reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Ironia ja tez nie jestem za tym żeby u dziecka w pokoju był tv :) źle się wyraziłam bo o tym że jesteś wyjątkiem to chodziło mi o to że mając tv pokoju nie stałaś się maniakiem telewizyjnym :) bo u mnie w rodzinie i wśród znajomych niestety w każdym przypadku tak się to skończyło więc co jak co ale tv Maja będzie miała bardzo ograniczany

Mamusia my tez nałogowo oglądamy seriale, wieczorami jak Maja już śpi to jest czas dla nas, oglądamy: Gotowe na wszystko, Chirurgów, Housa, Jak poznałem waszą matkę (świetne, polecam), Czas honoru, Mentalistę (też super), Przepis na życie i chyba tyle :p więc jak widać sami jesteśmy maniakami :p (bo tych które juz się skończyły wymieniać nie będę :p)

AgatkaT na początek daj kilka łyżeczek, słoiczki mogą stać w lodówce ok dwóch dni (zawsze pisze na etykiecie) więc zdążysz zużyć cały przez ten czas, ja zawsze podgrzewam Majce mimo iż stoją sobie w szafce ale wstawiam na 10 sek do mikrofalówki bo sama nie lubię jeś chłodnych rzeczy więc i dziecku nie będę dawać, z resztą Majka zimnych potraw czy mleka do buzi nie weźmie, ciepłolubne jest dziecię po mamusi :)

Iza
tort super! mi rzadko ciasta wychodzą ale się nie poddaję i próbuję dalej, a co tam, zakalca tez można zjeść :p

Asinka współczuję nocki, może to faktycznie reakcja po szczepieniu, a jak okolice wkłucia? nie są spuchnięte? albo to kumulacja zęby+szczepienie... biedny Tymcio...

Marta rozumiem w pełni Twoje rozterki - u Majki jakieś 2 tyg temu pojawiły się plamki i krostki na buzi, smaruję to kremem i raz przygasa potem zaraz znowu się pojawia i tez obawiam się że to alergiczne... ale na dzień dzisiejszy nie wyobrażam sobie wyeliminowania z diety, raz że od dawna jem już praktycznie wszystko a dwa nie włączałam do diety nic nowego w czasie kiedy pojawiły się te plamki... może to egoistyczne z mojej strony ale dopóki te preparaty w jakimś stopniu pomagają to nie czepiam się diety i dalej będę karmić... u Was to jednak większy dylemat bo problemy ze spaniem są jakby nie patrzeć większym zmartwieniem i odbijają się i na dziecku i na Tobie niestety...

Doris mam nadzieje że kryzys szybko minie, trzymam za to kciuki &&&&&&

Traschka kurcze faktycznie masz nieźle okrojoną dietę... z tego co jesz raczej nic nie powinno uczulać... to może ten benecol skoro nie jest dla karmiących...

Dubeltówka witaj klubie serialomaniaczek :-) my też zaczęliśmy Fringe ale Tomkowi niepodpasował więc się nie przyjął

reklama
Madzioolka benecol na pewno nie, bo jem od niedawna a uczulenie takie samo znacznie dłużej. Jeśli te krostki są alergiczne to uważaj, bo długi kontakt z alergenem niestety pogarsza sprawę :(

wreszcie zasnęła ta moja królewna...rano zauważyłam, że na lewym policzku i powiece pod brwiami ma małe krostki, nie czerwone tylko w kolorze skóry, widoczne praktycznie tylko po światło. Czy to może być alergia? Ja wszystko już jem, do tej pory nic się nie działo...Nigdzie poza tym krostek nie ma

Anapi ja Cię szczerze podziwam - restauracja, Twoja praca, dzieciaki, dom i jeszcze gości będziesz przyjmować:szok:
ironia jak zawsze Twoje teksty mnie po prostu rozwalają:-D
trasia ja uwielbiam słuchać muzyki poważnej, ale na żywo. W zeszłym roku się trochę poodchamialiśmy - byliśmy na paru koncertach w ramach festiwalu Chopin Open, nawet na koncert pod batutą Pendereckiego się załapaliśmy(za śmieszne pieniądze):tak:Było naprawdę fajnie. Ja bym chciała Maję na jakiś instrument smyczkowy zapisać, tylko że nam słoń na ucho nadepnął, nie wiem czy to nie jest dziedziczne;-) A. brat chodził na pianino, po kilku lekcjach wypalił nauczycielce, że mu dzieciństwo niszczy i tak zakończył swoją edukację muzyczną:-D
Iza daj znać jak fotoksiążka wyszła, ja może bym w ramach świątecznego prezentu takie dziadkom zrobiła. I jaki jest koszt, bo wydaje mi się, że niemały.
Madzioolka dobrze, że nie pojechaliście, może niepokój wewnętrzny był uzasadniony? Ja gdybym miała przez niepokój wewnętrzny rezygnować, to w życiu do samolotu bym nie wsiadła:-D taki cykor ze mnie;-) Ale zdarzyło się nam też wyjazdy przekładać, bo dziwnym trafem jakoś same przeszkody na drodze się pojawiały...A propos - dziś też jakoś pakowanie mi nie idzie, zwyczajnie mi się nie chce, a jutro rano do rodziców A. nas odwozi, a on do swoich jedzie.
A co do tv - moja mama pracuje w sklepie z ubrankami dziecięcymi i często różne historie przynosi do domu.Ostatnio babka się chwaliła, że dziecko całą noc przy tv przesypia. Budziło się, jak się program kończył, ale sprytni rodzice nagrali na video kilka godzin i zapuszczają dzieciakowi na noc...bez komentarza.
katamisz jak afty Gracji? lepiej już?
mamusia Maja gapi się w tv jak zahipnotyzowana, więc raczej nie oglądamy przy niej, za to zawsze gra nam radio vox fm:tak: wiadomo - incydentalnie papatrzy chwilę, ale staramy się wychowywać ją bez tv. Seriale też namiętnie w ciąży oglądałam - House, Californication, ale i tak nie przebiją moich ukochanych Przyjaciół i Six feet under. Gotowe na wszystko odpuściłam z poprzednim sezonem - jakoś mi się znudziły...
trasia na kaszelek nam lekarz zalecił syrop prawoślazowy, ale nie stosowałam, bo Maja kasłała mało.
Widzę, że "usunęłaś se" watek zgodnie z dyspozycją młodej mamusi;-)
Szkoda, że Bóg moich preferencji sennych nie uwzględnił - ja ciurkiem potrafiłam 12h spać. KOCHAM SPAĆ!!! A Maja po 8-9h już wyspana(z 3 pobudkami...)
Iza aaaale tort:szok: podziwiam, na pewno teściowa będzie zachwycona:tak: &&&&&& za laktację
u nas to samo z leżaczkiem, już samej nie można jej zostawić, łapie się pałąka i na boki wychyla...
marta a skąd wiesz, że Norbert alergik skoro go nie wysypało?
Doris za Twoją laktację też trzymam kciuki! Dasz radę, tylko bez stresu, na nerwy i laktację szklanka wody;-) Mówisz, że u Ciebie zimno - u mnie 2 st w południe było, nie ruszałam się dziś z Mają, bo zatoki dalej mam niedoleczone:-(
dubeltówka mój A. Dextera namiętnie ogląda, ja się boję patrzeć na takie straszne rzeczy;-)ale muzyka z Dexa zajebiaszcza

