reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Darek wrócił od weta, Rocky ma jakieś ropne pryszcze w uchu dostał antybiotyk i płyn do czyszczenia. Zakaz moczenia się przez dwa dni, a mieliśmy go dziś wykąpać bo śmierdzi:wściekła/y:Najwyżej mamie nos wykręci :-D75€ nas ta przyjemność kosztowała, ale to nic byle by mu szybko przeszło bo podobno strasznie płakał przy czyszczeniu:-(

reklama
biedny rocky :-( niech sie szybko pogoja prychole :)

mamusia - zdrówka kochana !

ja wrocilam od kosmetyczki :) brewki tylko zrobilam bo za duzo w tym mc wydalam na glupoty :-( :crazy: takze lece dorzucic jakas ciekawostke na inmemoriam.org jak mozecie to rzuccie okiem moze sie komus spodoba i jakas dyskusja sie wywiąże :)

benio polozony spac a my sie wymkniemy na godzinke do sasiadow na winko i wlaczymy benkowi nianie :rofl2::rofl2:

Ironia, i jak udało Ci się napisac to pismo? Ja bym napisała normalnie "proszę o wyliczenie aktualnego wymiaru urlopu"...

Dubeltówko, drogo, oj drogo... No, ale tak cz inaczej niech wam psiak zdrowieje szybko!

Mamusiu zdrowiej!

Jakie tu pustki dzisiaj...
Ja czekam na Olafa, pojechał z Jasiem do lekarza...

Miłego weekednu dla Was :)

Madzioolka mdłości? Może Ty w ciąży jesteś?:-D
Nie, to nie to :)
Odwiedziło mnie zatrucie pokarmowe... tak silnego jeszcze chyba nie miałam... w środę wieczorem czułam już że jest coś na rzeczy, po 1,5h snu mnie zerwało i prawie całą noc spędziłam w łazience, wczoraj cały dzień przespałam (Maja ze mną przy cycu, tak miała dobrze :) a byłam tak słaba że nie miałam nawet siły żeby Ją z łóżka na przewijak przenieść) i jeszcze dziś dochodziłam do siebie...
Troszkę nadrobiłam co tam u Was ale w natłoku informacji niewiele pamiętam... ;(

My przygotowujemy się do chrzcin, już praktycznie wszystko gotowe, jutro tylko jeszcze trzeba tort i ciasto odebrać z cukierni i zawieźć do restauracji i Tomkowi muszę kupić koszulę :)

Jedni nasi goście nie mogą przyjechać i przysłali Majce prezent - świetną zabawkę edukacyjną: Boikido interaktywny stolik do nauki + GRATIS (1845857790) - Aukcje internetowe Allegro , co prawda dla starszego dziecka ale jest na prawdę świetna, polecam :) (to tak w temacie prezentów na święta dla naszych maluchów :))

A tak w ogóle to witam się wieczornie :)

dziewczyny napisałam sporego psota i wszystko mi się pie.rniczy!!! Nie mogę pogrubić literek, nie mogę dać enterów i wszystko jest pisane jednym ciągiem. Szlag mnie trafi! Postaram się to naprawić, bo takiego posta nie da się czytać.

Ostatnia edycja:
Ha! zainstalowałam nową przeglądarkę i problem znikł:)

Na początku pochwalę Marysię - zjadła dziś cały słoik marchewki! Jeszcze wczoraj nią pluła a dziś jak zaczęła jeść to nie nadążałam z łyżeczką, bo wkurzała się, że chce jeść szybciej! Słodki widok hehe:) POza tym, że cały leżaczek jest pomarańczowy:/ Jutro zatem młoda marchweka z ziemniaczkami, zobaczymy co powie na to. Poza tym bardzo dużo mówi, coraz więcej różnych głosek, ma (czasem nawet "mama" jej wyjdzie:), la, ga, ła i inne takie. Piszczy, mówi nisko, ewidentnie ogromnie ją bawią swoje umiejętności:)

kati jaki słodki mały miś:) A na postoju w Bielsku to się nie chciało zadzwonić do trasi? Oj niełądnie:) A ten śnieg mnie przeraził i uświadomił, że niebawem każdy wyazd autem będzie przypominał masakrę ze skrobaczką. Ciekawe jak wtedy zdążę do pracy skoro teraz wszystko jest na styk co do minuty...

katamisz dasz radę z tymi słodyczai. Tak jak pisała dubeltówka, najtrudniejsze są dwa pierwsze dni a potem nie ma problemu. Organizm jest przyzwyczajony do wyższych dawek cukru i musi dojść do siebie. Nie kupuj nic, schowaj się w domu i przetrwasz:) Misia wielkie gratulacje dla synka! ALe musisz być dumną mamą:))

justynka u nas też zimno ale słoneczko wyszło. A czapek nienawidzę, Marysia ma to po mnie. Nie mam żadnej czapki i obawiam się, że to się nie zmieni zbyt prędko.

