reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

justynka na pewno krople szybko zaczną działać, zobaczysz. Po zapuszczeniu kropli przez minutę trzymaj Kalince kącik oka, wtedy więcej w oku będzie działać, a nie przedostaną się do krwiobiegu. I może po kropelkach jakiś czas nie przemywać, żeby miały szanse zadziałać

reklama
Jeju, oby Kalince się poprawiło...

Dzięki za info w sprawie tortu.

Mrsmooon, coraz częściej mu sięto zdarza. A ulubiona zabawka, to opakowanie chustek do pupy (tak fajnie szeleści...:)) Myślicie, że mogę go z tym zostawić i wyjść do kuchni???

Kuma super, że rehabilitacja dobrze Wam idzie. Zobaczysz jeszcze chwila i to wszystko będzie już tylko wspomnieniem.

Doris nie masz nawet pojęcia jak bardzo zazdroszczę Ci takiej starszej córci do pomocy przy maluszku i w domu. Powiedz mi ile waży Julcia?

Traschka ja chyba na Twoim miejscy spróbowałabym tego Bebilonu. To że dużo dzieci po nim wymiotuje to nie znaczy, że wszystkie i że Marysia też będzie. Przecież nie znasz powodu dlaczego Marysia zwraca? Co na to mówi pediatra? Byłaś w tej poradni laktacyjnej?

Mrsmoon ja też planję powrót do pracy w okolicy wakacji, ale chyba chciałabym lato spędzić jeszcze z Natalią. Myślę, że wrzesień byłby optymalny, ale jeszcze nie wiem jak rowiążemy opiekę nad naszą Iskierką. Chciałabym zostać z Nią dłużej ale nie sądzę byśmy dali radę finansowo. Moje futra musiałyby zacząc jeść trociny :-D

Kati ja też zazdroszczę Ci męża w domu, może jakby mój był to doprowadziłabym ten za przeproszeniem burdel w domu do jakiegoś stanu, ktrego nie trzeba by było się wstydzić... Od kiedy dokładnie wracasz do pracy? Wracasz na cały etat?

Aestima myślę, że macie wszystko załatwione.
Jak chodzi o łyżeczki to my co prawda używamy jedynie do podawania kropli i witaminek, ale mamy takie i z obu jestem bardzo zadowolona, choć te silikonowe są większe, bardziej płaskie i chyba lepiej umieszczają co powinny w buźce
Tommee Tippee Łyżeczki z czujnikiem ciepła 1 szt. (1842787670) - Aukcje internetowe Allegro
MAM Baby, MAM Feeding Spoon Set - MAM Baby, bpa , bpa free, bisfenol, butelki bez bpa, butelki bez bisfenolu, smoczki bez bpa, smoczki bez bisfenolu, bisfenol a, butelki dla niemowląt, smoczki dla niemowląt, jedwabisty silikon, szczoteczki dla niem

ja w ogóle bardzo lubię produkty z MAM, mamy też takie smoczki i jestem nimi zachwycona i Natalia też ;-)
MAM Baby, 0-6 miesiąca - MAM Baby, bpa , bpa free, bisfenol, butelki bez bpa, butelki bez bisfenolu, smoczki bez bpa, smoczki bez bisfenolu, bisfenol a, butelki dla niemowląt, smoczki dla niemowląt, jedwabisty silikon, szczoteczki dla niemowląt,

nie będę przemywac,a ja dziś dałam jej waciki do zabay,bo torebka szeleściła i w sumie to odwracałam się tyłem,hmmmm,ale sama nie wiem,lepiej nie zostawiać chyba:confused:

Mamusiu zdrówka Wam życzę.

Aneczka jeśli malutka ma temperaturę to ja bym jej dzisiaj spaceru oszczędziła, zwłaszcza, że macie w planach wizytę u ortopedy, więc i tak organizm wrażania będzie miała. Wiadomo, że po szczepieniu organizm troche osłabiony.

Aestima Natalia też bardzo lubi pudełko od chusteczek nawilżanych.

Justynka trzymam kciukasy za oczka Kalinki &&&&.

