reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Misia u nas wcześniej pogoda była całkiem całkiem tylko teraz się zesłała... Wracajac do CRUMBLE to orzechy dajesz włoskie, laskowe czy mieszane? Muszę pomyśleć czy zrobić bez czy zaryzykować z tymi orzechami.

Na obiad chciałam zrobić skrzydełka w miodzie i ketchupie, ale jak wczoraj wieczorem miam je marynowac to okazało się że zaczyna je być czuć:angry: więc psy zjadły na śniadanie, a nam wyciagnęłam knedle ze śliwkami z zamrażarki robione przez moją mamusię.

Przypomniało mi się jeszcze odnośnie karmienia futer. Mrsmoon my barfujemy połowicznie od kiedy jest Natalka bo słabo z czasem stoję, więc dostają też suche. Kupuję właśnie w krakvecie, bo jak dla mnie mają najlepszą ofertę. Taya dostaje Royala weterynaryjnego a Seth jada Acane, Orijen albo Tase of Wilde.

reklama
hej
Ironia
Pwodzenia na obronie.
Co do zakupów my tak samo po wyplacie na caly miesiac robimy zapas.

Co do kasy to tez u nas krucho, a to moj ostatni miesiac maciezynskiego.

Aestima
Super, ze chrzciny udane.

efekt dzisiejszego karmienia: raz 30 ml i potem aż 50 ale na dwie raty. W międzyczasie zjadła trochę jabłka. Zwariuję niedługo.

Setana Marysia wczoraj kiedy karmil ją M. zjadła 60ml i mąż mówił, że trwało to godzinę.

Ja lecę do pracy. Odciągnęłam 170ml mleka, super będzie na tydzień.

Już jesteśmy po szczepieniu. Julia jak zwykle dzielna i nie płakała i się do wszystkich śmiała. To moje dziecię jakieś takie niepłaczące wcale :-)
Kolejne szczepienie po roku chyba, że chcemy coś dodatkowego. Ja będę szczepić Julię na pneumokoki ale to też po skończeniu 12 miesięcy.

Madzioolka...cieszę się, że chrzciny udane. Wstaw jakies fotki :-). U Was zimno rzeczywiście, bo u mnie na termometrze w slońcu 17 stopni.

Marta24, Aestima, Misialina...witajcie

Ironia...dużo zdrówka dla Ciebie

Blusia
...moja Julia codziennie ląduje u nas w łóżku i to już przy pierwszym karmieniu więc ok. 1-2 w nocy i potem sobie tak razem so rana śpimy

Traschka....współczuję po raz kolejny przejść z karmienie. Ale jak zwykle wierzę, że będzie dobrze i trzymam kciuki.

cdn.

Spacer był krótki, bo taka lodówa, że uszy mnie kłuć zaczęły, pomimo, że kołnierz od kurtki do połowy głowy mi sięga...Dobre i pół godzinki, wciągnęłam wózek po schodach, wyciągnęłam Maję, rozebrałam ją i do łóżeczka przełożyłam. Dalej śpi, o dziwo, tylko lekko się przebudziła przy zdejmowaniu kombinezonu.
Doris u nas tak samo ze spaniem w nocy, nawet jakbym chciała Maję odkładać, to fizycznie nie daję rady, bo tylko dam jej cyca i od razu zasypiam
mgordon ja do połowy grudnia na macierzyńskim+urlopie, a później też już tylko jedna pensja...jakoś damy radę:tak:
trasia no nie mogę, jak Wy się z tą Marysią mijacie...widzę, że humor masz wisielczy...

Setana dalej się głowię, który infanrix - czy hexa czy ipv+hib i do tego engerix...a co u Ciebie przeważyło na korzyść tej drugiej opcji? możliwość rozdzielenia w czasie pewnie?ile płaciłaś za szczepionki?

Witam się :)

Madzioolka, dziękuję, nawet nie wiesz jak czekam na jutrzejszy dzień.. ale jestem pełna obaw, że przez ten kaszel nie zrobią mu testów...

Blusia, ja sporotych paczek dostałam 2x bobovita, hipp, johnson's, bebilon, gerber... to chyba dzięki tym ankietom w szpitalu...

Trasiu, współczuję, mi zawsze strasznie ciążą długi, więc staram się płacić za wszystko na bieżąco, ale mam takie kolezanki, które zawsze mi zalegają (za avon, betterware, marizę) i nie mogę się doprosić...
Kochana z tym jedzeniem Marysi, może dajesz jej za często? Może powinna zgłodnieć? Nie weim już kombinuję..

Misia, nie zaniedbuj tego ucha, wiem co mówię, uwierz... Ja od lutego, aj dopadło mnie w Zakopcu, do dzisiaj leczę...
Oczywiście całuski dla pięciomiesięcznej Malwinki :)

Setana, a jak wielo? Korzystacie?

Doris, super, że Julia była taka dzielna, oby nie miała żadnych sensacji poszczepiennych!

Mrsmoon, cieszę się, że u neurologa w porządku! Odetchnęłaś pewnie, co?
Ale pięknie nadrobiłaś zaległości, wzorowa forumowiczka :)

Ja czuję się koszmarnie, gardło mnie boli i mam straszny suchy kaszel, Jasiek to samo, a reszta bardzo zakatarzona...
Poza tym Bartek tak się ślini, ze ciągle bodziak mokry do pasa, przebieram go po 4-5 razy dziennie... Slinaik nie działa, bo od razu ląduje w paszczy... ;)

reklama
Mrsmoon raz możliwość rozdzielenia, a dwa mniej dawek na wzw b. Jeśli szczepiłas Maję w szpitalu to niby zostały Wam tylko dwie dawki, a 6 w 1 podaje się 4 razy. Tylko na wzw b szczepi się niby w schemacie pierwsze szczepienie, drugie po miesiącu i trzecie po pół roku od pierwszego, a nie wiem jak jest kiedy była dłuższa przerwa, musiałabyś dopytać pediatrę. Za infanrix płacę 110 zł, a za Engerix ok 40 zł (coś więcej niż 40 zł ale dokładnie nie pamiętam ile).
My kolejne podejście do spaceru robimy za niecałą godzinkę, mam nadzieję że chwile pospacerujemy.

Ironia za każdym razem kiedy jadę do do mamusi lub Ona mnie odwiedza, to dbamy by zamrażarkę zapełnić;-)

Do góry