reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

hej :-)
a myślałam ze tylko ja "pozwalam" dziecku tv oglądać... Antek lubi nawet tvn24 :tak::-D

Dziewczyny coraz częściej zastanawiam sie nad wprowadzeniem Młodemu jedzenia. Musze to skonsultować z lekarzem? kupiłam już jabłka i jabłka z bananami Gerbera.

Ja dziś zabieram się za robienie rogali :-)
miłego dnia Mamuśki

reklama
Kurcze zastanwiam się czy z Marysią do lekarza nie jechać. Coraz bardziej mi kaszle, a jutro wolne i lekarz zamknięty. Z drugiej strony boję się, żeby w poczekalni nie załapała czegoś gorszego niż zwykły kaszel... czy może mogę jej coś sama podać?
Ja w dalszym ciągu konsekwentnie nie włączam tv przy Marysi. Za to jak jesteśmy u teściów tv jest włączone stale, to główny punkt ich życia i Marysia od razu gapi się w ekran, nie może zwroku oderwać. Pewnie myślą, że jestem psychiczna, ale ja po prostu wychodzę do drugiego pokoju z małą. Mam swoją teorię na temat tv u dzieci i małego fioła na tym punkcie:)

Iza a skąd przekonanie, że miałaś słabsze mleko? Z tego co się orientuję słabe mleko nie istnieje, mleko zawsze jest takie samo. ZMienia się zależnie od pory dnia, momentu karmienia itp ale zawsze dostarcza odpowiednią ilość skłądników dziecku. Może chodzi o to, że mleka było po prostu za mało?

Madzioolka no rzeczywiście dużo rzeczy przeciw wyjazdowi... dobrze, że zostaliście! A bilet może komuś odstapicie? Czy jest imienny?

marta haha, no widzisz:) Rozumiesz więc dlaczego nie dam Marysi do innego nauczyciela:)) My słuchamy różnej muzyki. Trochę radia (Trójka), trochę klasyki, jazzu, rozrywki. Po prostu Marysia słucha tego co ja. A do usypiania włączam jej płytkę w piosenkami suzukowymi.

mamusiu dobrze, że już lepiej ze zdrowiem!

katamisz Marysia od kilku dni też się wkurza jak leży ale jakoś nie przyszło mi do głowy, że ona chce siedzieć... może masz rację! Myślałam, że ona po prostu ma gorszy dzień i marudzi. Na brzuchu to już w ogóle dramat. Wszystko gryzie, zęby jej idą i nie może sobie z tym poradzić biedna.

agatka jeśli z Antkiem wszystko jest zdrowotnie w porządku to wydaje mi się, że nie musisz konsultować jedzenia z lekarzem. Jest już w odpowiednim wieku, jabłuszko na pcozątek ok. Powodzenia!

trasiu - nie bralabym marysi... ostatnio czytalam ze jak sie katar zaczyna to nie gnac od razu do lekarza bo organizm jest osłabiony i moze złapać coś gorszego... rida kropelki i przejdzie :-) a jak nie gdyby nie daj Boże cokolwiek to są IP :) :tak: ja bym tak zrobiła

no my tez mamy problem z tv... i chyba zaczne wyłączac jak mały je bo tylko tv..:baffled:

chociaz nie powemczasami pudł ratuje mi zycie jak np musze szybko wyjsc do innego pokoju czy cos zrobi bez małego... :tak: ale jak ma zabawki to nawet sie nie interesuje tv chociaz wlaczony - dopiero jak zaczyna mu sie nudzic :-)

ja np jak bylam mala mialam swoj tv w pokoju i ogladalam bajki ale nie wyroslam na maniaka tv.. ja go wlaczam bo wiadomosci sluchac niekoniecznie ogladac :-)

Dzień dobry :)
Maja leże sobie w sypialni i tak skrzeczy jak papuga że tarzamy się ze śmiechu :-)
Chyba rzeczywiście decyzja o odwołaniu wyjazdu jest słuszna bo czuję od wczorajszego wieczora taki spokój wewnętrzny a nie ciągły stres jak minie podróż :)

Trasia chętnie byśmy oddali ten bilet bo po co ma się zmarnować ale nie mam pojęcia czy jest imienny, nie wiem w jakim sektorze, dopiero jak przyjdzie to będzie wiadomo... jeśli przyślą dziś to jeszcze da rade się go pozbyć ale jak dopiero w poniedziałek to już do nikogo nie dojdzie w tak krótkim czasie...