O i już moja mała mnie woła, a wiedziałam że powinnam była zająć się czymś pozytecznym w domu póki zajmowała się własnymi sprawami.

Witam :-)
U nas nocka super... Aż byłam w szoku jak przebudziłam się, patrzę na zegarek, a tu 3 :-) A zasnął o 21. Także się wyspaliśmy.
Mamusiu dużo zdrówka dla Was!!
Justynka Tymek miał najpierw Floxal i teraz Chibroxin, ale ten drugi pomógł tylko na chwilę :dry: A teraz znowu ropieją, na szczęście nie tak jak wcześniej, ale skierowanie dostał. W poniedziałek już jesteśmy umówieni na czyszczenie...:-:)-(Jestem przerażona...
Aestima ale Ty niespokojna jesteś ;-) Złap oddech, na pewno będzie super.
Trasia ja próbowałam dać Tymkowi marchewkę, ale jakoś nie bardzo był zachwycony, ale za to banana wcina ostro :-) Trzeba próbować i przyzwyczajać, bo chyba inaczej się nie da.

Aestima nie wpadłabym na pomysł z chusteczkami do pupy, bo ja mam pudełko z Nivei i tak zawsze opakowanie wkładam. Ale dam jej i zobaczymy efekty. Sama bym nie zostawiła, bałabym sie, że w oczko sobie może ostry brzeg włożyć. Tak samo waciki, przegryzie albo przerwie folię i jeszcze zje wacik...
Setana u nas ten sam problem z Mają, w ostateczności żłobek i tyle. Finansowo te kilka m-cy pociągniemy, ale żebyśmy nie musieli się ograniczać A. pewnie będzie nadgodziny brał w większej ilości...czyli go w domu w soboty nie będzie...Mój kot na razie na Hill's-ie NB jedzie, z Biomilla sam zrezygnował, kupiłam Orijen żeby bezbożową karmę jadł, to prawie jej nie tyka, chyba, że baaardzo głodny. Mogę się założyć, że najbardziej zadowolony byłby z whiskasa, ale ja na to nie pozwolę. Kiedyś myślałam o BARF ale nei mam na to czasu:-( sąsiadka próbowała swoim trzem kotom wprowadzić, ale z niepowodzeniem. W końcu do suchej karmy wróciła...
A co do MAM - ja mam wszystko z MAM - butelki, smoczki, miseczkę do karmienia:-) jestem fanką tej firmy:-) Tylko 2 butelki mam aventu, no i te łyżeczki

Witam się z Wami dziewczynki.Codziennie wieczorkiem zaglądam tu i podczytuję ale nie mam energii i weny do pisania...wybaczcie.Z resztą ostatnio przechodzę jakieś trudne momenty:-:)-(Nie potrafię spojrzeć na siebie mniej krytycznie.Czuję się w swoim ciele fatalnie.W dodatku Gracjana jest od kilku dni bardzo absorbująca(zęby idą już pełną parą)Non stop chce aby ktoś przy niej był.Jak tylko się ulotnię do kuchni np to krzyczy i piszczy.Przyjdę i się śmieje-jest spokój i cisza.Myślę ,że takie dzieci powolutku potrafią już troszkę manipulować nami wbrew przekonaniom wielu ,że tak nie jest ja na własnym przykładzie(a nawet dwóch) sądzę inaczej.
Przepraszam ,że tak tylko o nas ale nie było mnie zbyt długo i nie jestem w stanie na tą chwilę ogarnąć się i odpowiedzieć wszystkim :tak:

reklama
witaj katamisz
każda ma lepsze i gorsze dni,ale łam się,że jesteś jakaś do bani,ale nie wiem dokładnie o co ci chodzi,czy krytycznie na siebei jako kobietę czy mamę.
jrśłi cię to pocieszy,to moja Kalina tez nie bardzo chce być sama,cały czas chce,żeby jej coś pokazywać,albo wziać na ręce czy kolana i ja jak jestem z nią sama,też za dużo rzeczy nie zrobię.pewnie tak będzie dopóki nie zaczną siadać.
trzym się

asinka mam nadzieję,że nie będzie tak źle i ,że w końcu mu pomogą z tymi oczkami.

Do góry