reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

zeberko dzięki, właśnie obawiam się tego czasu, bo ja dostałam pierwszego ząbka jak 1,5 roku miałam...chybabym zwariowała przez najbliższy rok jakby Maja dzień w dzień taka marudna była:szok:
Masz rację z przychodnią - skoro same dzieciaki, to rzeczywiście głupio się wpychać, szkoda, że na godziny nie zapisują, u nas w NZOZie chociaż sporadycznie chodzę, to nie zdarzyło mi się czekać dłużej niż 25-30 min.
O tym gryzaku pisała chyba andariel na zakupowym, że u niej niestety się nie sprawdził, no ale każde dziecko jest inne, wiec może Bartuś załapie:tak:
metoda, którą przytaczasz bardzo fajna, ale ja bym się obawiała zadławienia, chciałabym poznać wrażenia osoby, która ją stosowała, bo od teorii do praktyki droga daleka;-)
Aestima czekam na relację z pierwszego użycia doidy cup - może i ja spróbuję?

reklama
Zeberko, ja rozmyślam intensywnie o blw, ale kurka skąd brać dobre owoce i warzywa, czy te ze sklepów eko faktycznie są eko:confused: I czy na tym blw dziecko mi się nie udławi:confused:

Happy Halloween !!!!!:) IMG_8189.jpg

Nadzieja ale czad!!!! no slodziak maly, superowo wyglada :tak:
zebrra ja puki co mielej jablko i marchewke.... tydzien juz podaje, na przemian. Raz dostala banana z pieca na cieplo :-)
Ze starszym jakos na wyczucie szlam z tym jedzeniem wiekszych kawalkow, bez mielenia ich... puki co rozdrabniamy tak bardzo jak sie to da ;-) mPuki zabkow nie ma. Marcelek pierwsze dwa zabki dostal w wieku 9 mies.
Nie wiem kiedy i co podam nastepne... Jablka mamy z sadu wuja... marchewka z ogordka rodzicow.... no banan ze sklepu byl ;-)
cycolimy sie caly czas ;)

Ostatnia edycja:
reklama
Ja wlozylam do piekarnika.... umyte, cale ze skorka... Peklo, troche soku wyplynelo i zrobil sie taki mus jakby z jablka ;-)
No misia to uwielbia!
Kroje na 4 czesci, czekam az ostygnie tak bym mogla obrac je - skorka sama odchodzi i wyjac ten srodek (pestki i to twarde co jest wokol pestek).... Pozniej miksuje na miazge, nozami mikserowymi kurde nie pamietam jak sie ten sprzet zwie :sorry2: i taka ciepla papke podaje misi... jest jeszcze ciepla. Ojej jak ona to wcina :-)

edit:
aaaaaaaaaa wygralam aukcje heheheh a 9 zl nowa sukienke bede miec hehehe calkiem nowiutka,chyba ktos nie dopilnowal aukcji bo chodza one po minimum 60zl ;p

Ostatnia edycja:
Do góry