reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

• Każda z nas wita styczeń z nadzieją i oczekiwaniem. Myślimy o tym, co możemy osiągnąć, co chcemy zmienić, kogo kochamy i za kogo jesteśmy wdzięczne. Ale niektóre z nas mają tylko jedno pragnienie – przetrwać, by nadal być przy swoich bliskich, by nadal być mamą, partnerką, przyjaciółką. Taką osobą jest Iwona. Iwona codziennie walczy o swoje życie. Każda chwila ma dla niej ogromne znaczenie, bo wie, że jej dzieci patrzą na nią z nadzieją, że mama zostanie z nimi. Każda złotówka, każde udostępnienie, każdy gest wsparcia przybliża ją do zwycięstwa. Wejdź na stronę zbiórki, przekaż darowiznę, podziel się informacją. Niech ten Nowy Rok przyniesie szansę na życie. Razem możemy więcej. Razem możemy pomóc. Zrób, co możesz.
reklama

Czerwiec 2011

witam :)
ale się dziś wyspałam mały troszkę w nocy dawał czadu ale dziadkowie z rana przyszli z odsieczą i wzięli Tymcia na prawie 3 h a w tym czasie ja padłam jak kawka, jak wstałam czułam się aż pijana z wyspania ;D

Silva -
również się dołączam do kciuków za dobre wieści &&&&&&&

o Asinka dawno Cię tu nie było ;) jak tam Tymonek się chowa?

reklama
Witam się również,
u mnie duchota na polku chociaz już jesteśmy po spacerku, moja mała też jakaś marudna chyba przez ten gorąc i dostała potówek na twarzy, na szczęście szybko schodzą, dostała też małe krosteczki na uszach ale podobno tak mają noworodki.
Justynka: Jeśli chodzi o dietę to ja wychodzę z załozenia żeby wszystko jeść z umiarem omijając produkty wzdymające i bardzo uczulające oraz nabiał, bo nie ma co sobie organizmu wyczerpać. Ja jem normalnie chleb przenno żytni z małą ilością prawdziwego masła, wczoraj zjadłam małą kiełbaskę z grila nie przypaloną i nie przyprawioną. Tak samo jem małe kawałeczki ciasta domowego i małego loda włoskiego. Duża ilośc i częstotliwośc mogłaby zaszkodzić ale małej ilości nie powinno dziecko odczuć. Np przecież można niby małą lamkę wina wypić :-)

Witam:-)

Młody śpi a ja zbieram siły na wieczorne kolki.Praktycznie od popołudniowej drzemki kiedy się obudzni do samego wieczora męczy go brzuszek:-:)-:)-(
Zakupiłam specjalną herbatkę którą ja piję od wczoraj,jestem ciekawa czy coś może dziś pomoże.

Ramari pogrążam się z Tobą w bólu :-(Odliczam dni do skonczenia 3 miesięcy (Bo Aleksandrowi wraz z ostatnim dniem 3-go miesica koleczki mineły)mam nadzieje że tak będzie i w tym przypadku.

Silvia współczuję tej niepewniości,ale bądz dobrej myśli.Napewno wszytko będzie dobrze.

Madziolka naprawdę nie widzę problemu karmienia dziecka w miejscu publicznym,może to kwestia psychiki .Przecież nie ma nic piękniejszego niż karmienie.A cyc wywalony ,jak to określasz:szok:Czy nie obrzydza Cie widok obrzyganego pijaka na ławce w parku?????
Nie obraź się,bo być może nie o to Ci chodzi,ale takie podejście to trochę dyskryminacja naszych maleństw.Bo niby czemu my możemy jeść w miejscu publicznym,restauracja,bar czy piknik w parku a naszym maleństwom tego nie wolno,albo to wywołuje u niektórych nie smak.

Justynka ja mam podobne zdanie co Ivona, ale to wszystko zależy też od malenstw.Niektóre mamy mogą wszystko jeśc i nic im maluszkom nie jest a niektóre muszą sie ograniczać.Najważniejsze żebyś do swojej diety powoli wprowadzała produkty,których nie jesteś pewna.Bo w razie czego będziesz wiedziałą które musisz wykluczyć.

asinka85 dobrze że w pore zauważyłaś,a może to było spowodowane jego przeziębieniem???? W każdym razie &&&&&za wizytę.

