reklama
Aestima
Fanka BB :)
Saffi, nam juz m-c temu pediatra mówił, że dziąsła nabrzmiałe i już blisko, ale mówił, że to różnie może być- może pojawi się 5 min po wizycie a może 2 m-ce... Może lepiej niech mu nie wychodzi, bo dużo ulewa i nie wiem czy kwas żołądkowy nie szkodzi mleczakom??
Saffi, ale dziecku wychodzi 20 ząbków i wcale nie jednocześnie ja miałam już 2 nie przespane noce, gdzie jedynym skutecznym gryzakiem była moja własna broda. Teraz mała masuje sobie górne dziąsła i znowu budzi się z płaczem w nocy, czekamy na kolejne ząbki
Aestima
Saffi, jak mówiłąm pediatrze o naszych nockach i wyraziłam nadzieję, że jak wyjdzie ząbek to się to skończy- zaśmiał się tylko i powiedział, że moze się skończy, ale jak już wyjdą wszystkie zęby I niestety wielu moich znajomych mówi, że jak dziecko ma tendencję do częstych pobudek nocnych, to zazwyczaj do 3 lat to trwa Ja nie mam już siły- tęsknie za tymi czasami kiedy mi dziecko spało od 20 do 5 rano... A robił tak od urodzenia do końca piatego m- ca
Wiem... Moi znajomi też tak mówili, ale tli się we mnie mała iskierka nadziei, ze moje dziecko będzie inne i trochę wcześniej się te nieprzespane nocki skończą. U nas to się zaczęło po skończeniu 4 miesiąca.. Wcześniej budziła się 2 razy ale spała od 21 do 9-10. Teraz budzi sie 5- 6 razy i śpi od 22 do 7 rano. Czasem jak się w pore obudze to włożę jej smoczka i śpi do 8.
Aestima
Saffi u nas podobnie. A od kilku dni najgorzej jest do 24, po 24 już tylko 2 pobudki... I często budzi się z płaczem- dłguo nie można go ukoić. Kompletnie nie wiem co robić czasami a jak tak rozpaczliwie płacze, to serce mi pęka Lecę dziewczyny, bo Mały wstał...
reklama
Aestima nie pocieszasz...moja Maja spała ładnie 3,5 m-ca, miała pierwszy nieprzerwany 7,8-godzinny sen, można było wiertarką obok dziurę w ścianie wiercić, a ona spała...A teraz do 23-24 też ma 2-3 takie przebudzenia ze strasznym płaczem...i jak płacze to krzyczy nenene....może jej się coś śni? Czasem się zdarza, że na niani usłyszę płacz, lecę do pokoju, a ona śpi...I tak wolę dzisiejszą przerwę na zabawę o 22.30 niż o 4 rano, wtedy to strasznie zła jestem...
saffi u Weroniki widać, że idą zęby, a u mojej Mai nic a nic, dziąsełka nie spuchnięte ani nie czerwone...czuję, że po mnie będzie późno ząbkować
Setana ja dziś czytałam o Filipku i serce mi rozdziera, nie wyobrażam sobie jak oni mają podjąć tak poważną decyzję...Przecież stawką jest życie ich dziecka...Ryczeć mi się chce:-(
Sernik naprawdę polecam
mamusia ja tu pisałam o szwach pomiędzy kośćmi czaszki dziecka, one się nie powinny zrosnąć dopóki mózg rośnie
justynka witaj! wpadaj częściej do nas!!! szkoda psiaka, no ale może znajdzie dom, w którym ktoś będzie mógł mu poświęcić więcej uwagi
saffi u Weroniki widać, że idą zęby, a u mojej Mai nic a nic, dziąsełka nie spuchnięte ani nie czerwone...czuję, że po mnie będzie późno ząbkować
Setana ja dziś czytałam o Filipku i serce mi rozdziera, nie wyobrażam sobie jak oni mają podjąć tak poważną decyzję...Przecież stawką jest życie ich dziecka...Ryczeć mi się chce:-(
Sernik naprawdę polecam
mamusia ja tu pisałam o szwach pomiędzy kośćmi czaszki dziecka, one się nie powinny zrosnąć dopóki mózg rośnie
justynka witaj! wpadaj częściej do nas!!! szkoda psiaka, no ale może znajdzie dom, w którym ktoś będzie mógł mu poświęcić więcej uwagi