reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

Dzień Dobry!
U nas nieco lepiej, choć, to jeszcze nie powrót do dawnych czasów... Ale postęp jest. Mały zasnął o 19 i do 2.30 spał spokojnie, bez rzucania się w łóżeczku, stękania itp. (ostatnio ten sen miała taki właśnie niespokojny), potem jeszcze o 4 się obudził, ale tylko na chwilkę i o 6. MIchał dał mu zabawki i do 7:30 dał nam ładnie pospać, potem go tylko nakarmiłam i do teraz ślicznie się sam zabawia na kocyku. Złote dziecko:-) Powinnam ten czas spożytkować na pakowanie (chrzest mamy w zg, dziś jedziemy), ale tak mie się nie chce....
Dziewczyny, Wy przed chrztem ciągle coś załatwiałyście, błagam napiszcie co??? Bo ja nic nie załatwiam, może coś przegapiłam? Szatkę kupiła chrzestna, świecę moja mama, wyspowiadani jesteśmy, catering i tort zamówiony, w piątek tylko zakupy, pieczenie sernika... Czy o czymś ważnym nie zapomniałam??

Trasia, a może wymieszaj tą marchewkę troszkę z Twoim mleczkiem?? Albo zacznij tak jak my- od soczku marchewkowego? Tylko nie wiem czy masz czas na takie stopniowe podawanie po 1 wiecej, bo Ty chcesz szybko dojść do pełnego posiłku... Ale może spróbuj dać soczek i chociaż będziesz wiedziała czy jej o konsystencję chodzi czy smak nie pasuje....

Kati, ale zazdroszczę Ci, że masz męza w domku...

reklama
Dzień Dobry

Ale u nas brzydka pogoda, tylko 6 stopni i pada a ja muszę iść z Julią do sklepu po zakupy, bo w lodówce mam dziś po śniadaniu tylko światło:tak::-).

Za prasowanie też muszę się zabrać ale jakoś mi się nie chce....

Aestima...wszystko moim zdaniem załatwiłas i na pewno wszystko się uda.

Traschka...spróbuj może dać małej zlociste jabłka w słoiczku. One są bardzo dobre w smaku i myślę, że Marysi posmakują. Julia az mlaska jak je. A potem dasz marchewkę

Kati...jak karmię lyżeczką silikonową i też jestem zadowolona. A szpinak małej nie smakowal

hejka
My po kontroli u okulisty i... dostał Tymek skierowanie do szpitala na czyszczenie kanalików :-( bo znowu oczka zaczęły ropieć. Także w pon.na 12 jedziemy do szpitala... Aż się boję, bo nie wiem jak to będzie wyglądało... A pewnie Tymka będzie boleć...eh :dry: Jestem troszkę podłamana.

ja właśnie wykupiłam krople TOBROSOPT z antyb.,bo te oczy strasznie zaropiałe są,w nocy kilka razy muszę przecierać,bo by nie otworzyła:no:

mamusiu zdrówka dla was

doris ja wczoraj wysłałam D.do Rossmanna po marchewkę,a ten zadzwonił,że jest march z jabłkiem ,a nie ma czegoś takiego jak sama:sorry2:

aestima na moje oko wszystko załatwiłaś;-)

ironio moja ty kochana rozumiem o co ci chodzi z tym wymądrzaniem,aczkolwiek ja tego tak nie odbieram,że któraś z nas uważa inną za złą matkę,bo każda zna swoje dziecko i robi wszystko dla niego,żeby było dobrze,a że dają rady każda inną to tak już jest między ludźmi,myślę,że nie powinnaś brać sobie do serca wszystkiego,bo i tak zrobisz jak TY uważasz,a nas możesz tylko spytać o radę,co my byśmy np w danej sytuacji zrobiły.
a co do forum i wypowiedzi przede wszystkim o dzieciach-bądź co bądź to forum typowo dla matek i dzieci jakby nie było;-),a zawsze może z" jabłkiem "gadać