AGATA ja dostałam od mamy królika na obiad, ale to pewnie niewielka pomoc, bo zakłądam, że obiad juz dawno zrobiłaś hehe:)

agatka nie wiem jak ci pomóc, jakoś żądna praca mi nie przychodzi do głowy. Ironia robiła coś w necie, może ci podpowie?

zebrra myślę, że lakarz by zuważył, że główka jest miękka. Nie przejmuj się na zapas. A witamin i ja czasem zapominam dawac:) No i cudownie, że wreszcie si,ę wyspałaś!

asinka a gdzie ty do Kielc się wybierasz? Tam ponoć zimno jest:)

Blusia współczuję nocki. Nasze dzieci coraz więcej dostrzegają, coraz więcej ruszają się, okrywają i ponoć często w tym wieku w nocy muszą to "odchorować", przemyśleć. Oby jak najszybciej wszystko się uspokoiło.

mrsmoon bidulko, kolejna niewyspana. Mam nadzieję, że dziś Maja da wam pospać!

Ironia Marysia też jest cała pomarańczowa z marchewki. Myłam jej buzię mydłem, emolium i chusteczkami, nie pomogło. Na ubrankach pomaga mydełko do odplamiana dr Beckmann ale na Marysi nie będę próbować:) Mam nadzieję, że po kąpieli zeszło, ale nie oglądałam jej specjalnie, bo przychodzę tylko karmić przy przygaszonym świetle.

Iza zazdroszczę mamy na głowie. Mpja miała dzisiaj być ale nie dotarła i mi smutno. Chyba się przeprowadzę gdzieś bliżej niej (mamy do siebie niecałe 3 km:))

dubeltówka miałam zapytać jak tam po kapieli Rocky'iego ale doczytałam, że nic z tego:) Mój pies zawsze po kapieli wskakiwał na spacerze do ścieku...

mamusiu dużo zdrówka! Biedna ty, straszne są choróbska i to jeszcze przy dziecku. Zdrowiej szybko!

Madzioolka współćzuję zatrucia. Ja raz miałam takie zatrucie, że wymiotowałam przez 4 dni z gorączką 40C. Fajny prezent dostaliście! Ale mam nadzieję, że my takiego nie dostaniemy od nikogo bo nie wiem gdzie miałabym jeszcze zmmieścić taki stolik:/

puk puk puk......witam sie pocichutku po dlugiej nieobecnosci....nawet nie wiem od czego zaczac pisanie. moze na poczatek to ze u nas w koncu sie jakos to wszytsko pooukladalo a bylo ciezko, maly dawał niezle popalic, maudzil, wcale nie spal w dzien a jak usnal co chwile sie budzil, do tego dominika a ja momentami wyłam z bezdradnosci. jak dominiska poszla w koncu do przedszkolloa ogarnelam na spokojnie mlodego i juz jest dobrze, lepiej spi i jest bardzo bardzo wesoly i pogodny, ciagle sie smieje i ciagle gada. wrzesien to tez taka nerwowoka byla z moimi lekcjami ale juz wszytsko napradwe ok:) w koncu taki spokoj.....mam czas w zasadzie na wszytsko:-)
na pocxatek poogladalam sobie troche zdjecia maluszkow- boskie bobasy i juz takie duze. zaraz musze sie swoim pochwalic.
nie odpowiem kazdej z osobna bo w ogole nie jestem w temacie co sie dzieje na forum. załapałam tylko, ze trasia i doris zostaly moderatorkami- gratulacje!!!!!!!! a madziolce wspolczuje jelitowki- paskudna sprawa:( a gdzie madziolka robicie chrzciny????
jak mnie przyjmiecie z powrotem to juz mam nadzieje zagoszcze tu na dobre:)

Bardzo dziekuje za podpowiedzi obiadowe, juz wiem co będziemy jeść przez kilka dni, bede robiła obiad w kolejności postów. Dzisiaj było szybko i bez wysiłku( pieczone ziemniaki i ryba a do tego surowka z kapusty koszonej).

U mnie juz dużo lepiej, choć wiadomo ze ten tydzień będzie placzacy, ja bardzo nie lubie 1istopada!!!

KINDER witaj.

MARTUSIA No wreszcie jesteś.!

DUBELTOWKA gotowa na przyjęcie mamy???

MAMUSIU kuruj się bidulko. Zdrowka i sił.

AGATKO nie mam pojęcia o dodatkowej pracy;ale wierze ze znajdziesz coś sensownego,&&&&

ASINKA miłego wypoczynku.

BLUSIA, MRSMOON oby wasze maluchy zaczęły spokojnie spać. Trzymam kciuki za wysłanie.

KATAMISZ cóż ja tez walcze z silna wola; wczoraj zjadlam 4 Grzeski i dzisiaj żałuje, cóż trzymam &&&& zeby tobie się udało.

IZA dobrze ze się odezwalas. Czekam na wiecej.

MADZIOLKA zdrowka.

TRASIA bardzo się ciesze ze Marysia tak ładnie je., a królika tez bym zjadla......

IRONIA udało się napisać pismo? To przykre ze wszędzie można spotkać tak nieprzychylnych i gburowatych ludzi.

MISIA kciuki za Twojego sportowca.

ZEBERKO zdrowka dla Jasia.

JUSTYNKO jak oczka Kalinki?

Ostatnia edycja:
reklama
Do góry