reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Wpadam na chwilę. Młody w szkole, dzisiaj mają apel, więc na galowo ubrane dzieci - jak fajnie wyglądają :)
Trasia - no tak, ja to wieczorem odpowiednich słów zebrać nie mogę ze zmęczenia. Chodzi mi o to, że mojego mleka jest/było mniej. Podejrzewam, że przez wakacje, kiedy były takie upały a Maja chętnie piła herbatkę, laktacja się zmiejszyła. Przez to jej waga nie rosła tak, jak powinna. Wiem, że dzieci mogą być różne, ale widzę różnicę w wadze Igora a Mai. Igor był do 4 m-ca tylko i wyłącznie na piersi (czy była czkawka, czy pić mu się chciało, czy jeść TYLKO i wyłącznie cyc.) i ważył dużo więcej od Mai a urodził się ze zdecydowanie niższą wagą. Tak więc... próbuję zwiększyć laktację i głównie o to mi chodziło :-)
Trasia, zrobiłam dla teściowej Twój torcik malinowy. Jakby któraś miała ochotę, to zapraszam na wieczór :-) Pikolo w lodówce a i piwo 0,0% też jest :-p
102_7186.jpg102_7181.jpg Torcik ala Trasia i rodzina stworków made by Igor :-)

Co do telewizora. Maja nawet jak jest ułożona tyłem czy bokiem do TV a słyszy odgłosy to próbuje głowę kierować tak, by zobaczyć ekran. Nie jestem za tym, aby takie maluchy oglądały TV. Wiadomo, zrozumieć co oglądają nie zrozumieją, podoba im się pewnie obraz ruchomy, melodie itd. Na TV Maja zdecydowanie ma jeszcze czas :)

reklama
Witam
U nas noc tragiczna :-( I najgorsze, że nie wiem co jest grane... Wieczorem pisałam, że przed zaśnięciem Tymek nic nie zjadł. Obudził się o 23.30, zjadł i zasnął. Potem obudził się o 3.20 i nie spał aż do... 7 :szok: Ciągły płacz, wszystko obślinione, nawet nie chciał nic jeść!! Dałam Mu Viburcol, ale nic nie pomogło. Spał tylko na rękach albo kładłam Go na siebie. Zastanawiam się czy to nie ząb się przebija, bo nawet nie dał sobie nic wsadzić do buzi...:confused: Co Wy o tym myślicie??
Teraz ma 37,6 st. temperaturę.
Mamusia dzięki za stronę z serialami, bo nie będę musiała ściągać z neta :-D

wpadam na moment podzielic sie z wami moimi przemysleniami...poszlam dzis do mojej pediatry w zwiazku z katarem( ale wszytsko okaprzy okazji
chyba wyjasnila mi przyczyne niespania a raczej niepsokojnego snu norberta....powiedziala ze skoro on alergik to w zasadzie nawet najwet herbatnik
moze nie spowodowac wysypki ale wlasnie moze powodowac swedzenie skory, bole brzuszka i dlatego tak spi. ja bylam duzo wczesniej u innej lekarki to mi tylko przepisala feistil, powiedziala ze to na
alergie i tyle i nic nie wyjasnila....i bije sie z myslami zeby skonczyc karmienie bo nie dosc ze ja juz jem wszytsko i teraz nie wiem co malemu moze szkodzic tak naprawde,
niewinna rzecz z pozoru jest przyczyna naszego niespania w nocy a teraz po tak dlugim czasie skad ja mam wiedziec co go uczula
i rece mi opadly, chyba dla jego dobra i swojego przejde na MM:-(

doris jak tam laktacja dzisiaj po nocy?

Ogólnie to kiepsko z ta laktacją w nocy, bo mała już nie je tak jak kiedyś, trochę tylko possie i zasypia. Rano karmiłam i trochę mnleka chyba było, bo Julia zadowolona ale to nie to co kiedyś niestety :-(

doris snilo mi sie ze glodzisz julke zeby za gruba nie byla

Julka za gruba, hi hi. Ona drobniutka jest i jeszcze moje braki pokarmu to w ogole pewnie schudnie.

Tymcio lubi eske tv lub vive ale ostatnio zauważyłam że nie pogardzi nawet telezakupami mango buhaha :-D:-D:-D

Julia za to uwielbia reklamy! My staramy się nie właczać przy niej tv ale siłą rzeczy, że jest z nami w pokoju to czsami tv gra. Julia jak tylko usłyszy tą melodyjkę rozpoczynającą reklamy to od razu podskakuje ze szczęścia.

Doris 3mam kciuki za laktacje...probuj sciagac moze to pobudzi i bedzie wiecej mleka...glowa do gory...kryzys zawsze szybko mija

mam nadzieje, że minie ale denerwuję się, że mleka tak mało....
U nas pogoda w miarę ładna, świeci slońce ale zimno. Tylko 6 stopni.

Chirurdzy są świetni!!!!!!!!!!!!!!!! :-)kocham ten serial! I Gotowe na wszystko też ;-):tak:
to mam pytanie... Kupiłam mały słoiczek ale i tak nie chce dać całego za pierwszym razem.

Czy muszę te jabłka podgrzać czy wystarczy jak będą w temperaturze pokojowej?

