reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Setana...z ciekawości zważyłam Julcię na golaska i waży 6050g i ma 65cm. Jest najlżejsza czy jeszcze jakaś dziewczynka czerwcowa tyle waży???

Justynka, Katamisz, Mrsmoon, Kati.....witajcie

reklama
justynka nie mogę się przyzwyczaić do tego brzucha mojego:-(Tak bardzo chciałabym już wyglądać jak dawniej...to najbardziej doprowadza mnie do negatywnych emocji.

doris Juleczka jest drobniutka i tyle:)Masz mniejsze szczęście do noszenia.Moja to już chyba ponad 8,5 kg waży-dzisiaj się dowiem.Ale jest naprawdę ciężka...

Doris na pewno są jeszcze jakieś drobniutkie czerwcóweczki, na martw się:tak: taka uroda Julci, a Twój kręgosłup na pewno też ma lżej;-) Ja ważę Maję na rękach na naszej wadze elektornicznej i zawsze 300g odejmuję na ubranie i pampersa

aestima - ja bym jednak nie zostawiała, bo juz przerabiałam wyciaganie kawałka paieru toaletowego z oka Benia :baffled: a miałam go na oku i tak jakos przeoczyłam:dry:

Katamisz...no rzeczywiście to znaczna róznica. Moja Julia caly czas na 10 centylu wagowo więc chyba nie mam się czym martwić

Mrsmoon...a Twoja Maja ile orientacyjnie waży?

Justynka...a Twoja?

Ironia...witaj! O wagę Benia nie pytam, bo to chlopiec i pewnie waży wiecej :-)

Ostatnia edycja:
doris ja dla pocieszenia powiem Ci ,że u mnie powodem do zmartwienia jest zbyt szybkie przybieranie na wadze u małej więc wyciągnij wnioski :tak: Nam kobietom się nie dogodzi...dużo - zle , mało też nie dobrze ;-)

Katamisz.... to fakt. Dla mnie najważniejsze, że cały czas idzie tym 10 centylem za to wzrost na 50 centylu więc wysoka będzie. A poza tym ona taka drobnokoścista jest :-)

Justynko, trzymam kciuki, żeby Kalince się poprawiło, biedna malutka...

Aestima, widze, ze coraz bardziej panikujesz, spokojnie - będzie dobrze!

Trasia, jeśli Marysia tak często wymiotuje, to może to refluks??? Pytałaś lekarza?

Katamisz, przytulam... Mam to samo, nie mogę patrzeć w lustro...

U nas noc fatalna, nie! FATALNA... jestem tak umęczona, że szczerze mówiąc brakuje mi energii na cokolwiek...
Bartek został wykąpany po 21, dostał cycka, poszedł spać i się zaczęło... Pierwsze karmienie godzina 1, drugie karmienie 2:15, trzecie karmienie 3:50, czwarte karmienie 4:30, piate karmienie 5:45, szóste karmienie 7... Miałam wrażenie, że jak tylko zamykałam oczy on znowu sie budził... I to nie jest tak, że jak on tylko zakwęka, to ja go biore do karmienia... Przytulam, w buzię smoka, przykrywam... nie mija minuta ryk.. więc znowu próbuję ze smoczkiem, wypluwa natychmiast i płacze... a wtedy nie mam już siły walczyć i biorę do cycka..
No w kazdym razie jestem zmasakrowana...
Dodam, ze potem nie mam jak odespać, bo mam chorego Jasia w domu...
To trwa już ok 2 tygodni, może odrobinę krócej.. nie wiem, czy dam radę.. mam doła...

Ja się pochwalę wagą Tymka, bo tak tu o wagach piszecie. We wtorek byliśmy u lekarza i waży 6920g,a 3 tyg.wcześniej tez we wtorek byliśmy na szczepieniu i ważył 6450g. I sam cyc jak na razie :-)

reklama
Do góry