje na plecach. a jak sie mu lekko pomoże to wstaje i sam stoi a wczoraj sam wstał w łóżeczku i się przewrócił krzyku było co nie miara, myślałam, ze pierwszy guz będzie ale nie ma. A dziś wstał przy tapczanie:szok: i piszczał z radości!!!
A jak stoi i go trzymam pod pachy to on kroki stawia jak do chodzenia:szok::szok::szok:
to ci urwis

Zebrra witaj :-) rany Wika juz ma chłopaka:szok: jejku jak te czasy do przodu idą!!!
dobrze, że juz jesteś, robiłam sałatke i ciasto z twojego blogu i wyszły super :-)
mrsmoon współczuję wujkowi i życzę dużo zdrowia miejmy nadzieję, że organizm da sobie rady z tym paskudnym choróbskiem...
ja wczoraj i dziś ugotowałam zupkę na gołombku, Mati się zajadał :-)
ja też mam sterte prasowania ale tak leży i prosi mnie, zebym ją poprasowała.....
Traschka my kupiliśmy maxi cosi tobi, jak na razie jestem zadowolona, odchyla się do tyłu, ma 5 punktowe pasy i zagłowek regulowany, wkładki nie chcieliśmy bo Mati jest z wagi ciężkiej i teraz w kurtce czy kombinezonie mieści sie na styk. A w testach też wypadał dość dobrze. daliśmy 845 zł i nie żałuję, oboje zgodnie stwierdziliśmy ze na tym oszczędzać nie bedziemy.

kati niesamowity ten twój Mati! Fantastycznie się rozwija, moja Marysia jeszcze nawet sama nie siedzi jak ja posadzę :) Ale wczoraj nauczyła się pełzać i dziś zasuwa z zawrotną prędkością, próbuje raczkować ale za wysoko pupa w górze jest i przewraca się na plecy:))
Ja też dałam 840zł za fotelik i mam takie samo zdanie jak ty, to nie jest rzecz na której chciałabym oszczędzić, tym bardziej że to wydatek na kilka lat. Maxi cosi robi świetne foteliki, na pewno będziecie zadowoleni.

Hej, ja nigdy nie nadrobię!!! Tu totalnie nie mam czasu na neta!

Zebra
, w końcu jesteś! Czekałyśmy:)
Trasia, Kati , też nie oszczędzaliśmy na foteliku i nie żałuję, bo teraz bezpiecznie się czuję z Młodym w trasie. Mamy romera i jest rewelacyjny! Mieszko teraz kocha jezdzić autem:)

DZIEWCZYNY CHCIAŁABYM ZŁOŻYĆ WAM NAJSERDECZNIEJSZE ŻYCZENIA Z OKAZJI NADCHODZĄCEGO NOWEGO ROKU.
OBY BYŁ LEPSZY OD POPRZEDNIEGO...
POCIECHY Z DZIECI I NASZYCH FACETÓW! DUUUŻO ZDROWIA I MIŁOŚCI.
CIERPLIWOŚCI KAŻDEGO DNIA I RADOŚCI Z KAŻDEGO DNIA :-)
SPEŁNIENIA WSZYSTKICH MARZEŃ.
WSZYSTKIEGO NAJ :****

Agata z Antosiem i Tomkiem ;-):-)

Pewnie, że na foteliku nie ma co oszczędzać:tak: a powiedzcie mi jeszcze do jakich aut je montujecie? Bo czytałam, że to od auta zależy czy da się dobrze fotelik zamontować. I już przeczytałam, że maxi cosi tobi z hondą nie współgra, bo hondy mają krótkie pasy, a tobi dość długich pasów wymaga. A na mc się nastawiłam...my będziemy do hondy i toyoty montować

może komuś się przyda http://forum.gazeta.pl/forum/w,583,102038711,,wszystko_o_fotelikach_samochodowych.html?v=2

ponawiam pytanie z innego wątku, bo nie wszystkie wszędzie zagladają:
dziewczyny pisałyście jakiś czas temu że kupiłyscie rajstopy do raczkowania
Mam pytanie czy sie sprawdzają?

bo zastanawiam sie nad zakupem

Traschka niby fajnie, ze Mati sie tak rozwija, ale zobacz co on wyprawia:
DSC00777.jpgDSC00774.jpgDSC00776.jpg

nie mozna go samego zostawić na 5 minut bo sie do szafki dobiera

kati u nas jest to samo wiec cie doskonale rozumiem, non stop trzeba przy nim siedziec a zabawki ma w dalekim powazaniu, szkoda je kupowac, umeczona jestem nim strasznie, a od poniedzialku bede juz z nim sama bo wszyscy wracaja do pracy:szok: ciekawe jak ja bede na lekcje chodzila popoludniami jak on mnie tak wymeczy??? dzis bylam u kolezanki jej synek ma prawie 5 miesiecy przesyia nocki od 19 do 5:30:szok: ale to dziecko to typowy flegmatyk, lezy, obserwuje swiat,na wszystko ma czas a norbert buszowal po calym domu i wyciagal wszystkie kable z zakamarkow:cool2:
witaj zeberko, ale masz przezycie z wiki- jejku czas tak szybko leci:szok:
mrsmoon wierze ze z wujkiem bedzie dobrze
trasia taki zakup fotelika na pewno sie oplaca, bedziecie mieli ewentualnie na drugie dziecko
ogarnelam kuchnie i ide dokanczaz te narzute

reklama
Dzień dobry, cześć i czołem :)
Stwierdzam że jak chodzę do pracy to paradoksalnie mam więcej czasu żeby do Was zajrzeć :) a wczoraj miałam wolne i ani chwili wytchnienia...
Byłam na zakupach i kupiłam Mai bluzeczki, bodziaki, sukienkę, dresiki i jeszcze jakieś inne duperelki bo dostała od dziadków kasę na święta więc skorzystałam z niskiego vatu jeszcze i wyprzedaży; a w h&m pani w kasie powiedziała mi że po nowym roku będzie jeszcze więcej przecenionych rzeczy i większe obniżki więc znowu się wybiorę bo potrzebujemy jeszcze bluzy rozpinanej bez kaptura.

Kochane nie wiem czy zajrzę jeszcze dziś więc od razu chciałam Wam życzyć wszystkiego najlepszego w nowym roku dla Was i Waszych bliskich, spełnienia marzeń, niech wszystkie troski znikną a zostanie tylko radość i szczęście!!!!

Do góry