Martaniezły miałać sen :-) czytałam ostatnio że Kate Moss wypuściła linię odzieży dziecięcej m.in. body dla niemowlaków z napisami "nie karmić modelki" i jeszcze jakimiś w tym stylu i brytole zakazali ich sprzedaży bo propagują niezdrowy tryb życia :)

Katamisz moja Maja tak samo się wkurza że musi leżeć, cały czas się podciąga do siadu jakby brzuszki robiła, widok komiczny :) i tez jak tylko dam Jej rękę i usiądzie to radość nie z tej ziemi :)

Mamusia ja tak jak Trasia ograniczam Majce tv, czasem zerknie chwile jak przechodzę przez pokój z tv ale to maks na co może na tą chwilę liczyć... jeszcze się naogląda w życiu :)

AgatkaT też uważam że konsultacja lekarska nie jest potrzebna jeśli z Antosiem jest porządku, zacznij o pokarmów jednoskładnikowych, samo jabłuszko, sama marchewka, potem te dwa razem i kolejno następne owocki czy warzywka, stosując ten schemat będziesz od razu mogła wykluczyć składnik który spowoduje jakieś ewentualne dolegliwości czy to brzuszkowe czy alergiczne, powodzenia :) aaa i polecam silikonową albo gumowa łyżeczkę, są delikatniejsze dla wrażliwych dziąsełek niż plastikowe :)

Ironia no to chyba jesteś jednym z niewielu wyjątków jeśli chodzi o tv w pokoju dziecka bo niestety znam same tragiczne przypadki w tym względzie - tv włączony 24h na dobę, nawet podczas snu....

Madzioolka - mój Tymcio też nie ogląda za dużo, tylko w sumie z rana wsadzam go w bujaczek puszczam tv a sama siedzę przy nim i ściągam butle mleka i do zamrażarki, a ta chwila jest mi bardzo potrzebna, aha no i jeszcze brzuszki robię :)

hej! Malwina spi mi na rekach wiec pisanie ograniczone....u nas ciut lepiej....wczoraj ucieklam z domu na zakupy...mialam juz dosc marudzenia...kupilam troche bodziakow dla Malej bo rosnie mi na dlugosc kurde ma juz 70 cm i zapasy słoiczkowe tez zrobione...u nas zimnica niezla...ale i tak na spacer pojdziemy

Doris 3mam kciuki za laktacje...probuj sciagac moze to pobudzi i bedzie wiecej mleka...glowa do gory...kryzys zawsze szybko mija

trasia a ja bym poszla bo masz 3 dni wolnego...a na IP to roznie bywa...doktor osłucha Marysie i bedziesz wiedziec co i jak...moze lepiej isc jak lekarz konczy wizyty?

madzioolka masz racje...morze nie zajac nie ucieknie :p

no nie wiem madziolka - ja osobiscie uwazam ze dziecko nie powinno miec tv w pookoju... moze na mnie to nie zrobilo wrazenia bo mialam kiedy chcialam ale nie w nocy.. ale wtedy byly inne czas cale dnie na polu sie spedzalo z kolegami :-)

ałł nie moge sie skupic bo mi mlody piszczy do ucha... eh...chybs go dzis w szafie zamkne:sorry2:

muszę się Wam do czegoś przyznać - jestem uzależniona od oglądania seriali online :-) oglądam je tylko jak karmię zawsze można zatrzymać przewinąć itd to jedyne co mogę oglądać bo tv odpada przy Tymku, teraz obejrzałam wszystkie sezony chirurgów zajebiaszczy serial ( Chirurdzy / Grey's Anatomy - Seriale Online z lektorem bez limitu )
polecam stronke

reklama
Chirurdzy są świetni!!!!!!!!!!!!!!!! :-)kocham ten serial! I Gotowe na wszystko też ;-):tak:
to mam pytanie... Kupiłam mały słoiczek ale i tak nie chce dać całego za pierwszym razem.

Czy muszę te jabłka podgrzać czy wystarczy jak będą w temperaturze pokojowej?

Dzięki za rady dziewczyny :-)

Do góry