reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry bardzo :)

U nas nocka standard, przespana ładnie, więc loozik :)
Za to poranek mamy pełen emocji - Tomek brał wczoraj udział w konkursie na FB i dziś dostał maila że wygrał bilet na koncert Rammstein (czy jak to się tam pisze) :):):) Gdańsku! :) Pogłówkowaliśmy chwilę i stwierdziliśmy że pojedziemy wszyscy troje, koncert jest 14 albo 15 listopada to wyjedziemy 10 w czwartek wieczorem i wrócimy w środę 16, ale się cieszę :):):)
Kochane mam do Was prośbę w związku z powyższym - czy macie jakieś sprawdzone miejsca na nocleg Gdańsku lub okolicach??? Najlepiej blisko morza. Będę bardzo wdzięczna :)

Marta ja chodzę zazwyczaj spać w okolicach 1, wcześniej po prostu nie umiem zasnąć, już wiele razy próboałam się przestawić ale po prostu się nie da :)

Misialina dzięki za info o voucherach, już ściągnęłam :)

AgatkoR ja szczepię co prawda 5w1 ale pierwsze dwie dawki kupowałam w aptece na receptę a trzecią już w przychodni bo ściągnęli bezpośrednio z hurtowni i nawet wyszło taniej: I dawka -150zł, II - 109zł, III - 85zł

Kati współczuję nocki...

agatkaT ja też już powoli planuję prezenty na święta - rodzice moi i Tomka dostaną kalendarze A4 ze zdjęciami Majeczki, sami w zeszłym roku zrobiliśmy sobie taki fotokalendarz i jest świetny :)

Doris, Aestma z Wami również się witam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki

Byłam dzisiaj z Gracjaną u pediatry i niestety u nas marudzenie przy jedzeniu, charczenie i katarek przerodziło się w mega bolesne afty:-(Stąd ten brak apetytu od kilku dni i płacz nie wiadomo skąd.Dostała antybiotyk bo afty są na tyle głęboko ,że bym sobie nie poradziła z pędzlowaniem jej tego.No nic trudno.Jeśli ma jej to przynieść ulgę to przecierpię:-(A tak się cieszyłam ,że dziecko mi się uodparnia:-(

Trasiu pomyśl tylko co byś przeżywała mając mały biust.Ja mam 80A i strasznie jestem zła ,że nie chce być więcej.Więc nie narzekaj tak na duży biust bo gorszym dramatem jest mieć zbyt mały...

madzioolka trzymam kciuki i usycham z ciekawości :tak:&&&&&&&&&&&&&&

Doris Twoja Jula to zdolna dziewczynka.Widziałam na filmiku jak ślicznie i zwinnie przewraca się na brzuszek.Super!!Moja Gracja to daaaleko w tyle!!

Aestima powiem Ci ,że przed ciążą zmagałam się z podobym bólem jaki opisujesz.Ból wewnątrz brzucha przeszywający lędźwie.Często stały, jednostajny - ciągnący.Do tej pory nie wiem co to było.Mam skoliozę od dziecka i ze zdjęcia rtg części lędzwiowej wynikało ,że mam jakieś "wypukliny".Do tego wszystkiego miałam problemy z jelitami.U mnie te dolegliwości trwały jakiś rok.Na kolonoskopię rejestrowałam się jakieś 3 razy i zawsze stchórzyłam i nie poszłam.W efekcie bladego pojęcia nie mam co to było.Powiem tylko ,że w ciąży dolegliwości minęły same jak ręką odjął a teraz powoli zaczynają powracać...Moja lekarka rodzinna uparcie po wszystkich moich badaniach stwierdziła "jelito nadwrażliwe".

kati śliczne zdjęcia ze spaceru po lesie.Typowo jesienne.Trzymam kciuki za egzamin &&&&&&&&&&&&&&

agata R podziwiam ,że tak z maluchami na zakupy dzielnie wędrujesz.Ja mam 8 latka i Gracjanę ale szczerze...nie znoszę chodzić z nimi po sklepach w dodatku sama.Mam mega nerwa i w efekcie nic nie potrafię kupić.

misialina, madzioolka co to za vouchery i skąd je wziąć??Ja też chcę:)

madzioolka co do koncertu to gratuluję wygranej ale ja bym darowała Maji jednak takich atrakcji.Jest to dosyć ciężka i głośna muzyka.

