reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

reklama
mi sie bardzo podoba... powiem Wam, ze ja w ciazy z misiula zaczelam w sukienki sie ubierac dopiero :sorry2: Wczesniej to mnie w dooopsko parzyły zawsze. Tylko spodnie i spodnie. A tu prosze zaczelam garderobe zmieniac ;-)
taka kupilam... ciekawe czy bede zadowolona jak przyjdzie do mnie, bo kolejna mi sie podoba ;-)

http://allegro.pl/b753-swietna-szmaragdowa-sukienka-rozmiar40-42-i1889034610.html

a
ta moze zamowie, jak mi sie ta pierwsza spodoba jak juz dojdzie ;-)

O104* JUNG STIL FANTASTYCZNA SUKIENKA R. 40/42 (1898949128) - Aukcje internetowe Allegro

Mrsmoon, u nas w przychodni, jesli chcesz się zapisac na wizytę to dostaniesz termin za ok. tydzień... (dzisiaj zapisałam się na piatek), ale jeśli Ci dziecko zachoruje to wiadomo, że się nie zapisujesz na "za tydzień", tylko przychodzisz od razu. Lekarze mają codzienne dyżury i wtedy jest według kolejności przyjścia... Każda przychodnia ma swoje zwyczaje.. W tej po raz pierwszy spotkałam się z tym, że nie ma oddzielnego lekarza pediatry, tylko wszyscy lekarze to lekarze rodzinni i w kolejce mogą być za równo dzieci, jak i dorośli...

Dzięki za info odnośnie gryzaka, on ma właśnie zapobiegać zakrztuszeniom, mam nadzieję, ze u nas się sprawdzi :)

A co do mam korzystających z BLW, to gdzieś widziałam jak mamy opisywały swoje doświadczenia, ale teraz niestety nie moge znaleźć...

Aestima, ja tam wierzę sklepom eko, no i mam zaprzyjaźnioną babcię na targu :)

Jabłuszko robiłam podobnie jak Larvunia, tyle, ze ja przed pieczeniem wycinałam środek, piekłam, obierałam (zeskrobywałam ze skórki ile się da) i miksowałam blenderem z łyżeczką masła lub oliwy z oliwek (nie pamiętam czemu, ale wiem, że musiało być tam odrobinę tłuszczu, zeby wszystkie witaminki się wchłaniały ) :) Jasiek to uwielbiał :)

Aestima, myślę, ze tak. Inaczej wszelkie warzywa czy to gotowane, czy pieczone (no i owoce też oczywiście) byłyby zupełnie bezwartościowe, a przecież tak nie jest :) Możesz pokusić się o ugotowanie jabłuszka na parze :)

reklama
dziewczyny, ja nie w temacie, ale czy Wy też ledwo żywe dziś jesteście? Maja obudziła się o 5.30, zjadła i udało mi się ją ululać i z małymi przebudzeniami spała do 8.30. Pomimo to chodzę nieprzytomna, ona też jakaś senna - spała 10.30-11.30, później 13.40-16 i teraz już 10min śpi. Chcę ją przetrzymać do powrotu A z pracy, bo mój kręgosłup nie daje rady ze schylaniem się przy kąpaniu Mai, może jak teraz z godzinkę pośpi, to wytrzyma do 20.30

Do góry