reklama
Forum BabyBoom

Dzień dobry...

Starasz się o maleństwo, wiesz, że zostaniecie rodzicami a może masz już dziecko? Poszukujesz informacji, chcesz się podzielić swoim doświadczeniem? Dołącz do naszej społeczności. Rejestracja jest bezpieczna, darmowa i szybka. A wsparcie i wdzięczność, które otrzymasz - nieocenione. Podoba Ci się? Wskakuj na pokład! Zamiast być gościem korzystaj z wszystkich możliwości. A jeśli masz pytania - pisz śmiało.

Ania Ślusarczyk (aniaslu)

reklama

Czerwiec 2011

witam :)
ale się dziś wyspałam mały troszkę w nocy dawał czadu ale dziadkowie z rana przyszli z odsieczą i wzięli Tymcia na prawie 3 h a w tym czasie ja padłam jak kawka, jak wstałam czułam się aż pijana z wyspania ;D

Silva -
również się dołączam do kciuków za dobre wieści &&&&&&&

o Asinka dawno Cię tu nie było ;) jak tam Tymonek się chowa?

reklama
Witam się również,
u mnie duchota na polku chociaz już jesteśmy po spacerku, moja mała też jakaś marudna chyba przez ten gorąc i dostała potówek na twarzy, na szczęście szybko schodzą, dostała też małe krosteczki na uszach ale podobno tak mają noworodki.
Justynka: Jeśli chodzi o dietę to ja wychodzę z załozenia żeby wszystko jeść z umiarem omijając produkty wzdymające i bardzo uczulające oraz nabiał, bo nie ma co sobie organizmu wyczerpać. Ja jem normalnie chleb przenno żytni z małą ilością prawdziwego masła, wczoraj zjadłam małą kiełbaskę z grila nie przypaloną i nie przyprawioną. Tak samo jem małe kawałeczki ciasta domowego i małego loda włoskiego. Duża ilośc i częstotliwośc mogłaby zaszkodzić ale małej ilości nie powinno dziecko odczuć. Np przecież można niby małą lamkę wina wypić :-)

Witam:-)

Młody śpi a ja zbieram siły na wieczorne kolki.Praktycznie od popołudniowej drzemki kiedy się obudzni do samego wieczora męczy go brzuszek:-:)-:)-(
Zakupiłam specjalną herbatkę którą ja piję od wczoraj,jestem ciekawa czy coś może dziś pomoże.

Ramari pogrążam się z Tobą w bólu :-(Odliczam dni do skonczenia 3 miesięcy (Bo Aleksandrowi wraz z ostatnim dniem 3-go miesica koleczki mineły)mam nadzieje że tak będzie i w tym przypadku.

Silvia współczuję tej niepewniości,ale bądz dobrej myśli.Napewno wszytko będzie dobrze.

Madziolka naprawdę nie widzę problemu karmienia dziecka w miejscu publicznym,może to kwestia psychiki .Przecież nie ma nic piękniejszego niż karmienie.A cyc wywalony ,jak to określasz:szok:Czy nie obrzydza Cie widok obrzyganego pijaka na ławce w parku?????
Nie obraź się,bo być może nie o to Ci chodzi,ale takie podejście to trochę dyskryminacja naszych maleństw.Bo niby czemu my możemy jeść w miejscu publicznym,restauracja,bar czy piknik w parku a naszym maleństwom tego nie wolno,albo to wywołuje u niektórych nie smak.

Justynka ja mam podobne zdanie co Ivona, ale to wszystko zależy też od malenstw.Niektóre mamy mogą wszystko jeśc i nic im maluszkom nie jest a niektóre muszą sie ograniczać.Najważniejsze żebyś do swojej diety powoli wprowadzała produkty,których nie jesteś pewna.Bo w razie czego będziesz wiedziałą które musisz wykluczyć.

asinka85 dobrze że w pore zauważyłaś,a może to było spowodowane jego przeziębieniem???? W każdym razie &&&&&za wizytę.

Aestima Biedna Ty i Twój Mieszko,tyle co to maleństo musi przejśc. Uściski dla Was

czesc
mnie malo na necie, bo rodzicow trzy dni mialam u siebie :tak:
ale juz pojechali ;-)

pozdrawiam Was wszystkie i milego popoludnia zycze! :cool2:

cześć Mamusie.
A my od piątku się wczasujemy całą rodzinką :-). Siedzimy sobie w domku letniskowym nad jeziorem i jeszcze tu dlugo posiedzimy :-).
Mała spisuje się rewelacyjnie, cały dzień prawie na powietrzu!!! Dostała tylko trochę potówek na szyi, glówce i za uszkami ale pudrem zasypuję i jest dobrze.