Aestima Biedna Ty i Twój Mieszko,tyle co to maleństo musi przejśc. Uściski dla Was

czesc
mnie malo na necie, bo rodzicow trzy dni mialam u siebie :tak:
ale juz pojechali ;-)

pozdrawiam Was wszystkie i milego popoludnia zycze! :cool2:

cześć Mamusie.
A my od piątku się wczasujemy całą rodzinką :-). Siedzimy sobie w domku letniskowym nad jeziorem i jeszcze tu dlugo posiedzimy :-).
Mała spisuje się rewelacyjnie, cały dzień prawie na powietrzu!!! Dostała tylko trochę potówek na szyi, glówce i za uszkami ale pudrem zasypuję i jest dobrze.

Silva.... trzymam kciuki, ja myślę, że to jakiś błąd był i wszystko będzie super
Ramari...Tusen...współczuję tych koleczek, moja odpukać tylko czasami się pręzy i stęka, zazwyczaj rano ale podaję regularnie Sab Simplex i jest ok!!!
Aestima...wspłczuję tych częstych wycieczek do szpitala, mam nadzieję że ten pobyt w szpitalu był juz ostatni i wyniki będą dobre!
Madzioolka...my też regularnie z Małą chodzimy na zakupy :-). Mała normalnie jeździ w wózku w gondoli jak jesteśmy w marketach. Na zakupach karmię ją butelką, bo też jakoś nich chcę cyca wyciągać.
Justynka..ja od urodzenia Małej jem codziennie pieczywo i to w każdej postaci i nie ma żadnego problemu. Jeśli chodzo natomiast o grilla jem pierś z kurczaka pieczoną w folii i wczoraj zjadłam kawałek kaszanki....nic Małej nie było :-)
Asinka...trzymam kciuki za Twojego synka!!! A jak zauważylaś te bezdechy? Masz monitor oddechu??? To dobre urzadzenie, ja mam i polecam. Jeste, spokojna jak Mała śpi
Ivonka..moja też dostała potówek, stosuję puder. Podobno pomaga też kąpiel w krochmalu, zasypywanie potówek mąką ziemniaczaną a potówki o bardzo dużym nasileniu można przecierać gazikami LEKO nasączonymi spirytusem. Ja z racji tego, że jestem na wczasach zasypuję puderkiem :-)
Ironia... jakie ćwiczenia wykonujesz???? ja też bym już chciała ale po CC chyba jeszcze za wcześnie -(. Dziewczyny jak myslicie, kiedy można zacząć ćwiczyć po CC i jakie ćwiczenia wykonywać????
Traschka...ja też dopajam Julię. Daję jej na zmianę samą wodę, herbatkę koperkową albo glukozę 5% i chętnie pije :-). Udanego pobytu nad jeziorkiem!!!
Mamusia czerwcowa, Baśka, Larvunia....witajcie!!!!

A co się dzieję z Zebrrą, Zołzą, Dzastinką, AgatąR, i resztą Mamuś co przestały tu zagladać???? Odezwijcie się czasem Mamuśki!!!

Hej dziewczyny. Moja maluda dziś taka marudna. Zupełnie jakby nie mogła sobie znaleźć miejsca. Niby chce cycolić, a jak jej daję to robi miny i się odsuwa (nie jadłam przecież czosnku), niby chce spać, a jak ją kładę to się złości...Pocieszam się że jak prawie cały dzień tak grandzi to może nocka będzie udana. Teraz pod wieczór jakby trochę się uspokoiła...

Madzioolka odnośnie karmienia w miejscu publicznym to dla mnie nigdy nie był problem. Fakt nie robię tego w jakiś ostentacyjny sposób, ale też nie uciekam gdzieś po kątach. Traktuję w tym czasie swoje piersi jak butelkę z mlekiem, a jeśli ktoś widzi w tym coś zdrożnego, niemoralnego czy związanego z ekshibicjonizmem to niech się leczy. Takie moje zdanie.

reklama
doris- ja wczoraj sięrozciągałam troche elemntów jogi, brzuszki, wymachy, pompki damskie :-) ale po CC to bym lekarza zapytała zeby ci sie nic nie rozeszło...

mamusiacóreczki - hehe to ja sie chyba powinnam leczyć.. bo pomimo ze jestem matką to nie wyobrazam sobie karmic publicznie ;) ale ta kwestia była juz wiele razy poruszana na forum :) i kazdy ma prawo do swojego zdania :-)

a u nas mały dzisiaj takiego wkur...a ma że szok...w skarpetkach źle, w pieluszce żle, za gorąco na jedzenie - zły, wchodzi praktycznie tylko herbatka... o matko od rana młody spał moze razem jakies 3 godzinki? wyszliśmy na pole - ryk bo za gorąco... DOH !!! zaraz go ciepne do wanny z wodą i niech tam siedzi do jutra może uśnie :-)

Do góry