reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Witam się z Wami i ja ;-).Ja już po dwóch kawkach :tak:

Za nami nocka w miarę przyzwoita.Gracjana zasnęła po 21 a obudziła się po 5.Dostała smoka i podrzemała do 6.Zjadła i koniec spania:-)Teraz od 15 minut śpi...ciekawe jak długo.

misialina wspolczuję Ci tych ekscesów poszczepiennych:-(U nas po pierwszej dawce było to samo.Gorączka, brak apetytu, katar, marudzenie...dramat.Drugą dawkę miała mieć 29 września ale ciągle był jakiś katar czy coś z gardełkiem i do tej pory przekładałam.No i teraz ten antybiotyk znowu.Nie wiem czy to dobrze tak przekładać w czasie te szczepienia??Trzymam kciuki za Malwinkę żeby jej to szybko minęło&&&

Trasiu co do tych cycków to nie dogodzi się nam:tak:tyle...Trzymam kciuki za Marysię żeby opamiętała się z tym jedzeniem bo faktycznie ja już nie dadążam za jej humorami :-DRaz cycek cacy a za chwilę be :tak:

Madzioolka a już myslalam ,że chcecie Maję na koncert zabrać;-)A co do noclegów to wyjątkowo tanio udało Ci się załatwić jak na te okolice.

Aestima z tym różem to przegięcie totalne!!Kiedyś im się dziecko zbuntuje jak dorośnie i wygarnie co o tym myśli.

Setana jeśli nasz spacer nadal aktualny to w przyszłym tygodniu w poniedziałek idę do kontroli z Gracjaną i jak wszystko będzie już ok to jestem do dyspozycji i bardzo chętnie się z Wami spotkam:-)

mrsmoon pytałaś ostatnio o antybiotyk jaki Gracjana dostała to CECLOR.Podobno najdelikatniejszy.Typowo dla niemowląt.Działa ogólnie na górne drogi oddechowe przy okazji.Co do tych aft to lekarka powiedziala ,że są to na tyle rozległe i duże afty w dodatku daleko przy gardle ,że nie dałabym rady sobie z pędzlowaniem ich.Trwałoby to dużo dłużej a dziecko by się strasznie przy tym denerwowało i męczyło.

Ostatnia edycja:
reklama
matko..niby postow malo a ja nie ogarniam... :baffled:

trasiu chrumku :-D- czy juz dobrze z M? ahaha jakos tak wyobrazilam sobie przerazone dieci ktore na widok swini mdleja ze strachu hahaha:rofl2:

u nas dzis wizyta taty.. szkoda tylko ze tak krotko jedzie 150 km a u nas siedzi moze 10 minut :-( eh zycie,...

mam juz dwa zlecenia na prowadzenie kont na FB czyli juz 120 mc bedzie wpadac kurka jeszcze by styklo troszke ... chcialabym dobic gdzies min. do 500 zł zeby tak lyso nie bylo jak nie bede zarabiac na wychowawczym...:no: nie wiem jak damy sobie rade przezyc za 2500 zl:baffled::baffled: rachunki samochod benio moj czeski ..eh wole nie myslec bo ryczec mi sie chce.

ironia tata w przelocie do Was wpada? to nawet kawki nie zdąży wypić:-( nie martw się - kasa nie najważniejsza, zdrowie ważniejsze:tak:każdej z nas, która na wychowawczym zostaje trochę się pogorszy, no ale jakoś damy radę, najwyzej na tetry przejdziemy:-D
katamisz ceclor moja siostra często brała jak była mala, mam nadzieję, że szybko Gracji pomoże

Dzień dobry :)
Maja dziś kończy 5 m-cy a ja nie wiem kiedy to zleciało... tez mnie wzięło na wspominki i oglądam Jej noworodkowe zdjęcia... jejku jaka to była kruszynka a teraz taka wielka baba :-)
Dowiedziałam się tez że moja koleżanka jest w ciąży i w maju urodzi swoje drugie dzieciątko, strasznie się cieszę :)

Pisałyście wczoraj o długich drzemkach w ciągu dnia - no to Majki chyba nikt nie przebije - spała 4 godziny... :):):)

Misialina strasznie współczuje przejść poszczepiennych, spróbuj posmarować okolice wkłucia altacetem, dziewczyny pisały że stosowały i pomagał...