Silva.... trzymam kciuki, ja myślę, że to jakiś błąd był i wszystko będzie super
Ramari...Tusen...współczuję tych koleczek, moja odpukać tylko czasami się pręzy i stęka, zazwyczaj rano ale podaję regularnie Sab Simplex i jest ok!!!
Aestima...wspłczuję tych częstych wycieczek do szpitala, mam nadzieję że ten pobyt w szpitalu był juz ostatni i wyniki będą dobre!
Madzioolka...my też regularnie z Małą chodzimy na zakupy :-). Mała normalnie jeździ w wózku w gondoli jak jesteśmy w marketach. Na zakupach karmię ją butelką, bo też jakoś nich chcę cyca wyciągać.
Justynka..ja od urodzenia Małej jem codziennie pieczywo i to w każdej postaci i nie ma żadnego problemu. Jeśli chodzo natomiast o grilla jem pierś z kurczaka pieczoną w folii i wczoraj zjadłam kawałek kaszanki....nic Małej nie było :-)
Asinka...trzymam kciuki za Twojego synka!!! A jak zauważylaś te bezdechy? Masz monitor oddechu??? To dobre urzadzenie, ja mam i polecam. Jeste, spokojna jak Mała śpi
Ivonka..moja też dostała potówek, stosuję puder. Podobno pomaga też kąpiel w krochmalu, zasypywanie potówek mąką ziemniaczaną a potówki o bardzo dużym nasileniu można przecierać gazikami LEKO nasączonymi spirytusem. Ja z racji tego, że jestem na wczasach zasypuję puderkiem :-)
Ironia... jakie ćwiczenia wykonujesz???? ja też bym już chciała ale po CC chyba jeszcze za wcześnie -(. Dziewczyny jak myslicie, kiedy można zacząć ćwiczyć po CC i jakie ćwiczenia wykonywać????
Traschka...ja też dopajam Julię. Daję jej na zmianę samą wodę, herbatkę koperkową albo glukozę 5% i chętnie pije :-). Udanego pobytu nad jeziorkiem!!!
Mamusia czerwcowa, Baśka, Larvunia....witajcie!!!!

A co się dzieję z Zebrrą, Zołzą, Dzastinką, AgatąR, i resztą Mamuś co przestały tu zagladać???? Odezwijcie się czasem Mamuśki!!!

Hej dziewczyny. Moja maluda dziś taka marudna. Zupełnie jakby nie mogła sobie znaleźć miejsca. Niby chce cycolić, a jak jej daję to robi miny i się odsuwa (nie jadłam przecież czosnku), niby chce spać, a jak ją kładę to się złości...Pocieszam się że jak prawie cały dzień tak grandzi to może nocka będzie udana. Teraz pod wieczór jakby trochę się uspokoiła...

Madzioolka odnośnie karmienia w miejscu publicznym to dla mnie nigdy nie był problem. Fakt nie robię tego w jakiś ostentacyjny sposób, ale też nie uciekam gdzieś po kątach. Traktuję w tym czasie swoje piersi jak butelkę z mlekiem, a jeśli ktoś widzi w tym coś zdrożnego, niemoralnego czy związanego z ekshibicjonizmem to niech się leczy. Takie moje zdanie.

reklama
doris- ja wczoraj sięrozciągałam troche elemntów jogi, brzuszki, wymachy, pompki damskie :-) ale po CC to bym lekarza zapytała zeby ci sie nic nie rozeszło...

mamusiacóreczki - hehe to ja sie chyba powinnam leczyć.. bo pomimo ze jestem matką to nie wyobrazam sobie karmic publicznie ;) ale ta kwestia była juz wiele razy poruszana na forum :) i kazdy ma prawo do swojego zdania :-)

a u nas mały dzisiaj takiego wkur...a ma że szok...w skarpetkach źle, w pieluszce żle, za gorąco na jedzenie - zły, wchodzi praktycznie tylko herbatka... o matko od rana młody spał moze razem jakies 3 godzinki? wyszliśmy na pole - ryk bo za gorąco... DOH !!! zaraz go ciepne do wanny z wodą i niech tam siedzi do jutra może uśnie :-)

Do góry