reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień dobry bardzo :)

U nas nocka standard, przespana ładnie, więc loozik :)
Za to poranek mamy pełen emocji - Tomek brał wczoraj udział w konkursie na FB i dziś dostał maila że wygrał bilet na koncert Rammstein (czy jak to się tam pisze) :):):) Gdańsku! :) Pogłówkowaliśmy chwilę i stwierdziliśmy że pojedziemy wszyscy troje, koncert jest 14 albo 15 listopada to wyjedziemy 10 w czwartek wieczorem i wrócimy w środę 16, ale się cieszę :):):)
Kochane mam do Was prośbę w związku z powyższym - czy macie jakieś sprawdzone miejsca na nocleg Gdańsku lub okolicach??? Najlepiej blisko morza. Będę bardzo wdzięczna :)

Marta ja chodzę zazwyczaj spać w okolicach 1, wcześniej po prostu nie umiem zasnąć, już wiele razy próboałam się przestawić ale po prostu się nie da :)

Misialina dzięki za info o voucherach, już ściągnęłam :)

AgatkoR ja szczepię co prawda 5w1 ale pierwsze dwie dawki kupowałam w aptece na receptę a trzecią już w przychodni bo ściągnęli bezpośrednio z hurtowni i nawet wyszło taniej: I dawka -150zł, II - 109zł, III - 85zł

Kati współczuję nocki...

agatkaT ja też już powoli planuję prezenty na święta - rodzice moi i Tomka dostaną kalendarze A4 ze zdjęciami Majeczki, sami w zeszłym roku zrobiliśmy sobie taki fotokalendarz i jest świetny :)

Doris, Aestma z Wami również się witam :)

Ostatnia edycja:
reklama
Hej dziewczynki

Byłam dzisiaj z Gracjaną u pediatry i niestety u nas marudzenie przy jedzeniu, charczenie i katarek przerodziło się w mega bolesne afty:-(Stąd ten brak apetytu od kilku dni i płacz nie wiadomo skąd.Dostała antybiotyk bo afty są na tyle głęboko ,że bym sobie nie poradziła z pędzlowaniem jej tego.No nic trudno.Jeśli ma jej to przynieść ulgę to przecierpię:-(A tak się cieszyłam ,że dziecko mi się uodparnia:-(

Trasiu pomyśl tylko co byś przeżywała mając mały biust.Ja mam 80A i strasznie jestem zła ,że nie chce być więcej.Więc nie narzekaj tak na duży biust bo gorszym dramatem jest mieć zbyt mały...

madzioolka trzymam kciuki i usycham z ciekawości :tak:&&&&&&&&&&&&&&

Doris Twoja Jula to zdolna dziewczynka.Widziałam na filmiku jak ślicznie i zwinnie przewraca się na brzuszek.Super!!Moja Gracja to daaaleko w tyle!!

Aestima powiem Ci ,że przed ciążą zmagałam się z podobym bólem jaki opisujesz.Ból wewnątrz brzucha przeszywający lędźwie.Często stały, jednostajny - ciągnący.Do tej pory nie wiem co to było.Mam skoliozę od dziecka i ze zdjęcia rtg części lędzwiowej wynikało ,że mam jakieś "wypukliny".Do tego wszystkiego miałam problemy z jelitami.U mnie te dolegliwości trwały jakiś rok.Na kolonoskopię rejestrowałam się jakieś 3 razy i zawsze stchórzyłam i nie poszłam.W efekcie bladego pojęcia nie mam co to było.Powiem tylko ,że w ciąży dolegliwości minęły same jak ręką odjął a teraz powoli zaczynają powracać...Moja lekarka rodzinna uparcie po wszystkich moich badaniach stwierdziła "jelito nadwrażliwe".

kati śliczne zdjęcia ze spaceru po lesie.Typowo jesienne.Trzymam kciuki za egzamin &&&&&&&&&&&&&&

agata R podziwiam ,że tak z maluchami na zakupy dzielnie wędrujesz.Ja mam 8 latka i Gracjanę ale szczerze...nie znoszę chodzić z nimi po sklepach w dodatku sama.Mam mega nerwa i w efekcie nic nie potrafię kupić.

misialina, madzioolka co to za vouchery i skąd je wziąć??Ja też chcę:)

madzioolka co do koncertu to gratuluję wygranej ale ja bym darowała Maji jednak takich atrakcji.Jest to dosyć ciężka i głośna muzyka.

