reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Kochani, niech te Święta będą chwilą wytchnienia i zanurzenia się w tym, co naprawdę ważne. Zatrzymajcie się na moment, poczujcie zapach choinki, smak ulubionych potraw i ciepło płynące od bliskich. 🌟 Życzę Wam Świąt pełnych obecności – bez pośpiechu, bez oczekiwań, za to z wdzięcznością za te małe, piękne chwile. Niech Wasze serca napełni spokój, a Nowy Rok przyniesie harmonię, radość i mnóstwo okazji do bycia tu i teraz. ❤️ Wesołych, spokojnych Świąt!
reklama

Czerwiec 2011

Jestem i ja:-)

MAMUSIU tak sie ciesze, odpoczywaj i uważaj na siebie. Trzymam kciuki za szczytny cel.:-)

ANAPI bardzo mi przykro z powodu śmierci twojego dziadzia.

Jestem tak zajęta, że nie wiem w co ręce włożyć. Pierogi i śledzie zrobione, mięso i szynka zamarynowane. Jutro bede gotowała kapustę z grochem. Dom ogarniety, ale tego gotowania to mam juz serdecznie dość!!!
No to sie pochwaliłam. Szukam łatwego i sprawdzonego przepisu na sernik
i makowiec. Ratujcie dziewczyny bo zgine w tej kuchni:szok:

To tyle u mnie, dajemy rade.
A No i święta spędza u nas Marysia; dzisiaj w ramach zajęć " przygotowanie do życia w rodzinie" młodzi zajmowali sie maluchami przez 4 godziny bo byłam na zakupach.

reklama
witaj zimo......o jak cudnie jest na dworze, u was tez??? wszedzie biało:-)
ja teraz juz tez na nic nie mam czasu, jestem juz zmeczona tym wszytskim i mam lekkiego dola:-( dobrze ze K bierze wolne dwa dni to nawet jak sie nie wyrobimy ze wszytskim to pobede z nim i dziecmi i jakos moze mi sie lepiej zrobi, juz nawet dzieci na lekcjach mnie draznia a to juz znak ze czas na odpoczynek
dominike dzis zaczelo w nocy dusic wiec siedzi ze mna w domu lece łapac norberta zeby sobie krzywdy nie zrobil, tyle bylo spokoju co pil mleko
buziaki

noooooooo jak bialo, zdziwilam sie poatrzac przez okno... no ale co grudzien mamy swieta wiec juz czas, choc ja tesknie za wiosna juz ;-)

Dzień Dobry

Ja też czasu nie mam zbyt wiele, zaraz M wróci ze sklepu i zabieram się za robotę.

Dałam wczoraj Julii (choć się balam) chrupek kukurydziany i co.....nie wiedziała co z nim zrobić, pogniotła w rączce. Jak dawałam jej prosto do buzi to trochę się pokrzywiła ale trochę zjadła. Bez entuzjazmu.

Miłego dnia życzę....potem się odezwę :-)

dobry
u nas tez bialo ale tylko z rana wszystko zaszronione szkoda ze śniegu nie ma
kurcze dziewczyny ale jestem dziś przeszczesliwa, juz pozbyłam się tego cholerstwa, Tymcio budził się tylko 2 razy wiec się wyspałam i w ogolę świąteczna atmosfera mi się udziela, jak ja lubię święta :-)