Ostatnia edycja:
Hejka, padam na pyszczek, Maja urządziła sobie pogawędki 3.30-5.30...rano A się zlitował i wstał z nią po 7, bo mimo zarwanej nocki nie pospała dłużej...
Madzioolka fajnie Wam, my może w styczniu do Wisły się ruszymy na przedłużony weekend. To o ten konkurs chodziło z kciukami?

My po szczepieniu....Matko Boska ale płakała...nie wiem od czego to zależy czy od wkłucia...ostatnio nic, nawet nie pisnęła a teraz...no i nasza Truskawa waży 8,200 i ma już 69 cm...nie wiem kiedy ona tak urosła...teraz zabieram się za obiad...dzisiaj u nas rybka tilapia z fasolką szparagową

madzioolka gratuluje wygranego konkursu ale chyba nie zamierzasz mai wziąć ze sobą na koncert...?:szok: to bardzo niebezpieczne dla tak małego dziecka...nie mówiąc już o decybelach :szok:

Katamisz jak masz profil na fejsie to tam rozdają musisz kliknąć lubie to i dostamniesz voucher

kati Ty niewyspana ?...u nas norma takie pobudki

Malwina dostałą czopek Viburcol...marudzenia c.d

Ostatnia edycja:
Katamisz na koncert pójdzie tylko Tomek :-) ja nienawidzę takiej muzyki a jeszcze po niemiecku to już w ogóle full nara :-) My z Maja zostaniemy w pokoju (o ile w ogóle pojedziemy bo nie możemy znaleźć noclegu :()

doris - no wlasnie sie nie zmniejszyl watpie zeby sie zmniejszyl.... ja juz psychicznie sie nastawilam ze po drugim dziecku robie operacje zmniejszania i juz !

zrobilam dzis mlodemu autorski przepis na kluseczki z marchewką :) jeden ziemniak jedna marchew gotowane na półtwardo ale bardziej miękko, blendujemy i robi sie konsystencja klusek śląskich i dodaje troche soku jabłkowego zeby mały sie nie zakleił ;-) pychota :tak:

Jakaś strasznie nieekonomiczna jestem. Byłam w sklepie eko i kupiłam marchewki, ziemniaczki i pietruszkę na zupkę. Zapłaciłam 3,60 i wyszło mi z tego dwa małe słoiczki po 125g :baffled: Kurcze, to niewiele więcej płacę za słoiki hippa ale pełne :-D

AGATA kochana ani trochę mnie nie uraziłaś:) Jeśli rzeczywiście nie będziesz ich używać to ja chętnie zmierzę. Mogę ci przesłać mój 75G, może tobie spasuje. W ciąży miałam większy obwód a miseczka G jest taka jak przy 70H. Na mnie za duży. Co powiesz na taką wymianę? :)

Anapi ja wiem, że za granicą nie miałabym problemu ze znalezieniem biustonosza. U nas jeszcze wioska jednak jest. Mam wrażenie, że bardzo dużo kobiet wciąż jest nieświadomych swojego prawdziwego rozmiaru i kupuje za duży obwód z za małą miseczką. Przez to wyboru w sklepach zero. Ja bym chętnie wzięła 65H, ale na takie ekstrawagancje w sklepach nie trafiłam ani razu. I przez net nie zamówię, muszę zmierzyć jednak.