Ostatnia edycja:
Hejka, padam na pyszczek, Maja urządziła sobie pogawędki 3.30-5.30...rano A się zlitował i wstał z nią po 7, bo mimo zarwanej nocki nie pospała dłużej...
Madzioolka fajnie Wam, my może w styczniu do Wisły się ruszymy na przedłużony weekend. To o ten konkurs chodziło z kciukami?

My po szczepieniu....Matko Boska ale płakała...nie wiem od czego to zależy czy od wkłucia...ostatnio nic, nawet nie pisnęła a teraz...no i nasza Truskawa waży 8,200 i ma już 69 cm...nie wiem kiedy ona tak urosła...teraz zabieram się za obiad...dzisiaj u nas rybka tilapia z fasolką szparagową

madzioolka gratuluje wygranego konkursu ale chyba nie zamierzasz mai wziąć ze sobą na koncert...?:szok: to bardzo niebezpieczne dla tak małego dziecka...nie mówiąc już o decybelach :szok:

Katamisz jak masz profil na fejsie to tam rozdają musisz kliknąć lubie to i dostamniesz voucher

kati Ty niewyspana ?...u nas norma takie pobudki

Malwina dostałą czopek Viburcol...marudzenia c.d

Ostatnia edycja:
Katamisz na koncert pójdzie tylko Tomek :-) ja nienawidzę takiej muzyki a jeszcze po niemiecku to już w ogóle full nara :-) My z Maja zostaniemy w pokoju (o ile w ogóle pojedziemy bo nie możemy znaleźć noclegu :()

doris - no wlasnie sie nie zmniejszyl watpie zeby sie zmniejszyl.... ja juz psychicznie sie nastawilam ze po drugim dziecku robie operacje zmniejszania i juz !

zrobilam dzis mlodemu autorski przepis na kluseczki z marchewką :) jeden ziemniak jedna marchew gotowane na półtwardo ale bardziej miękko, blendujemy i robi sie konsystencja klusek śląskich i dodaje troche soku jabłkowego zeby mały sie nie zakleił ;-) pychota :tak:

Jakaś strasznie nieekonomiczna jestem. Byłam w sklepie eko i kupiłam marchewki, ziemniaczki i pietruszkę na zupkę. Zapłaciłam 3,60 i wyszło mi z tego dwa małe słoiczki po 125g :baffled: Kurcze, to niewiele więcej płacę za słoiki hippa ale pełne :-D

AGATA kochana ani trochę mnie nie uraziłaś:) Jeśli rzeczywiście nie będziesz ich używać to ja chętnie zmierzę. Mogę ci przesłać mój 75G, może tobie spasuje. W ciąży miałam większy obwód a miseczka G jest taka jak przy 70H. Na mnie za duży. Co powiesz na taką wymianę? :)

Anapi ja wiem, że za granicą nie miałabym problemu ze znalezieniem biustonosza. U nas jeszcze wioska jednak jest. Mam wrażenie, że bardzo dużo kobiet wciąż jest nieświadomych swojego prawdziwego rozmiaru i kupuje za duży obwód z za małą miseczką. Przez to wyboru w sklepach zero. Ja bym chętnie wzięła 65H, ale na takie ekstrawagancje w sklepach nie trafiłam ani razu. I przez net nie zamówię, muszę zmierzyć jednak.