Setana masz rację z tymi spacerami, ze starszymi maluchami jest już lepiej, już nie mam strachu że jak się obudzi to będzie syrena na pół miasta :)
Chciałabym zobaczyć jak Twoja Natalka i Julka Doris wyglądają przy mojej Majce i Malwince Misialiny, to musiałby być niezły widok, jeden wiek a 2 kg różnicy :)

Ironia oglądałam "Salę.." jakis czas temu i tez mi się podobał :)

Traschka jak czytam o Twoich zajęciach to sama z chęcią wzięłabym w nich udział, poważnie :) widać od razu że robisz to z pasją i masz świetne podejście :)

Marta sto lat dla Dominisi!!!! I koniecznie pochwal się tortem bo strasznie jestem ciekawa efekt końcowego :)

Kati ale chyba Mati poszedł jeszcze spać czy od 3 rano już hasał???

Mamusia brak weny ostatnio wszystkie nas dopada po kolei, taka pora jesienno zimowa ze chciałoby się zapaść w sen zimowy i obudzić wiosną, przynajmniej ja bym sobie tego życzyła bo szczerze nienawidzę zimy.... brrrr....

mrsmoon uśmiałam się z masy cycowej :):):) mój Tomek tez się właśnie wkurza że dziecko chcę ciągać po gabinetach ale przecież to nie jest tak że ja szukam chorób na siłę tylko chcę mieć pewność że moje dziecko jest zdrowe i prawidłowo się rozwija zwłaszcza jak są jakieś niepokojące mnie objawy, a ten mi mówi wtedy że przesadzam że mała jest zdrowa, tylko co on moze wiedzieć lekarzem nie jest...

Katamisz a jak po tym antybiotyku, jest poprawa?
Już sobie wyobrażam Wasze miny jak napisałam o tym koncercie i pomyślałyście że Majka też "idzie" :-)

My przeżyliśmy dziś chwilę grozy - do tej pory jak sadzaliśmy Maję w huśtawce to zapinaliśmy Jej tylo pasy wokół bioderek i między nóżki, tych na ramionka nie użyaliśmy a ta mala cwaniara wpadła na pomysł że sie przechylić do przod do siadu i praktycznia zjechała na podłogę, huśtawka odgięła się do tyłu na pionowo i Majka tak sobie dyndała... matko jak to trzeba już uważać z takimi zwinnymi maluchami... a będzie tylko gorzej...

sie rozpisalyscie:) no wlsnie robilam na probe ta mase plastyczna- super wyszla, polepilam bym cos bo jedna czesc juz nawet zabarwilam ale na razie norbert mi bryka i musze jeszcze inne rzeczy poogarniac, jutro wielkie lepienie tortu:)
ironia nie smutkuj sie, pewnych rzeczy nie przeskoczysz a wszytsko z czasem przyjdzie i sie ulozy

eh dzieki ;)

a tata to zawsze dzwoni wczesniej zebym zdazyla zmielic kawe i zrobic :) wpada wypija pogada do malego i wychodzi eh... :) ale i tak fajnie ze wpadnie :-)

Witam :-)
Trochę mnie tu nie było, ale trochę podczytywałam w wolnej chwili. U nas różnie... Wszystko kręci się wokół Tymka :-) Śpi dalej bardzo różnie. Bywają noce co budzi się tylko 3 razy, a czasami nawet co godzinę :dry: Strasznie to męczące, ale cóż, uroki macierzyństwa :-D Wczoraj mieliśmy szczepienie i pierwszy raz Tymek przeżył je bardzo strasznie. Znaczy nawet nie samo wkłucia, tylko później. Cały czas płakał i spał na zmianę, oczywiście cały czas na rękach. A że Sz.wczoraj był na włoskim, także wszystko spadło na mnie. Zawiązałam Go w chustę i tak do wieczora z Nim chodziłam. Biedactwo!! Dzisiaj też coś marudzi, a noc przespał bardzo ładnie, bo tylko 3 pobudki. Skorzystamy jeszcze z pięknej pogody dzisiaj i pójdziemy na spacer, ale to po przebudzeniu.

Powiedzcie mi czy któraś z Was używa pieluch Bella Happy?? Jakie są Wasze spostrzeżenia?? Są lepsze niż Pampersy??

Madzioolka gratulację dla Mai :-) Mnie na takie wspominki zbiera bardzo często. Coś niesamowitego!!

Ostatnia edycja:
Madzioolka sto lat dla Majci!!! ja A zabieram ostatnio do neurolożki, on a super babka jest, niech słucha chłopak lekarza. I dał się przekonać, żeby Mai nie ciągać po CH bez konieczności, bo wcześniej mówił, że przesadzam...
asinka szkoda Tymka:-(Malwinka Misi też słabo zniosła szczepienie...

reklama
Do góry