mrsmoon no to trafiłaś na miłego policjanta! Mnie kiedyś zatrzymali jak jechałam do Katowic na zajęcia i oczywiście zaczęłam żebrać, że biedna studentka, na lekcję skrzypiec jadę... no to oni powiedzieli żebym im coś zagrałą. I tym sposobem stałam przy drodze krajowej nr 1 i na poboczu grałam dla panów policjantów Hej Sokoły. No i mandatu nie dali:) ALe ludzie w samochodach musieli mieć niezły ubaw:)

madzioolka kciuki zaciśnięte! Daj znać co to za tajemnica, bo wszystkie nas teraz skręca z ciekawości:)
Marysia śpi od 20.30-8.30 (jedna przerwa na karmienie ok 5.30) i w ciągu dnia ma trzy drzemki po pół godziny.

kati Marysia ostatnio ku mej ogromnej uldze odkryłą, że da się piszczeć cicho! I z upodobaniem piszczy sobie cichutko. Oby Matiemu też się spodobała taka wersja:)

Doris ja się cieszę, że taki mały ruch, bo nie nadrobiłabym za nic:)
W medeli możesz sobie zmienić moc ssania. A jeśli w tamtym bolało, to może miałaś źle dobrany lejek do brodawki? Jeśli jest z duży to boli. Ja tak miałam w medeli i zamawiałam inny na mój rozmiar. Teraz jest super.

marta ja podobnie jak Madzioolka lubię posiedzieć wieczorem długo. Przed północą w zasadzie się nie kłądę. Gdyby nie to, że jestem zmęczona i wiem, że Marysia wstanie po 8 rano to siedziałabym do 2 i prowadziła z Madzioolką zaciekłe konwersacje nocne:)

Aestima a dlaczego zdjęcia nie mozna dopóki się karmi?? Rentgen przenika do mleka?? Jakoś nie mieści się to w moje głowie:)

agatka a nie możecie się z kimś złożyć na prezenty? My się składamy z rodzeństwem po sybolicznej kwocie i za to kupujemy jakiś jeden fajniejszy prezent.

katamisz hehe, ja myślę odwrotnie i uważam, że znacznie lepie jest mieć mały biust. Kupisz push-up i jest ok, a zmniejszyć tak łątwo się nie da. Bluzki nie kupię, biustonosza też nie, wyglądam jak krowa. Tak to już jest, że zawsze chcemy czegoś, czego nie mamy:)

Ironia pewnie niebawem wykorzystam twój przepis:)

Ostatnia edycja:
Witam sie
Mimo słonca zimno dzisiaj, a w dodatku noc fatalna wiec z niewyspania jeszcze zimniej.
Olek o 5.40 stwierdził, ze juz wstawac czas i za nic nie chciał usnac - gadał, stekał kopał nogami- skubaniec nauczył sie, ze jak kopie w karuzele nogami to zaczyna sie krecic - oczywiscie jak trafi w przycisk.
Amela z 5 razy do toalety wstawała - normalnie zawału mozna dostac - spie a ona staje przy mnie i mama mama siusiu chciałam - robi to tak upiornie.

Teraz dziecioki spia, a ja na obiad wydumałam zapiekanke ze szpinakiem. Ciekawe co M. powie jak wróci :-)

Chrzciny w niedziele, chciałam zamówic dzisiaj ciasto i tort - a tu nie da rady, obeszłam 4 cukiernie w okolicy:
na ciasto zamowien nie przyjmuja, na torty tylko duze (20 osób, a bedzie 8), a wogóle to patrza na mnie jak by pytali czego ja chce przeciez 11 marcinki i rogale beda piec a i wolny weekend duzszy.
Tak wiec nie wiem, mysle do jutra . . .

Trasia, nie wiem, ale to już drugi lekarz mi zabronił robić prześwietlenie... Zapytam jutro pediatry.

Katamisz
, mam takie same bóle i jelito drażliwe też stwierdzone, ale właśnie ponoć ibs, to nie ból ciągły, przewlekły, hmm...

Madzioolka
, super, gratki dla męża:-)
mgordon, ja Ci skubańca zrobię, ale tortu nie umiem:-(

reklama
Do góry