mrsmoon no to trafiłaś na miłego policjanta! Mnie kiedyś zatrzymali jak jechałam do Katowic na zajęcia i oczywiście zaczęłam żebrać, że biedna studentka, na lekcję skrzypiec jadę... no to oni powiedzieli żebym im coś zagrałą. I tym sposobem stałam przy drodze krajowej nr 1 i na poboczu grałam dla panów policjantów Hej Sokoły. No i mandatu nie dali:) ALe ludzie w samochodach musieli mieć niezły ubaw:)

madzioolka kciuki zaciśnięte! Daj znać co to za tajemnica, bo wszystkie nas teraz skręca z ciekawości:)
Marysia śpi od 20.30-8.30 (jedna przerwa na karmienie ok 5.30) i w ciągu dnia ma trzy drzemki po pół godziny.

kati Marysia ostatnio ku mej ogromnej uldze odkryłą, że da się piszczeć cicho! I z upodobaniem piszczy sobie cichutko. Oby Matiemu też się spodobała taka wersja:)

Doris ja się cieszę, że taki mały ruch, bo nie nadrobiłabym za nic:)
W medeli możesz sobie zmienić moc ssania. A jeśli w tamtym bolało, to może miałaś źle dobrany lejek do brodawki? Jeśli jest z duży to boli. Ja tak miałam w medeli i zamawiałam inny na mój rozmiar. Teraz jest super.

marta ja podobnie jak Madzioolka lubię posiedzieć wieczorem długo. Przed północą w zasadzie się nie kłądę. Gdyby nie to, że jestem zmęczona i wiem, że Marysia wstanie po 8 rano to siedziałabym do 2 i prowadziła z Madzioolką zaciekłe konwersacje nocne:)

Aestima a dlaczego zdjęcia nie mozna dopóki się karmi?? Rentgen przenika do mleka?? Jakoś nie mieści się to w moje głowie:)

agatka a nie możecie się z kimś złożyć na prezenty? My się składamy z rodzeństwem po sybolicznej kwocie i za to kupujemy jakiś jeden fajniejszy prezent.

katamisz hehe, ja myślę odwrotnie i uważam, że znacznie lepie jest mieć mały biust. Kupisz push-up i jest ok, a zmniejszyć tak łątwo się nie da. Bluzki nie kupię, biustonosza też nie, wyglądam jak krowa. Tak to już jest, że zawsze chcemy czegoś, czego nie mamy:)

Ironia pewnie niebawem wykorzystam twój przepis:)

Ostatnia edycja:
Witam sie
Mimo słonca zimno dzisiaj, a w dodatku noc fatalna wiec z niewyspania jeszcze zimniej.
Olek o 5.40 stwierdził, ze juz wstawac czas i za nic nie chciał usnac - gadał, stekał kopał nogami- skubaniec nauczył sie, ze jak kopie w karuzele nogami to zaczyna sie krecic - oczywiscie jak trafi w przycisk.
Amela z 5 razy do toalety wstawała - normalnie zawału mozna dostac - spie a ona staje przy mnie i mama mama siusiu chciałam - robi to tak upiornie.

Teraz dziecioki spia, a ja na obiad wydumałam zapiekanke ze szpinakiem. Ciekawe co M. powie jak wróci :-)

Chrzciny w niedziele, chciałam zamówic dzisiaj ciasto i tort - a tu nie da rady, obeszłam 4 cukiernie w okolicy:
na ciasto zamowien nie przyjmuja, na torty tylko duze (20 osób, a bedzie 8), a wogóle to patrza na mnie jak by pytali czego ja chce przeciez 11 marcinki i rogale beda piec a i wolny weekend duzszy.
Tak wiec nie wiem, mysle do jutra . . .

Trasia, nie wiem, ale to już drugi lekarz mi zabronił robić prześwietlenie... Zapytam jutro pediatry.

Katamisz
, mam takie same bóle i jelito drażliwe też stwierdzone, ale właśnie ponoć ibs, to nie ból ciągły, przewlekły, hmm...

Madzioolka
, super, gratki dla męża:-)
mgordon, ja Ci skubańca zrobię, ale tortu nie umiem:-(

reklama
Do góry