reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Anapi oj współczuję, znów choróbsko się do Was przyplątało, oby Alessandro szybko wyzdrowiał, no i żeby gorączka spadła &&&& sto lat dla siedmiomiesięczniaka!!! Ale zleciało, nie?

reklama
dzień dobry
Mati zasnął więc mam chwilkę, - noc masakra o 3 pobudka, nie wspominając, że nie umiał zasnąć, i już u nas w łóżku a o 5.20 wstałem już wyspany!!! i męczyłem mame do 6 a potem zasnąłem do 7.30 i znów męczyłem mame do 8, potem jeszcze pospał do 9, jakbym miała wstać o 6 do pracy to bym padła... M. zaspał i sie troche spóźnił.

nie wiem co robić...
Anapi zdrówka dla Alessandra, i najlepsze 7 -m-czne życzonka mrsmoon dla Majki również najlepszego :-)
myśmy wczoraj świętowali :-) Bartuś zeberki też - najlepsze życzonka i dla niego :-)

mrsmoon ja wiem, że każda mama tak pisze o swoim dziecku, ale Marysia jest naprawdę wyjątkowo spokojna. Przed świętami w domu bieganina, sprzątanie, gotowanie, a ona CAŁY dzień bawiłą się sama na kocyku. Od zabawki do zabawki, gadała do każdej po kolei, nawet nie jęknęła. Nie pamiętam kiedy ostatni raz płakała... uśmiecha się do każdego po kolei, jest super radosna. Oby jej tak zostało, zapowiada nam się kochane i grzeczne dziecko:) Przesypia całe noce, od pewnego czasu je wszystko co jej podam (poza kaszkami i cycem oczywiście!). Pewnie dlatego mam taką ochotę na kolejnego szkraba...

saffi powinnam ci współćzuć, ale ja ci zazdroszczę takiego cycowego dziecka. Choć pewnie gdyby mnie Marysia aż tak męczyla z tym cycem to też miałabym dość. ALe ja uwielbiałam karmić, a ona od początku była wybitnie nie cycowa. Jak pisałyście na początku, że wasze tygodniowe dzieci nono stop na cycu wiszą, to ona jadła raz na 3h i to tyko dlatego, że ją sama przystawiałam, ona nie chciała. Zjadła w 5 minut i tyle ssania było...
Swoją drogą myślała, że będzie mi strasznie trudno z odstawieniem a czuję się bardzo szczęścliwa z tego powodu. Czasem mi żal, ale w domu jakoś tak spokojniej, bez szarpaniny i łez po każdym nieudanym karmieniu.

Anapi strasznie współćzuję, jeszcze choróbsko do was przylazło. Dużo zdrowia!

kati nie strasz, twój Mati zawsze sypiał tak pięknie jak Marysia a jak piszesz takie rzeczy to się boję, że i jej się przestawi. Dużo razy słyszałam, że dzieci, któe już wcześniej pięknie spały zaczynają się budzić kiedy zaczynają raczkować, pełzać... dużo nowych wrażeń dla nich.

Traschka ja myślę, ze to raczej rozłąka ze mną w końcu dała sie we znaki -położna mi powiedziała, że często tak bywa, ze aniołki jak mama idzie do pracy robią się diabełkami:szok: ale ponoć to po jakimś czasie przechodzi... oby
po nowym roku M bierze ojcowski 2 tyg więc mały wróci do normy, mam nadzieję

Witam!!
Dawno mnie tu nie było, ale ciągle coś... Święta, a przy okazji cały czas przygotowania do ślubu. To już za 2 dni :-):-)
Jakoś zaczyna mnie przerażać ta myśl... Jeszcze jazdy już mi się zaczęły, a na początku stycznia jadę zapisać się na egzamin. Szybko ten czas leci. A Tymuś... kochany Synuś :-) Prócz spania :-p 2 zęby ma, 3 chyba się przebija, bo często bardzo niespokojny jest. Pełza we wszystkich kierunkach i jest baaaaardzo żywym dzieckiem. Gada cały czas: baba, baba, czasami wyjdzie Mu mama. Dalej cycolimy, poza 13, o której je obiadek i 18, o której je owoce. Czasami na wieczór robię Mu kaszkę 8 zbóż dodatkowo do cyca. I chyba tyle u nas :-)

trasia nie ma reguły z tym karmieniem, moja Maja dopiero w 4-tej dobie załapała i też do tych szybkich należała - 5-7 minut i dziękuję, co 3h, bo musiałam ją tak budzić(ona ospała przez żółtaczkę była). A ja się zamartwiałam, że się nie najada. A teraz w nocy żałuję, że smok jej nie wystarczy tylko cyc musi być, bo nie mam pojęcia jak ją odstawić...
kati​ a może po świętach odreagowuje?

reklama
Traschka, mrsmoon mój był od początku z tych cycowych na maxa i dalej tak ma, wierzcie mi pierwszy miesiąc pił co godzine po pół godziny!!! to była jazda, nawet na normalny spacer nie mogłam pójść

Mrsmoon może tak, dlatego w sylwestra spokojnie w domciu siedzimy

Do góry