reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Podaję teraz co drugi dzień. Tak mi lekarka kazała podawać. Nic o szwach nie mówiła, więc chyba jest wszystko ok, poza tym Weronika ma regularne przyrosty obwodu głowy. Druga sprawa, że zaobserwowałam u małej lekko odstające dolne żebra. Rozmawiałam o tym z lekarką, mówiła, że to może być jeden z objawów krzywicy a krzywica to przecież brak wit. D. Mam obserwować, czy te żeberka nie będą się bardziej odkształcać. W razie czego na następnej wizycie zleci zbadanie poziomu wit D w organizmie. Podjrzewam, że te żebra to genetyczne bo i ja, i R mamy je lekko odstające. Sama już nie wiem...

reklama
Agatko, oto przepis na rewelcyjny sernik- pyszny, mokro-budyniowy i niezbyt słodki.
Sernik z brzoskwiniami.
2 szkl. mąki
1/2 margaryny
1/2 szkl. cukru
2 całe jaja
2 łyżeczki proszku do pieczenia
Z wszystkich składników zarobić kruche ciasto,wyłożyć nim wysmarowaną brytfankę,nie zapominając o bokach.Na surowe ciasto poukładać odcedzone i pokrojone w kostkę brzoskwinie (1 lub 2 puszki).
Masa serowa:
1 kg sera białego przemielonego
2 szt. budyniu waniliowego
4 żółtka
2 całe jaja
1 i 1/2 szklanki cukru
1/2 szklanki oleju
2 szklanki mleka
Wszystko razem zmiksować.Wylać masę na placek (masa będzie wodnista,ale bez obaw).Piec w nagrzanym piekarniku 180 stopni ok. 1 godz. 15 min.A nawet do 1,5 godz.Z białek,które zostały z 4 żółtek ubić pianę z 4 łyżkami cukru,rozsmarować po serniku 15 min. przed zakończeniem pieczenia.
To bardzo prosty przepis,powinno Ci się wszystko udać,gdyby coś to napisz.A ser możesz kupić gotowy w sklepie w wiaderku, powinno pisać na nim "twaróg zmielony",byle nie był to serek homogenizowany. :-)

Doris
, też nie wiem czemu ta wadazostała dopiero teraz wykryta skoro do ortopedy za dzieciaka chodziłam i oprócz skoliozy nicnie zdiagnozwał... Neurlog zabronił mi iśc na te zabiegi dopóki nie zrobimy rezonansu a zrobi mi jak tylko się zdecyduję- od momentu decyzji w przeciągu 3 dni, ale z tą decyzją właśnie mam problem, bo mam klaustrfobię... W święta Michał ma mi porobić tunele i będziemy ćwiczyć- terapia szokowa- odwrażliwianie:-) Do tej pory mam nie skakać, nie szaleć, bo może to jednak naczyniak...

Kochane, trochę poczytam ale niewiele mam czasu, bo choinkę dzisiaj ubieramy, zupę muszę ugotować i listę zakupów zrobić a Miesio znowu fatalnie śpi- w dzień a w nocy to już w ogóle masakra... I wstaj o 5:40

mamusia, pięknie :D teraz odpoczywaj i dochodź o siebie :)

Kurczę, a ja ciągle w proszku :( mam tylko piernik i bigos w słoikach litrowych zagotowany. Choinkę ubraliśmy już wcześniej, ze względu na Hanię. Cieszyła się jak szalona i łapała ozdoby :D Teraz czekam na piątek, mąż ma mieć wolne, więc z gotowaniem powinnam się wyrobić.

A na wątek kulinarny zajrzę :) ten serniczek mnie kusi ;)

Agabre, ale jej nadmiar może spowodować zwapnienie niektórych organów, więc dawkę i okres dawania do dziecka trzeba dopasować.

Setana
- u nas suche plamki i czasem się zaogniają, nasz pediata który ma żonę dermatologa powiedział, że to na bank nie gluten. A co- niewiadomo. Schodzą po maści trasiowej dermopanten. do tego kąpiel w emolium, smarowanie oilatum. Była u nas wczoram moja przyjaciółka- chrzestan miesia- kosmetyczka, która miała duuuużo zajęć i praktyk z zakresu dermatologii i powiedziała, ze jej to wygląda na azs...
Mój Michał ma azs i jako niemowlę też suche plamy miał, potem kilka lat przerwy a w okresie dojrzewania powróciło- teraz głównie dłonie i stopy.

Agabre, mamusia, jak Wasze dzieci mają niezarośnięte ciemiączka, to spokojnie podawajcie tą d- u dzieci którym szybko zarosło trzeba uważać z powdawaniem i lepiej zbadać pozim d, żeby nie "przedawkować", bo właśnie to zwapnienie może wtedy być...

OOO Aestima, moja Hanula ma identyczne plamki też się zaogniają, zwłaszcza po pomidorach, czekoladzie i jajkach (jak ja zjem, albo malutkiej podam żółtko czy zupkę z niewielką domieszką pomidorów) mąż ma łuszczycę i może mała po nim wrażliwą skórę odziedziczyła :)

A ciemiączko chyba nie zarosło, bo czasami jak się przyjrzę, to widzę, jak włoski na główce "skaczą"

hej hello

hej justynka - super cie widziec !! :)) wpadaj do nas czesciej ..

jak tam domek? :-)

się postaram.
domek fajnie,cieplutko mamy,ale wyszedł nam grzyb w paru miejscach i strasznie skrapla mi się woda na oknach,cały czas muszę wycierać,poza tym jest ok.

D.dostał na urodziny psa,fajniutki,ale oddałam go,bo on by przy nim nie robił,a ja musiałam 2x zostawić Kalinę i wyjść z nim na podwórko,bo się psiak bał,a D. spał.wkórzona po południu razem z jego siostrą oddałam go.płakałam przy tym jak dziecko,choć piesek był tylko 1 dobę.

mamusiu a jakie wiekowo to dzieciątko bierzesz,bo nie doczytałam pewnie.fajna sprawa.
powiem wam,że jeżeli miałabym pewność,że kolejne dziecko to będzie dziewczynka,taka grzeczna jak Kalinka,ale prześpi większość nocy ,to bym się zdecydowała;-)

u nas też biało,oszronione wszystko.
pzdr

reklama
Do góry