Witajcie,

Maja dziś zrobiła sobie przerwę w spaniu 22.30-1.30...za to spała do 9 z dwoma albo trzema pobudkami. Dziś kupujemy choinkę:-)
AgatkoR wrzucałam ostatnio na kulinarny link do sernika waniliowego z kąpieli wodnej - ja robię z sera w wiaderku President, ale podobno z Piątnicy lepszy wychodzi. Moim zdaniem i tak jest pyszny. Tylko nie piekę go 80min(wg mnie po tym czasie jest zdecydowanie za mało ścięty) tylko 2 godziny bez termoobiegu. Na wierzch można wylać białą czekoladę(mi zawsze urośnie i folii aluminiowej na wierzchu dotknie i później brzydko wygląda bez polewy...) Jest tylko lekko słodki, rozpływa się w ustach....Zamiast ekstraktu waniliowego daję 1 cukier waniliowy(poprzednio dałam 2 cukry z prawdziwą wanilią i ziarenka z laski wanilii oprócz tego i wyszedł szary) no i laskę wanilii z przepisu też daję. Białko, którte trzeba na koniec dodać mieszam z masą serową łyżką a nie mikserem. I to tyle moich uwag do tego przepisu.

Melduję się i ja:-)
U nas też zrobiło się bialutko, choć warstwa śnieżku jest nprawdę minimalna ale stale delikatnie pada. Jak popatrzyłam rano za okno to uświadomiłam sobie jak bardzo czekałam na ten śnieg - jak dziecko :tak: Z jednej strony chciałabym by juz nastała ciepła wiosna,a z drugiej tęskni mi się do takiej białej zimy z delikatnym mrozikiem. Szkoda tylko, że świeta beda na plusie i nici ze śniegu:-( W tym roku przez tą pogodę jakoś nie czuję, że to już...
U mnie też trwa akcja światecznych poprzadków, mimo że wyjeżdżamy na świeta to w końcu kiedyś trzeba sprzątnąć ten bajzel!

Mamusiu fantastyczne wiadomości. Piękny prezent na świeta dostaliście. Musiało być dobrze jak tyle kciuków zaciśniętych było.

Wczoraj znów nie mogłam spać po tym co czytałam o Filipku. Serce mi pęka tak jest mi zal jego i rodziców:no: Życie jest pskudne...

Natalia ma jakąś alergię. Pare dni temu na policzkach powyskakiwały jej plamki, które sa takie szorstkawe. Wieczorem się zaofniły. Nie mam pojęcia co ją mogło uczulić. Chyba coś w mojej diecie, bo sama je tylko jabłuszko ale to podnad dwa tygodnie i ten nieszczesny gluten, ktorego ilość ostatnio zwiekszyłam. marchewkę dałam dwa razy i to w mikroskopijnych ilościach. Po tym jak mi wszystko zwróciła to odpuściłam.Jak myślicie obserwować to czy iśc do lekarza? Wiedziałam kurde, że wcześniej czy później ta alergia nas dopadnie. A tak do tej pory lekarze zachwycali się jej buzią, że taka śliczna mimo takich obciążeń, a niczym nie smarowaliśmy tylko jak na spacer to kremik ochronny.

Mrsmoon ale kusisz tym serniczkiem. Teraz już nie dam rady ale po powrocie na pewno się skuszę. Mam jedną prośbę - mogłabyś te uwagi dorzucić koło przepisu na kulinarnym? Mielisz ten ser tyle razy co w przepisie?

Witajcie:)
My dziś już po szczepieniu na pneumokoki. Weronika darła się jak opętana. Ona nie znosi tego gabinetu, bo tylko wejdziemy tam to się krzyk zaczyna. Masakra, niedługo będą od uciekać jak nas zobaczą:angry:
Weronika waży już 9400 więc Madzioolka przebij piątkę za córki w tej samej kategorii wagowej ;-) Cale szczęście, że jest długa (75cm)więc ta waga się rozkada. Ciemiączko mamy już zarośnięte i się zastanawiam, czy to dobrze czy żle. P. Doktor nic nie mówiła na ten temat a ja zapomniałam zapytać.
Lecę poczytać co u Was :-)

reklama
saffi a dajesz wit D? ja daję raz, max 2x w tygodniu, bo Maja ma małe ciemiączko. Jeżeli szwy są niezrośnięte, to brak ciemiączka nie jest groźny, gorzej jeżeli oprócz ciemiączka szwy za wcześnie się zrosną, ja boję się tego strasznie...

Do góry