reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Aestima moja córcia ma na imię Emilia i jest najukochańszym aniołkiem na świecie (wiem, wiem wszystkie mamy tak mówią:-D), chciałabym żeby drugie dziecko było tak grzeczne jak ona, ale znając życie pewnie będzie totalnym przeciwieństwem haha

reklama
przeglądam ten wątek i... widze kilka osób z "branży" ;-) ja też jestem nauczycielką i jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży to wzięłam L4(na I trymestr), ale w poniedziałek wracam do pracy. W związku ztym mam pytanie do dziewczyn - wszystkie belferki na zwolnieniu do końca ciąży? ja się trochę obawiam, bo pracuje w przedszkolu i wolałabym nie zachorować, ale wiadomo jak to jest wśród dzieci, w tamtym roku szkolnym w zimie byłam na zwolnieniu 3 miesiące z rzędu, tzn tydzień zwolnienia, 3 tygodnie pracy i tak w kółko

Witam wieczornie Koleżanki
Właśnie wróciłam z kina z moimi malolatami. Byłam na Harrym Potterze i bardzo nam się podobalo!!! Przy okazji najedliśmy się popcornu i nachosów z sosem salsa.
A teraz słodkie lenistwo i nuda, bo mąż wyjechał i wraca dopiero jutro. Dziś stwierdziłam, że czuję się już na tyle dobrze, że wróciłabym do pracy na jakiś czas ale niestey w moim zawodzie to niemożliwe więc będę się nudzić dalej.....jeszcze tyle czasu do czerwca!!!

przeglądam ten wątek i... widze kilka osób z "branży" ;-) ja też jestem nauczycielką i jak tylko dowiedziałam się, że jestem w ciąży to wzięłam L4(na I trymestr), ale w poniedziałek wracam do pracy. W związku ztym mam pytanie do dziewczyn - wszystkie belferki na zwolnieniu do końca ciąży? ja się trochę obawiam, bo pracuje w przedszkolu i wolałabym nie zachorować, ale wiadomo jak to jest wśród dzieci, w tamtym roku szkolnym w zimie byłam na zwolnieniu 3 miesiące z rzędu, tzn tydzień zwolnienia, 3 tygodnie pracy i tak w kółko

Fionka ja jestem od początku ciąży na L4 i nie wracam już do końca. Nie chcę robić zamieszania, a poza tym nie chcę ryzykować

Dubeltówka- Emilka- b. ładnie:) Co do propozycji dla drugiego Szkrabka (o których piszesz w wątku o imionach) , to zdecydowanie bardziej podobają mi się Twoje propozycje niż męża. Trzymam kciuki żebyś je przeforsowała!:)
JA właśnie wróciłam z zakupów. Mam nową bluzeczkę, czapkę na zimę i super grube rajstopy ciążowe ,a mąż ma nową koszulę. Nie zakupiliśmy jednak ani jednego prezentu świątecznego... jakoś nic nie wpadło nam w oko.
A mąż stwierdził, że jestem uzależniona od Was, bo wchodzę do domu i od razu odpalam kompa;)

Witajcie :)
Ja wpadłam się tylko przywitać. Załatwiłam dzisiaj badania - glukoza i cytomelagia powinny być już do odbioru w poniedziałek :) Bałam się, że nie wytrzymam przez 2 godziny o pustym żołądku z glukozą, ale na szczęście się udało :)
Moje dziecko chodzi dzisiaj z opuchniętą wargą. Wygląda koszmarnie. Nie wiem, czy czymś to można smarować, by się szybciej zagoiło? Mieliśmy problem, żeby zęby umyć... Kurcze, a mówiłam, że będzie bolało, jak znieczulenie przestanie działać, to mały nie słuchał i gryzł.. :/

Zebrra
A detektora jeszcze nie mam,jakies problemy z przesyłka bede miala na poczatku grudnia.To bedzie 13 tydzien i wieksze prawdopodobienstwo ze uslysze serducho.
I tak dobrze bo pewnie te detektory nie sa taki czule jak w gabinetach i pewnie nie uslyszalabym serduszka i bardziej zestresowala bym sie.

Powiem szczerze, że po środowej wizycie w gabinecie, nie jestem przekonana do detektora. Dr próbowała znaleźć serduszko, ale jej się nie udało. Ja bym powiedziała, że słyszałam, ale dr jeżdżąc po brzuchu od razu powiedziała: "a tu jest pępowina" - właśnie wtedy, kiedy ja słyszałam coś, co uznałabym za tętno. No ale może Wy jesteście bardziej doświadczone - ja jestem w tym zielona ;)

Dzień Dobry

Wpadłam się przywitać i lecę z tatą do miasta i na giełdę zobaczyć co jest ciekawego!!!
Miłej niedzieli życzę!!!!

Witaj Fionka! :happy2: Też chciałam byc nauczycielka, a zostałam pigułą ;-)

Doris, a Ty kim jesteś z zawodu, bo nie kojarzę?

Aestima, też się zastanawiałam nad imieniem córci Dubeltówki :happy2: Uważam, że Emilka bardzo do niej pasuje :happy2: A co do uzależnienia - Tatuś Fasolka mówi mi podobnie, ale staram się przy nim jak najmniej zaglądać do komputera.
I też muszę sobie kupić czapkę na zimę. Nie cierpię czapek, w ogóle nakryć głowy nie cierpię, ale trzeba, żeby maluszka nie przeziębić...

Iza, mi kiedyś lekarz przepisał Solcoseryl
Miałam tak, że gryzłam sobie dzioba od środka, robiły się okropne ranki - przy stosowaniu tej maści [pasty] rewelacyjnie się goiły. To było ładnych parę[naście] lat temu, może już wymyślili coś lepszego, jednak to mogę polecić.

reklama
ja tez pedagożka :) ale nie pracuje w zawodzie jakoś tak informatyka marketing bardziej mnie zawsze pociągały :-) ale kto wie może po ciąży mi się odmieni i wrocę :)

jakieś dwa dziwne skurcze dziś miałam :/ zdarza wam się coś takiego?

Do góry