reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Witajcie,

miałam wczoraj nadrabiać, ale mi się nie udało - znajomi niespodziewanie nas odwiedzili i trochę posiedzieli...Kryzys jedzeniowy minął, za to Mai od wczoraj ściągam dużo wydzieliny z nosa(zdarzają się zielone gile), czasem zakaszle sucho, wczoraj miała 37st, nie ma wolnych terminów do pediatry zastanawiam się czy poczekać do środy czy kombinować.
Dziękuję Wam za życzenia dla mojej 5-cio miesięcznej Gwiazdeczki:tak: Nawet nie wiem, kiedy to zleciało...
Kati mój też fotograf-amator, ale fajne zdjęcia robi, samouk z niego:tak: i jeszcze photoshopa ma w jednym palcu, więc trochę mnie upiększa na tych zdjęciach;-)
Blusia zdrówka dla Jasia!!! Podziwiam Cię z prasowaniem, u mnie góra rośnie...od kilku dni Maja jest niemożliwa, ani chwili sama się nie pobawi, od razu płacz...
trasia u nas niby wczoraj już udało się przestawić, ale Maja jak mucha padła przy kaszce, nie wiem czy dziś znów się uda:-( za to nocne budzenie trwa od połowy września czyli już 1,5 m-ca:-(
mamusia sto lat dla 4-miesięcznego Tymuszka!
zeberko moze to przez bolący kręgosłup się czepiasz O? Ja jak mnie ząb bolał to okropna byłam dla A...a z kręgosłupem zapisałam się do ortopedy za tydzień. I z zębami twarda jestem - tym razem na skaling i piaskowanie idę:tak: Biedne te Twoje chłopaki - co rusz chore:-( zdrówka dla nich!!!
Doris do mnie też ból gardła sie przyplątał...
Misia ja ostatnio taki obiad w styczniu jadłam jak byłam na Śląsku...chyba A poproszę, żeby mi zrobił

Maja dziś znów marudna, może to przez ten katarek, rano sporo ściągnęłam, za to teraz po drzemce nic. Myślicie, żeby poczekać czy wzywać lekarza?

reklama
Mrsmoon, ja to raczej z tych, co wolą wcześniej pójśc do lekarza, więc myslę, ze na Twoim miejscu wezwałabym lekarza... Tym bardziej, ze jutro wolne...
Z samym katarem bym nie szła, ale jeśli dochodzi kaszel i stan podgorączkowy, to nie ryzykowałabym. Zresztą nawet dzisiaj na wizycie lekarka mówiła mi, ze u takich maluszków to chwila jak się coś rozwija...

Pewnie masz rację z tym moim zachowaniem w stosunku do O, sytuacja zmieniła się o tyle, że wczoraj dał mi ogromny powód by w ogóle przestać z nim rozmawiać.. Nie chcę nawet pisać, muszę to wszystko "przetrawić"...

Zeberko, tulam:* Oby Bartuś wyzdrowiał!! A może jemu też szkodzi pies:confused: A zupek gerbera zazdroszczę!

Dziękuję za artykuł:tak: U mnie już lepiej, ale do ortopedy i dentysty też powinnam się przejść, tylko już nie mam na to siły, czasu, kasy...

Jutro wolne, z tego się cieszę, bo weekend był cudowny:) W sobotę wieczór filmowy, wczoraj znajomi, oprócz tego wypady do lasu:-)

zeberko dzięki, dzwoniłam do enel-medu, jutro realizują wizyty domowe, więc w razie czego wezwę lekarza i tyle. Dziś jeszcze poczekam, teraz mierzyłam temp. w pupie 37,4 czyli 36,9, tak? z nosa nie leci, kaszel sporadycznie. Może rano po nocy musiała się oczyścić. Pewnie z czwartkowego szczepienia nici:-(
edit: a na czym będzie polegać testowanie zupek? i ile czasu będzie trwało?

Ostatnia edycja:
Nasz ksłał wczoraj i dzisiaj rano- teraz juz nie. A katar ma od urodzenia- już przestał na mnie robić wrażenie ten jego katar- wysocki mówi, że dzieci często mają taki fizjologiczny katarek. Ale podwyższonej tem nigdy nie ma- on w ogóle ma skłonność do niskiej temp (po mnie)- w dupce zazwyczaj 36,7

Aestima, no właśnie tak podejrzewam... Widzę powtórkę z rozywki... U Jaśka zaczynało się dokładnie tak samo... Czekam do wieczora z pierwszą dawka antybiotyku, żeby jakieś sensowne godziny podawania były...
Zazdroszczę miłego weekendu :) Mój był do d...

Mrsmoon, tak odejmujesz 5 "kresek" przy mierzeniu w pupie. Super, że mają jutro wizyty domowe, w każdej chwili bedziesz mogła zadzwonić...

dopiero doczytałam, ponad 2h w poczekalni????!!!!! i nikt Cię nie przepuścił? masakra, ja bym chyba rozniosła tą przychodnię:angry: to jest nie do pomyślenia...:-(współczuję i mam nadzieję, że augumentin pomoże &&&&&& zeberko

wczoraj zamówiłam pięciopak śliniaków, koleżanka która ma półtoraroczną córeczkę jak popatrzyła na Maję, to stwierdziła, że ząbkuje i zwala stan podgorączkowy na ząbki właśnie. Już sama nie wiem. Ślini się niesamowicie, śliniaki schnąć nie nadążają, jeden na godzinę wystarcza i jest mokry caluśki. Co jej w rączki wpadnie gryzie zapamiętale, nawet jak jej pić daję, to smoka gryzie i smoczka uspokajającego też sobie z buzi wyciąga i wkłada do połowy i obrabia. Tylko dla mnie dziąsełka nie są spuchnięte, ząbków nie czuć ani nie widać. Za to marudna jest strasznie. Ile to może trwać dziewczyny?

reklama
Mrsmoon, jak przyszłam w gabinecie był 4 numerek, ja miałam 21... Same mamy z dziećmi, w tym kilka z takimi maluchami jak nasze... Nawet nie probówałam pytać... Zresztą wiesz jak to jest, każdy chce wejść jak najszybciej, zwłaszcza, jesli jest z dzieckiem...
Co do ząbków, to nie pocieszę Cię, ale to może potrwać... U moich dzieciaków zawsze szybko wychodziły (u kazdego ok 4 mca), ale mojej koleżanki roczny synek dopiero teraz się doczekał...

Dziewczyny, czy któraś z Was stosuje blw? Bardzo mnie kusi, tyle, ze kupiłam już tyle słoiczków, że chyba musiałabym stosować blw mieszane ze słoikami... Jeśli ktoś nie wie o czym mówię, wstawiam link
Co to jest Baby-led weaning?

I jeszcze jedno, kupiłam jakiś czas temu taki gryzak do podawania pokarmów GRYZAK SIATECZKA NOWA WERSJA CANPOL BABY (1881888678) - Aukcje internetowe Allegro czy któraś z Was próbowała? Do środka wkłada się np cząstkę jabłka, pogotowaną marchewke i dziecko sobie "ciumka"...

I jeszcze... do poczytania :) http://zwierciadlo.pl/2011/psychologia/rodzice/metoda-gordona-jak-zrozumiec-niemowlaka

Ostatnia edycja:
Do góry