W ogóle, to zrezygnowałam z dekoracji (obleśnych niebieskich różyczek) i babka już 2 razy dzwoniła, czy na pewno i czy będę sama dekorować i nie może uwierzyć, ze będzie zwykły biały tort z napisem, bez dekoracji żadnej;))

Witajcie,

Maja dała mi pospać do 9 z przerwą 6-7...Teraz jem śniadanko i ddtvn oglądam.
Aestima​ na pewno wystarczy - liczy się ok 70-100g na osobę
trasia preparaty mlekozastępcze mają to do siebie, że są gorzkawe...Maja przez 2 dni piła Bebilon Pepti i nie zauważyłam różnicy w ulewaniu. Możesz zagęścić mleko, żeby nie ulewała, są specjalne przeparaty albo chociażby sinlac. Łyżeczki mamy z aventu, takie biało-pomarańczowe z silikonową końcówką. Może spróbuj rzeczywiście z jabłuszkiem? Ja dawałam marchewkę Hippa, bo podobno najsłodsza z tych słoiczkowych. Podobno - bo innych nie kupowałam, a nawet jakbym kupiła, to nie spróbuję, bo u mnie tylko przechodzi marchewka z groszkiem ugotowana do obiady, żadna inna postać jest nieakceptowalna w smaku dla mnie
Kati daj kochana na kulinarnym przepis na marchewkę, bo chcę kupić warzywek i samej zrobić trochę, na słoiczkach niedługo zbankrutujemy...
Aestima Miesio sam się bawił 1,5h? U nas 15-20 min to rekord....złote dziecko masz, naprawdę
Doris może rzem się zmobilizujemy do tego prasowania? U mnie góra leży...
justynka mam nadzieję,że kropelki szybko pomogą Kalince. A lekarz powiedział od czego ropieją te oczka?
Setana witaj!!!Fajnie, że codziennie zaglądasz:-)
No i tyle od nas, dziś idę do kina na nowego Koterskiego!!! z siostrą:-) Ale się cieszę!!!!

Ostatnia edycja:
witam sie i ja, wczoraj po szczepieniu zrobiłam nam mega spacer wiec mala ladnie spala po tych dosc niemilych wrazeniach, choc podczas samego szczepienia nie wygladala na niezadowolona, nawet nie zaplakala, dzis znowu do doktora, tym razem do ortopedy, ale tak zimno jest ze ze soaceru chyba nic nie bedzie, tym bardziej ze mala ma chyba goraczke, moze jeden dzien oszczedze jej wrazen, no jeszcze sie namysle, jakby slonko wyszlo to moze sie jednak przejdziemy

mamusiu, wspolczuje, bo o ile pamietam ty chyba calkiem niedawno tez bylas chora, a tu znowu, no niedobrze

justynka, mam nadzieje ze oczka twojej córci szybciutko wyzdrowieją

doris czy nie lepiej sie troszke polenić zamiast prasowac?? mnie sie odechcialo prasowania jak zaczelam karmic normalnymi rzeczami (ostatnio jedzac marchewke zaczela kichac i wszystko w promieniu metra bylo do prania), a i wczesniej przestalam to robic, bo czesto tak bywalo ze zakladalam cos na 2-3 godziny i trzeba bylo przebierac, szkoda roboty a czas mozna spozytkowac na cos duzo przyjemniejszego ( na BB np.. :-) ) no to taka moja sugestia

ocho - mala sie obudzila

trasia u nas z tym jedzeniem tez nie najlepiej ,ale probuje codziennie po troszku i jakos tam idzie, no napewno nie ma co zmuszac bo bedzie efekt odwrotny, ale mam nadzieje ze uda wam sie zaczac jesc wiecej

no dobra teraz to juz zmykam bo mala domaga sie uwagi

reklama
jezu właśnie się obudziła i tak jej zaszły ropą,że nie mogła otworzyć,szybko jej przetarłam i zakropiłam,ma nadzieję,że już wieczorem będzie jakaś zmiana.

aestima ja nie wiem,bo tortu nie miałam,ale wydaję mi się,że powinno starczyć

Do góry