Dzięki za rady dziewczyny :-)

Agatka...ja podgrzewam alebo w mikrofali albo wstawiam słoiczek do wody goracej i czekam aż się trochę podgrzeje. na pierwszy raz podaj tylko kilka łyżeczek

Witam
U nas noc tragiczna :-( I najgorsze, że nie wiem co jest grane... Wieczorem pisałam, że przed zaśnięciem Tymek nic nie zjadł. Obudził się o 23.30, zjadł i zasnął. Potem obudził się o 3.20 i nie spał aż do... 7 :szok: Ciągły płacz, wszystko obślinione, nawet nie chciał nic jeść!! Dałam Mu Viburcol, ale nic nie pomogło. Spał tylko na rękach albo kładłam Go na siebie. Zastanawiam się czy to nie ząb się przebija, bo nawet nie dał sobie nic wsadzić do buzi...:confused: Co Wy o tym myślicie??
Teraz ma 37,6 st. temperaturę.

Temperatura często jest przy ząbkowaniu, sprawdź dziasełka i może posmaruj jakimś żelem. Powinno pomóc.

Iza...jaki piekny tort1 Ja bym w życiu tortu nie zrobiła, taki za mnie antytalent tortowy.

Marta....ja bym jeszcze karmiła piersią ale zaczęła eliminować podstawowe rzeczy uczulające typu nabiał, pomidory, cytrusy. jeśli to nie pomoże to dopiero mm.

Mrsmoon...ja też staram się Julię polozyć ale ona nie bardzo ma ochotę teraz. Muszę też iść na zakupy, bo jutro wolne ale jakoś nie mogę się zebrać.

Ostatnia edycja:
Marysia ma wciąż wysypkę a ja już tak mało rzeczy jem:( W zasadzie to nie wysypka tylko takie atopowe przesuszone plamy na skórze. Nie wiem co dalej, co eliminować. Jem teraz marchewkę, drób, buraki, jabłka, gruszki, ziemniaki, ryż jakieś przyprawy typu pieprz i kucharek (bardzo mało), czasem por, kalarepa i brokuły. Chleb i benecol (jedyna margaryna bez odrobiy białka krowiego, za to jak wczoraj doczytałam kobiety karmiące nie powinny jej jeść) i dobra wędlina. Może kawa ją uczula? Tylko jak ja wytrzymam bez kawy... :baffled:

mamusiu ja też kocham seriale! W ciąży oglądałam nałogowo, teraz czasu mniej ale oglądam przepis na życie. A po porodzie, kiedy Marysia głównie spała oglądałam brzydulę:)

marta no niestety z alergią jest ciężko. Niestety przejście na mm nie gwarantuje sukcesu, nawet jeśli będzie to bebilon pepti czy nutramigen. No i wiadomo, że dla alergika nie ma nic lepszego niż mleko matki. Trzymam się tej myśli i walczę dalej. Morfologię mam świetną więc mogę sobie pozwolić na dietę eliminacyjną, ale gdyby ze mną było źle to głęboko bym się zastanawiła czy warto.

asinka też myślę, że to po szczepieniu. Albo ząbki. Tulę, oby Tymek dał odpocząć mamie. Ja po jednej zarwanej nocce jestem nie do życia. Myślę, że Bóg wiedział jak źle znoszę niewyspanie i obdarzył mnie dzieckiem przesypiającym całe noce. Pewnie się bał, że w przypływie agresji uduszę swoje dziecko budzące się 5 raz w nocy:))

Iza mam nadzieję, że torcik będzie smakował! Problemów z mlekiem współczuję, ja to strasznie źle znosiłam psychicznie. Teraz jest lepiej ale kolejy kryzys pewnie czeka za rogiem.

Doris ja już pow wielkich zakupach, bo jutro mamy imprezę, imieniny męża. Nie wiem jak ogarrnę do jutra dom, upiekę ciasto, chleb i ugotuję resztę rzeczy skoro jeszcze dziś po południu i jutro rano mam pracę:(

Trasia nie wiem czy to po szczepieniu, skoro nockę po szczepieniu przespał normalnie. Cały dzień wczoraj zachowywał się normalnie i dopiero w nocy zaczął tak się zachowywać :-( Ja padam na gębę, a Mały dalej marudzi. Temperatury już nie ma, więc nie wiem co Mu dać. Spróbuję jeszcze Viburcol i chyba przejdę się po jakiś żel na dziąsła.

reklama
Witam się;-)
U nas nocka super, ale poranek już nie za bardzo, Asia płakała nie chciała jeść i nie wiem czy to brzuszek, ząbki czy gardło. Teraz odsypia zobaczymy co będzie jak się obudzi:baffled:
Co do tv to u mnie jest włączony ale tylko dlatego, że lubię jak coś gra. Asia na razie nie zainteresowana, a Emilka już odzwyczajona od bajek (dostaje jedną przed spaniem) też nie ogląda.
Seriale hmmm uwielbiam, ale nie takie typowo babskie, obejrzałam już "Fringe", "Lost", "Supernatural", "Visitors", "Dexter" a teraz jestem w trakcie "Heros" mogę to zaliczyć to mojego uzależnienia:-)

Do góry