wrocilismy z zakupow :) kupilam rózy śliczny naszyjnik i kolczyki :-) ahh..sama bym chciała taki hihi :-)

do tego zrobilismy zakupki i 400 zł mniej:baffled: ... ale za to dostalam 2 pudla ciastek z cateringu hahaha

idziemy sie kąpać i odpoczywac :) ja na dzis juz skoczyłam prace i zobaczymy co na jutro nam się szykuje :rofl2:

stwierdzam ze moje dziecko ma mało zabawek.. ma ich w sumie 8 ... a jak to u was wyglada? :)

trasia
Zgadzam sie z ironia jak malutka ma katar to kropeliki, woda mosrska i frida, a w przychodni w taka pogode to rozne rzeczy siedza ;-)
Jak nie przejdzie za kilka dni podejdz najlepiej w godzinach gdy najmniej ludzi na osluchanie.

I ponownie sie zgadzam ironia tez nigdy dzieciaka tv do pokoju nie wstawie. Chyba ze tylko pod konsole np.

Co do siadania to Olek sie dzsiaj dzwignoł do siadu na mojich rekacz. Trzymałam go by nakarmic, siegam po butelke, a on broda do klaty i do góry normalnie usiadł na chwile i smiech i padł na moje rece.

Ironia
Nie wiem ile Olek ma zabawek bo niektóre sa po Ameli, a niektóre wspolne. Ma z 6 grzechotek i dwa gryzaki, no i te zabawki od lerzaczka, a i taka zyrafe z madercear.

Ide sie uczyc na sobote -Dobranoc wszystkim.

Tymuś już wykąpany, najedzony i ululany więc i ja wskakuje do wyrka z moi M ;-)

życzę Wszystkim dobrze przespanej nocki a Waszym Dzidzionom jak najmniej nocnych pobudek :*
do juterka papa

Marysia jeszcze gada do ochraniacza, ostatnio przed snem prowadzi zawzięte dyskusje z ciuchcią:) Ależ mi się nie chce imprezy przygotowywać. Mam masę pieczenia, gotowania i powinnam jak najszybciej się za to zabrać bo jutro goście ale nie mam siły wstać. Dopiero co z pracy wróciłam i w pędzie nakarmiłam małą przed snem.

mrsmoon o tak, klasyka na żywo to coś zupełnie innego niż z nagrań. No ale teraz na żadne koncert się nie wybiorę (chyba, że sama gram) więc pozostają nagrania. "Usunęłam se" temat hehe, myślę że i tak długo wisiał i zgromadził zadziwiająco dużą ilość postów:)
Spanie przy tv i video, bez komentarza. Najbardziej mnie rozwala jak ludzię się takim czymś chwalą na prawo i lewo sądząc że są nie wiadomo jak sprytni.
Te krostki o którcyh piszesz to raczej nie alergia. Marysia też takie miała i samo jej znikło.

mgrodon, Ironia ja nie pisałam o katarze tylko o kaszlu. Z katarem do lekarza się nie wybieram, z fridą walczymy codziennie:)

trasia - hmm z kaszlem to juz nie wiem...chyba zalezy jaki czy suchy czy mokry ;) u nas ciagle kaszlemy bo ja po zapaleniu tchawicy i maly tez czasme pokasłuje - ale poki nie ma goraczki to go nie biore:tak:

heh spanie przy tv... nie chwaliłam sie tym nigdy -ale spałam przy włączonym gdy M nie było w domu i bałam sie zasnąc w ciemnym domu ;) ale zeby sie tym chwalic i lansować? heh no nic - jak ktos sie nie ma czym pochwalic to dobre i to haha :-D:baffled:

reklama
Do góry