reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Hej, mój ancymon też śpi, ciekawe jak długo... Ostatnio jest taki marudny, że to chyba muszą być zęby. Normalnie jestem wykończona, mimo tego, że tu tyle osób do opieki...

reklama
Moja też śpi. Też padam ostatnio, tak marudzi. Dziś p. doktor powiedziała, że dolna prawa jedynka lada moment wyjdzie, więc u nas zęby... Na dziąsełkach jeszcze tego nie widać ale podobno ząbek jest tuż, tuż.

Saffi, nam juz m-c temu pediatra mówił, że dziąsła nabrzmiałe i już blisko, ale mówił, że to różnie może być- może pojawi się 5 min po wizycie a może 2 m-ce... Może lepiej niech mu nie wychodzi, bo dużo ulewa i nie wiem czy kwas żołądkowy nie szkodzi mleczakom??

Aestima nie strasz... Miałam nadzieję, że te marudzenia po wyjsciu ząbka się skończą... I może noce wrócą choć trochę do normy (czyli 2 pobudek zamiast 5-6).

Saffi, ale dziecku wychodzi 20 ząbków i wcale nie jednocześnie :D ja miałam już 2 nie przespane noce, gdzie jedynym skutecznym gryzakiem była moja własna broda. Teraz mała masuje sobie górne dziąsła i znowu budzi się z płaczem w nocy, czekamy na kolejne ząbki :)

Agabre wiem, ale liczę na to że te 20 nie będzie wychodzić jednocześnie i chociaż trochę pomiędzy się wyciszy i da mamie pospać... zwłaszcza, że ja lada moment wracam do pracy..

Saffi, jak mówiłąm pediatrze o naszych nockach i wyraziłam nadzieję, że jak wyjdzie ząbek to się to skończy- zaśmiał się tylko i powiedział, że moze się skończy, ale jak już wyjdą wszystkie zęby:szok: I niestety wielu moich znajomych mówi, że jak dziecko ma tendencję do częstych pobudek nocnych, to zazwyczaj do 3 lat to trwa:szok: Ja nie mam już siły- tęsknie za tymi czasami kiedy mi dziecko spało od 20 do 5 rano... A robił tak od urodzenia do końca piatego m- ca

Wiem... Moi znajomi też tak mówili, ale tli się we mnie mała iskierka nadziei, ze moje dziecko będzie inne i trochę wcześniej się te nieprzespane nocki skończą. U nas to się zaczęło po skończeniu 4 miesiąca.. Wcześniej budziła się 2 razy ale spała od 21 do 9-10. Teraz budzi sie 5- 6 razy i śpi od 22 do 7 rano. Czasem jak się w pore obudze to włożę jej smoczka i śpi do 8.

Saffi u nas podobnie. A od kilku dni najgorzej jest do 24, po 24 już tylko 2 pobudki... I często budzi się z płaczem- dłguo nie można go ukoić. Kompletnie nie wiem co robić czasami a jak tak rozpaczliwie płacze, to serce mi pęka:( Lecę dziewczyny, bo Mały wstał...

reklama
Aestima nie pocieszasz...moja Maja spała ładnie 3,5 m-ca, miała pierwszy nieprzerwany 7,8-godzinny sen, można było wiertarką obok dziurę w ścianie wiercić, a ona spała...A teraz do 23-24 też ma 2-3 takie przebudzenia ze strasznym płaczem...i jak płacze to krzyczy nenene....może jej się coś śni? Czasem się zdarza, że na niani usłyszę płacz, lecę do pokoju, a ona śpi...I tak wolę dzisiejszą przerwę na zabawę o 22.30 niż o 4 rano, wtedy to strasznie zła jestem...
saffi u Weroniki widać, że idą zęby, a u mojej Mai nic a nic, dziąsełka nie spuchnięte ani nie czerwone...czuję, że po mnie będzie późno ząbkować:tak:
Setana ja dziś czytałam o Filipku i serce mi rozdziera, nie wyobrażam sobie jak oni mają podjąć tak poważną decyzję...Przecież stawką jest życie ich dziecka...Ryczeć mi się chce:-(
Sernik naprawdę polecam
mamusia ja tu pisałam o szwach pomiędzy kośćmi czaszki dziecka, one się nie powinny zrosnąć dopóki mózg rośnie
justynka witaj! wpadaj częściej do nas!!! szkoda psiaka, no ale może znajdzie dom, w którym ktoś będzie mógł mu poświęcić więcej uwagi

Do góry