reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

My po spacerku.. Wieje dziś strasznie. Nie wiem jak to moje dziecko może tak spać na takim zimnie..

Trasiu ja też uwielbiam karmić. Te chwile są tak przyjemne, ze będzie mi ich brakować jak już Weronika będzie tylko na stałym jedzonku. Z drugiej strony boję się tego odstawienia. Może ja się od tego karmienia też uzależniłam...

reklama
Witam się i ja.

Nie mogę się wcale zorganizować po tych Świętach. Julia zasypia mi ok 24. Wcześniej drzemka po kąpieli i się budzi. Próbowaliśmy wszystkiego. W domu ciemno, cicho wszyscy chodzą na paluszkach, wręcz prawie się nie ruszają a ona i tak się budzi po godzinie. I co mam zrobić???

Traschka...widzę, że podjęłaś ciężką decyzję....walczyłaś tak długo i byłaś NAPRAWDĘ DZIELNA. Karmiłaś 7 miesięcy i tak jak pisze Mrsmoon...Marysia to co najlepsze wyssała.
Mi ciężko jest zrezygnować z karmienia ale podejrzewam, że jeszcze ciężej będzie Julii. Ona nie zaśnie bez cyca. No i te karmienia w nocy. Próbowalam wszystkiego. Bujania, smoczka jak się budzi ale ona TYLKO CYC i koniec. A tak bym chciała przespać choć jedną całą noc.....

Mrsmoon...Julia też w dzień cyca nie chce albo possie chwilę i koniec. Cyc wieczorem, OBOWIĄZKOWO o 24, 4, 6,8. Inaczej nie da rady....

Saffi...a jak często Weronka je w nocy. Ja mam wrażenie czasami że już wszystkie bobasy czerwcowe przesypiają nocki tylko Julinka nie.

Anapi, Mrsmoon....BUZIAKI DLA NASZYCH SIEDMIOMIESIĘCZNIAKÓW!!!!!

Anapi...dużo zdrówka dla Alessandro!

Asinka...zaglądaj tu częściej i czekamy na zdjęcia ze Ślubu. Denerwujesz się bardzo??? Jeszcze tylko dwa dni!

Kati....może Mateusz tak odreagowuje, że Cię nia ma i się budzi???

Mamusia, Madzioolka.... witajcie również

Doris uwierz mi, że nie tylko Julia je w nocy. Weronika je średnio 2 razy w nocy. Czasem jak ma gorszą noc, to i 5 razy się zdarzy. Ja wiem, ze ona dałaby radę przespać cała noc i to jedzenie to bardziej na zasadzie potrzeby bliskości. Pociumka kilka razy i idzie spać. Dlatego daje jej w nocy tą samą pierś, bo ona i tak puplecik jest.

i ja sie melduje :) tatus usypia Benisia a ja koncze prace ;-) Zaraz się ubieram i jedziemy na randkę :-p eh bede tesknic za babcia pod ręką... no ale kiedys trzeba wrócić do siebie :) w niedzziele bedziemy jechać do krakowa :) a póki co odpoczywamy :-) jutro mała impreza bo znajomi rodziców chcą poznać benia, w sobote bedziemy w domku bo rodzice ida do sąsiadów na sylwestra - więc bedziemy pilnowac benia i psa :-) :tak:

super być w domu..

aha zapomnialam napisac... tak sie odzwyczailam ze dzisiaj zalozylam malemu body a dopiero na to pieluche !! :szok::szok::szok::szok: no i oczywiscie całe body w kupie i zasikane eh.. s:-D

chyba zapomnialam juz jak to byc mamą - wszyscy mnie wyreczaja i tak to sie konczy !!

Witam porannie:-)

U nas jeszcze święta trwają bo ostatni goście jadą do domu 9.01 ale ci są z daleka wiec następne spotkanie pewnie za 5 lat.

Byliśmy u neurologa z Antosiem, przestrzenie są takiej samej wielkości jak ostatnio ale na szczęście głowa urosła 1.5 cm wiec ma być dobrze; następna wizyta za miesiąc No i po nowym roku możemy szczepic Antuline.

Ide po kawusie, wszyscy śpią tylko Antoś i Franuś bajki oglądają leżąc na mnie.

Buziaki dla wszystkich.:-)

hej z rana. mlody butle je i mam nadzieje ze usnie

doris u nas noce tez srednie, jak odstawilam od cyca bylo super przez jakis czas, a od kiedy zabkuje masakra jakas, niby zeby wyszly i juz nie placze, ale np budzi sie o 22gotowy do zabawy:no: je tez jakies 2 razy w nocy, nie wiem kiedy to przejdzie a juz tak sie cieszylismy tymi nockami
trasia i tak dlugo walczylas i bylas dzielna, ja teraz wiem ze jakby mi sie trafilo 3 dziecko i mialo skaze to bym chyba od razu przeszla na mleko(choc cycowa jestem bardzo) bo wszytsko to co przeszlismy z mlodym pomimo mojej diety bylo po prostu koszmarne, to jego budzenie sie w wrzaskiem oj szkoda gadac po prostu, umeczyl sie on i my
asinka zycze wam wszytskiego dobrego:)
ironia ale dalas czadu z ta pielucha:-D

buziaki dla 7miesieczniakow, my dzis konczymy 7 miesiecy:-) witajcie dziewczyny i milego dnia

ps. pochwale sie ze narzuta dla dominisi sfastrygowana i czeka az mama ja pozszywa, jestem nia strasznie podjarana

Hejka :-)
Dziś miałam tragiczną noc. Weronika zasnęła o 21, obudziła się tuż przed 1 i potem dosłownie ci godzinę, co pół się budziła. Ona zasnęła, ale zanim mi się udało ona się kolejny raz budziła. W końcu przed 6 się wkurzyłam i przestałam zwracać na nią uwagę. Pokwękała trochę, pomarudziła i o dziwo po 15 minutach zasnęła sama. I spała do 8. Szok, chyba metodą na moją córkę jest nie zwracanie uwagi na nią i zacznie w końcu przesypiać większą część noc...... Cóż, nadzieja matką głupich ale kazda matka kocha swoje dziecko....

Miłego dnia Wam zyczę...

reklama
Do góry